Quote:
Originally Posted by helium poate sa te bufneasca, nu numai pufneasca...
vorbesti in necunostinta de cauza...
cu -0,5/-0,75 este un inceput de miopie si se poate agrava daca ochelarii nu sunt purtati! in cel mai bun caz poate stagna daca indicatiile medicului sunt respectate.
Seara daca nu am ochelarii chiar am probleme. |
oboseala ochiului este un factor care apare de la prea mult stres asupra lui, logic.
cat despre purtat? lol
hai sa-ti spun o mica povestioara, in clasa a 2a la oftalmolog 4 colegi au fost "depistati" cum ca au miopie. -0.5, -0.75, chestii de genu.
doi dintre ei (printre care si eu) au purtat de atunci ochelari, au ajuns la -7 respectiv -5 la 19 ani. (aveam -4.5 in clasa a 9a, dar am mai crescut cam 4-5 cm in inaltime de atunci, si d-aia)
pe ceilalati doi i-a durut fix in cur, se mai vaitau ca nu vad bine din ultima banca ce-i drept. dar in prezent au probabil acelasi -0.75 din copilarie.
-0.75 este un inceput de miopie, care in cazul tipic apare la varste fragede, si "creste" odata cu cresterea propriu zisa. daca la matale a aparut mai tarziu, atunci e calr ca-ti obosesti ochii intr-un stil barbar, si ca da, ochelarul atenueaza oarecum acest efect.
Cat despre oftalmologii din romania, ce pot sa spun, ca toti doctorii din romania. Evident, cuvantul meu va fi neinsemnat pe langa al lor, dar google e prietenul tuturor, si nu doare sa te informezi.
btw, am luat de pe lentiledecontact.ro prima cutie de optima fw cu 4 lentile 120 de lei, apoi din uk (cu free shipping) cu ~50 de lei cutia de 6 lentile.