Thread: Un nou inceput
View Single Post
Old 04-08-2008, 18:55   #229 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

Mda, din pacate nu am reusit sa surprind la fel de bine picaturile ca in a 2-a. As fi putut sa le evidentiez in photoshop dar imi e frica de un rezultat fals.
Despre taietura din fotografia respectiva, sincer sa fiu e mai degraba neglijenta. In general imi fac fotografiile cat sa nu fie vreodata nevoie de crop si chiar daca e o mica neregula de genul ala de multe ori o las sa treaca. Acum ca a observat cineva o sa corectez, chiar cat sa nu mai ramana micul orizont de apa in dreapta sus.
La dubla 2 probabil ar fi mers cu mai putin pamant. dar atunci ramanea o imagine mult prea wide, si personal imi plac aspectele normale foto. -ar fi obligat sa tai din lateral. Daca taiam din dreapta, pierdeam incadrarea placuta a copacului si subiectele erau prea centrate. daca taiam din stanga plantele de acolo ramaneau doar niste cioturi foarte deranjante care ma indemnau sa tai mai mult. Sau sa le sterg din photoshop, lucru pe care extrem de rar il fac.

Ca obiective folsesc in general un tamron 17-50mm f2.8 (cam 80%) si restul sunt cu un canon 70-300mm IS. Combinatia asta mi se pare ideala, si nu am simtit decat extrem de rar nevoia de un wide mai mare sau un dof mai mic (la tamron am 2.8 iar la 70-300 chiar nu imi trebuie vreo diafragma mai deschisa).

Multumesc de aprecieri.

42 is offline    Reply With Quote