View Single Post
Old 05-07-2008, 12:55   #249 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

Am luat in cele din urma L245WP-BN. Am luat de la prima firma pe care am gasit-o si care ma lasa sa il testez inainte de cumparare. oricat am testat inca, am ratat in a observa cei 2 pixeli ,nu morti, nici fierbinti, ci pur si simplu ca caror celula de albastru nu se stinge complet pe negru sau culori extrem de inchise. Pixelii nu se vad in nici o alta circumstanta si asta foarte cu greu (au am wallpaper negru si mi-a luat o zi sa ii observ).
Dar trecand peste acest nimic, imaginea mi se pare superba. Culorile vii, nuante foarte multe, backlight perfect omogen. Ca veni vorba de backlight, brightnessul maxim este imposibil de suportat, simteam ca imi prajeste ochii. Unghiul de vedere este excelent, banuiesc ca tipic pentru un mva/pva, dar oricum o revelatie fata de tn. Sa spunem ca isi schimba putin luminozitatea in functie de unghiul in care privesti, dar doar putin si in nici un fel deranjant.
Input lag - input lagul este sesizabil. Sificient cat sa nu deranjeze dar sesizabil. Imi pare foarte foarte bine ca nu am luat dellul , acum muream de ciuda.
Am intalnit si un bug ciudatel, dupa ce m-am jucat prin niste setari, nu stiu de ce, pur si simplu primii 10 cm de sus din monitor au prins un lag enorm de vreo jumatate de secunda. SI orice fereastra miscam, se rupea brusc in 2 in dreptul acelei linii imaginare .
Scaling- are o singura optiune de scalare 1:1, care merge dupa capul ei. La unele rezolutii imi face 1:1 la altele mi le intinde pe verticala :/ . In fine, nu ma intereseaza scalarea 1:1, m-ar fi interesat sa stie ceva aspect ratio correction, ca rezolutiile non 16:10 sanu arate ciudat. Asta e, chiar nu prea exista monitoare fara flaw-uri. Ca veni vorba de scaling, nu am observat diferente de lag intre 1920x1200 si rezolutiile mai mici. Algoritmul de scalare al monitorului mi se pare ok, rezolutiile mai mici nu se vad naspa cum imi miaginam, deci pot sa joc linistit in 1440x900

Oricum, per total mi se pare un monitor excelent. Nu am insa termeni de referinta ca sa il pot recomanda in favoarea altora.

42 is offline    Reply With Quote