View Single Post
Old 11-09-2008, 10:59   #152 (permalink)
andyxpertul
Registered User

andyxpertul's Avatar

sunt happy azi, so nu ma iau de nimeni
din ce sfaturi am dat mai sus, uita faza cu termenii aia complicati (DOF, focal length, etc....)
invata sa incadrezi pozele, uita-te la reguli de baza (treimi, triunghiuri, diagonale, puncte esentiale, rapoarte)
uita-te la cromatica pe care o cauti in cadru, incearca sa balansezi nuantele din cadru sa aiba un aspect cat mai placut. Sa nu predomine un albastru prea tare, sau pe un cadru cu o cromatica rece sa nu apara un punct roshu ca nuca-n perete... decat daca asta vrei
daca ai setari manuale la aparatul tau de 6 MPixeli, incearca sa le foloseshti. Schimba diferite setari si vezi ce rezultate obtii. Te asteptam oricand cu intrebari la obiect de genul "am setat timpul de expunere 1/20 si mi-a iesit miscat cadrul... de ce ?". Daca te-ai documentat cat de cat inainte si nu-i o intrebare gen "de ce nu iese poza bine ?!?" o sa primeshti si raspunsuri bune.

nu-ti face griji, cu ORICE camera poti face poze reusite (pana la un anumit nivel), sunt muuuuuuuulti alti factori in afara de cei tehnici care duc la o poza buna, sau la una catastrofala.

bafta si lumina buna

Later: http://feeds.feedburner.com/DigitalPhotographySchool - un rss foarte util pentru incepatori.

Last edited by andyxpertul; 11-09-2008 at 11:14..

andyxpertul is offline    Reply With Quote