Quote:
Originally Posted by Dead Ghost Daca imi poate spune cineva mai priceput, cam ce diagonala mi-ar trebui (indiferent de rezoltuie), astfel incat sa stau la distanta de ~2m si sa am cea mai buna senzatie de imersiune intr-un joc 3d (eu pt jocuri -console si pc- iau tv-ul). Cu alte cuvinte vederea mea periferica sa nu cuprinda prea mult din mediul inconjurator al tv-ului, dar nici sa trebuiasca sa imi misc capul ca sa vad un inamic din coltul ecranului. Nu stiu sa explic mai bine de atat, sper ca s-a inteles...
ps: stiu de charturile cu distanta optima in functie de diagonala si rezolutie, dar alea-s doar pt ca sa vezi daca poti distinge Full HD-ul de HD, de la o anumita distanta, deci nu prea are treaba cu ce intreb eu. |
Depinde de cat rezista ochii tai,pe mn de exemplu ma oboseste foarte mult gaming-ul la o distanta 1.8-2 metri de TV,mai mult de jumatate de ora nu rezist si ochii se fac foarte rosii si asta cu luminozitatea scazuta destul de mult (chiar prea mult de se pierde din detalii)
Ma multumesc sa desting detaliile care nu imi afecteaza mult vederea,mai putine detalii si o vedere buna in timp > decat ceva mai multe detalii pt o perioada scurta de timp dupa ochelari sau operatii etc... care tot nu imi va repara ochii.