Ce ma distreaza ... inca unul care crede ca a dat de holy grail'ul tehnologic si vine p-aci si crezand ca desfinteaza totul se face de mai mare râsul.
Esti ca omu' ala care incerca sa ne convinga ca producatorii Diablo 3 fac o mare greseala ca lanseaza jocul cu o luna inainte de aparitia nustiucărui procesor many-core fara sa faca optimizarea de cod necesara ... pe bune, altul care credea ca-i detinatorul adevarului absolut.
In cele ce urmeaza o sa fac o rapida trecere in revista a perlelor scoase de dumitale si o sa-mi permit cateva comentarii.
Quote:
Originally Posted by Andi Semnalul clar a fost dat in momentul in care a renuntat Sony. Chestia asta a insemnat ceva.
La fel cum inseamna ceva si faptul ca producatorul care a scos cele mai bune plasme de pana acum (adica Pioneer), renunta la ele. |
Dupa logica dumitale: daca Sony a renuntat la plasma inseamna ca plasma is dead.
De parca piata TV'urilor inseamna doar Sony (incercati sa priviti in spatele brandului).
Ce chestie, Sony nici macar nu producea panouri plasma. Lua panouri plasma OEM, isi punea brandul precum si ceva electronica si iacatelea plasma Sony. Un esec imens, in caz ca nu ai aflat, din toate punctele de vedere, si financiar si tehnologic. De asta au renuntat.
Poate daca in loc de Sony spuneai Panasonic, atunci aveam un motiv real sa credem ca plasma is dead (sau is heading there). Dar nu aveai cum sa spui asa ceva, nu-i asa?
Unii chiar cred ca audio-video inseamna Sony si numai Sony ... asta inseamna fanatism, fanboy, you name it.
Despre Pioneer vezi mai jos.
Quote:
Originally Posted by Andi Am dat o gramada de link-uri mai sus in care se vorbeste despre renuntarea celor de la Pioneer la producerea plasmei, din motive de neprofitabilitate. Vor cumpara paneluri de la terte parti, pana in momentul in care vor inchide cu desavarsire acest capitol. |
Quote:
Originally Posted by Andi Aaa, sa mai mentionez ca Pioneer vor incepe sa cumpere LCD-uri de la Sharp? |
Quote:
Originally Posted by Andi Tu, ca nivel de informatii, ai ramas la nivelul lui 2006, cand plasma era intr-adevar mai tare ca lcd-ul. |
Asadar de atunci LCD'ul a avansat dpdv tehnologic cu pasi uriasi iar plasma a stat pe loc? Mai sa fie.
Sa-i fie rusine ca s-a culcat pe ureche (presupun ca nu ai auzit de modelele plasma 2009-2010 care-s groase de 1cm si consuma jumatate din consumul actual + alte goodies'uri)
Quote:
Originally Posted by Andi Imaginea data de un LCD full HD produs de Sony, Philips sau Samsung, e cu mult superioara imaginii unei plasme Pioneer, si asta se vede doar la rularea unui blu-ray. |
Asta o spui tu bazandu-te pe nimic.
Toata lumea stie si este demonstrat ca linia Kuro era the best of.
Iar pentru informarea ta o sa-ti mai spun un adevar: Sony nu produce nici panouri LCD! Sic.
Tot regim OEM, tot brandul si ceva electronica pusa si iacatelea TV'ul LCD Sony pe care-l lauzi tu atat. Este drept si nu voi contesta acest lucru ca in ultima vreme fac produse foarte bune dar putina lume stie ca monitoarele LCD implementate de Sony erau printre cele mai proaste ever de pe piata. Scumpe si calitate sub medie.
Insa, ce-i a lor e a lor si unele TV'uri sunt foarte bune. Dar tot sub Kuro, deocamdata, ca viitorul nu-l stie nimeni.
Anyway, parerea mea in legatura cu Sony este ca ei bat tare apa'n piua cu 0led'ul (viitor).
Quote:
Originally Posted by Andi Pioneer nu mai produce plasme pe propriile linii de productie. Si trece la LCD-uri. |
Despre Pioneer acum, ca ne-ai obosit cat ai repetat ca Pioneer au renuntat la plasma si deci astfel, logic cum altfel, plasma is dead.
Cred ca nu trebuie repetat si nimeni nu se indoieste ca referinta actuala in domeniu este Kuro. (nu vorbim de oled, sed, laser, etc care-s tehnologii noi care abia acum incep sa iteasca capul si pe moment nu conteaza).
Insa acest kuro era extrem de scump, productie mica de panouri, cost mare la care se adauga proasta marketare deci reteta esecului (ca o paranteza importatorul in romania pentru pioneer e slab rau de tot)
Panasonic, care este referinta nr. 2 in ceea ce priveste calitatea plasmei (este producatorul nr.1 mondial) face plasme relativ apropiate de calitatea kuro insa la jumatate de pret. Productia ESTE big, preturile sunt mentinute acceptabil, calitatea este peste medie, bine marketat, deci avem reteta succesului.
Pioneer a gresit dpdv financiar, nu tehnologic. De asta renunta sa mai
produca panouri plasma. Nu renunta sa
implementeze TV'uri plasma. Este o diferenta, sper ca o sesisezi.
Asadar plasmele KURO vor continua, vor avea brandul si electronica Pioneer iar panoul va fi de la Panasonic.
Vor fi si TV LCD'uri Kuro, care'i problema? Pun pariu ca se vor lua la tranta de la egal la egal cu Bravia lu' Sony (iti readuc aminte ca Sony nu produce panouri LCD, le cumpara si ei din alta parte)
Deasemenea si Panasonic cu Viera LCD'ul lor vor fi tot acolo ca si calitate (dupa cumpararea producatorului de panouri LCD IPS-Alpha ... pana recent erau implementatori iar acum sunt si producatori de panouri LCD, si nu din cele mediocre ci chiar varful de calitate: IPS.
Iar in ceea ce priveste parerea mea, eu cred ca nici LCD'ul nici plasma nu este dead (ma mira in schimb usurinta unora de a face astfel de afirmatii).
Acestea vor coexista pe piata, relativ pe termen mediu pana vor decola tehnologiile alternative gen oled, laser, etc insa este prea devreme sa ne pronuntam acum.
Oricum, va fi de invatat din lectia KURO: un produs degeaba este perfect tehnologic ... daca nu are un pret affordable nu se va vinde (destul).