View Single Post
Old 24-07-2008, 23:10   #45 (permalink)
helium
Registered User

helium's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sir Christian View Post
oboseala ochiului este un factor care apare de la prea mult stres asupra lui, logic.
cat despre purtat? lol
hai sa-ti spun o mica povestioara, in clasa a 2a la oftalmolog 4 colegi au fost "depistati" cum ca au miopie. -0.5, -0.75, chestii de genu.
doi dintre ei (printre care si eu) au purtat de atunci ochelari, au ajuns la -7 respectiv -5 la 19 ani. (aveam -4.5 in clasa a 9a, dar am mai crescut cam 4-5 cm in inaltime de atunci, si d-aia)

pe ceilalati doi i-a durut fix in cur, se mai vaitau ca nu vad bine din ultima banca ce-i drept. dar in prezent au probabil acelasi -0.75 din copilarie.

-0.75 este un inceput de miopie, care in cazul tipic apare la varste fragede, si "creste" odata cu cresterea propriu zisa. daca la matale a aparut mai tarziu, atunci e calr ca-ti obosesti ochii intr-un stil barbar, si ca da, ochelarul atenueaza oarecum acest efect.

Cat despre oftalmologii din romania, ce pot sa spun, ca toti doctorii din romania. Evident, cuvantul meu va fi neinsemnat pe langa al lor, dar google e prietenul tuturor, si nu doare sa te informezi.

btw, am luat de pe lentiledecontact.ro prima cutie de optima fw cu 4 lentile 120 de lei, apoi din uk (cu free shipping) cu ~50 de lei cutia de 6 lentile.
i see ...

eu ma refeream la faptul ca nu e o joaca...

Am avut -0,25 cu -0,5 si de vreo 4-5 ani am aceeasi pereche de ochelari: -0,5 cu -0,75.
Ultima data am fost la control in 2005 si mi s-a spus sa port aceeasi pereche deoarece dipotriile nu mi`au crescut. A spus ca am avut noroc.
Sincer m`am obisnuit cu perechea actuala si nu am probleme. Vad bine cu ei si chiar nu ma deranjeaza, am o rama finuta si rezistenta. Cat despre lentile mi s`au recomandat Zeiss de sticla.
Pot spune ca am avut noroc de un doctor bun la o policlinica din apropiere, de fiecare data cand mergeam era coada la cabinetul ei, toti o laudau.
Mama are niste dioptrii mai mari si tin minte ca si`a facut ochelari intr`un alt loc iar dupa cateva zile avea mari dureri de cap. Concluzia? Diagnosticare gresita! A fost la doctorul meu si dupa o noua diagnosticare rezultatele erau diferite.
Ce spuneam eu mai sus? Ziua nu prea am probleme cu ochii fara ochelari dar noaptea bajbai bine chiar daca am dipotrii mici.

Revenind la lentile...Stiu ca imi doream si eu atunci lentile de contact dar nu mi`au fost recomandate.
Pe viitor o sa ma interesez cand o sa merg la un nou control. Sunt sigur ca are cele mai bune solutii si am incredere in doctorita stiind ca am avut numai de castigat daca am respectat cele spuse de ea.

fara dare de mita...

helium is offline    Reply With Quote