Dupa ce acum vreo doua saptamani era sa ma iau la omor cu un scuterist care mergea printre benzi pe Magheru si claxona sa`i faca lumea loc, azi am mai vazut un specimen care m`a scos din minti chiar daca n`am fost direct implicat in eveniment. Respectiv unu cu ceva motor d`ala de mers prin namol, n`a avut loc printre benzi si a inceput sa ciocane in luneta unei masini sa se dea la o parte.
Soferul respectiv nu a auzit din prima, asta s`a impacientat si a inceput manevra combo claxon+batut in masina. Intr`un final omu`, ori de panica ori de super civilizat i`a facut loc si asta s`a facut nevazut, nu mersi nu dat din cap nimic.
Incep sa urasc motociclistii la fel de mult ca p`aia de se cheama taximetristi.
Chiar daca nu petrec foarte mult timp in trafic, mi`am permis sa cataloghez motoristii dupa cum urmeaza:
-
Scuteristii: sunt paraleli cu orice inseamna trafic, reguli de circulatie, bun simt etc. Posibil cea mai periculoasa specie pe doua roti. Minori, gipsicanos, muncitori, livratori, numa elita

-
Cei cu "vitezane". Astia se cred buricul pamantului, ingerii soselelor, zmeii zmeilor. Sunt agresivi, li se pare normal si firesc s`o arda cu +100kmh ori de cate ori este loc. De cate ori dau cu teasta de pamant dau vina pe conservari. Vesnic se plang ca nu sunt respectati, ca sunt niste victime si autoritatile nu`i ajuta. Fiind imortali, zmeii zmeilor, puterea ursului, luceferii cerului, nu au treaba cu legislatia rutiera.
- Cei cu motoare de mers prin namol (
enduro?!) Pana azi, mi s`au parut civilizati. Nu pot zice ca mi`am format o parere, ei nu`s asa numerosi sau nu se fac observati.
-
Chopperistii, tot respectul. Nu cred ca exista specie pe doua roti mai civilizata ca cei cu choppere/moto clasice/ chestii care nu sunt nici scutere nici de viteza si nici de mers prin namol (sunt cam pasta la motociclete). Astia de cate ori dau de ei in trafic ma impresioneaza. Nu tureaza ca tembelii cand nu au loc, nu ciocane in geamuri, nu nimic. Nu au loc nu trec, cei mai multi stau in coloane, semnalizeaza cand schimba directia de mers, nu alearga haotic pe toata soseaua, nu te depasesc prin dreapta, nu nimic aiurea.
Sunt absolut convins ca printre cei care conduc motociclete sunt si oameni civilizati, cu bun simt si respect fata de ceilalti participanti la trafic. In fata lor imi cer scuze fata de cele spuse, stiu ca "generalizarile suge" insa exceptiile sunt prea putine pentru a putea fi remarcate.