View Single Post
Old 23-07-2008, 23:35   #20 (permalink)
Jin Kazama
Registered User

Jin Kazama's Avatar

cazul meu
am luat ultima versiune de MPC HD v1.1.604.0, am setat in optiuni la Playback - Output modul EVR Custom Pres. (ca sa poata incarca si subtitrarea cu modulul intern), apoi am incarcat un fisier avand container .mov dar cu continut video H.264 (encodat probabil cu QT, un trailer HD 1080p de pe http://www.apple.com/trailers/) filtrul intern si-a facut datoria si a decodat materialul HD cu ajutorul placii video (GeForce 8600GT), mpc ocupa din procesor undeva intre 0 si 3% maxim, apoi am incercat un film encodat cu x264 in container .mkv, nu a functionat decodarea cu ajutorul placii video. am instalat nvidia pur video decoder v1.02.233 si treaba s-a rezolvat, dar... in ~15% din tot ceea ce am incercat (x264 in container .mkv / .avi) decodarea hardware nu a functionat... adica tot cu procesorul le decodez, am verificat in MPC meniul Play - Filters - MPC Video Decoder zice DXVA Mode: Not using DXVA. atunci cand functioneaza la anumite filme (encodate cu x264) in MPC meniul Play - Filters - MPC Video Decoder zice DXVA Mode: H.264 bitstream decoder, no FGT.
la inceput in incercarile mele de a rezolva problema x264 am bifat filtrul intern Matroska, mi-am dat seama si l-am debifat, acum foloseste filtru extern Haali Media Splitter si o parte din filmele encodate cu x264 ce nu puteau fi decodate hardware atunci... acum sunt, dar nu toate tot a ramas un procentaj ceva mai mic de filme pe care nu "vrea" sa le decodeze hardware. am observat ca o mare pondere o au filmele la rezolutie 1080p encodate cu x264, nu sunt decodate hardware (cu sau fara filtrul intern Matroska) desi la cele pur H.264 (1080p .mov) nu are nici o problema.

am gasit 2 titluri 1080p care au functionat: Jumper.1080p.BluRay.x264-SECTOR7 dar cu arteface la anumite "key-frame-uri" si Syriana.2005.BluRay.1080p.AC3.x264.dxva-EuReKA.mkv (numele fisierului si titlul din interiorul containerului spun multe "X264 - 2 passes FGO patched").

cateva exemple din filmele <= 720p ce nu pot fi decodate hardware in cazul meu:
Toate.Panzele.Sus.Complete.DVDRiP.x264-SpRk
Eternals.Sunshine.of.the.Spotless.Mind.720p.x264.mkv
The.Lord.Of.The.Rings.Return.Of.The.King.2003.720p.HDTV.x264-THOR.mkv
Alien.720p.X264.DD2.0-FreelancE.mkv
La.Haine.1995.720p.HDDVDRip.x264-PROGRESS.mkv
Bee.Movie.2007.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR.mkv
etc.

mai am vre-o doua titluri pe care le decodeaza hardware dar tremura imaginea, cand le scanez cu MediaInfo (vederea in mod text este mai detaliata) la sectiunea Video scrie la Codec/Info: Intel H.264 (in loc de Advanced Video Codec) la inceput am avut impresia ca este de la vesiunea encoderului cu care au fost facute (vezi MediaInfo la sectiunea Video scrie la Writing library: x264 core 54 svn-620M, o pondere mare o aveau cele cu "core 54", dar am scanat si titlurile ce puteau fi decodate hardware si am gasit valori identice cu cele ce nu puteau fi decodate hardware.

ar mai fi de mentionat ca 2 instante de mpc hd ce decodeaza hardware doua filme 720p... nu pot fi vizionate, merg amandoua cu intreruperi/sacadat (nu stiu daca motivul este placa video sau implementarea decodorului).
2 instante de mpc ce decodeaza software (CoreAVC) doua filme 1080p, in task manager incarcarea este undeva pe la ~55%, procesorul este un E8400 la 3GHz.

acum vine intrebarea, ce consuma mai mult curent, decodarea materialului HD cu GPU sau cu CPU ?

Jin Kazama is offline    Reply With Quote