1. referitor la purtatul mai mult decat trebuie:
nu stiu cum sta treaba la cele de unica folosinta, dar cele de 30 de zile daca le cureti cum trebuie de fiecare data pot fi purtate lejer mult mai mult. practic te uiti prin ele la bec, daca vezi "sedimente" inseamna ca nu prea mai trebuie purtate.
spre exemplu acest gen de lentile la inceput le-am purtat 2 saptamani si nu se mai putea, a doua oara m-am invatat sa le curat si erau curate dupa o luna jumate.
2. in nici un caz curatate cu apa! apa e plina de calcar, sedimente si alte bucurii, care intr-adevar dadeau acel sentiment de "praf in ochi".
eu spre exemplu cand nu stiu pe unde raman noaptea imi pun solutie in cutiuta pt lentile si le bag acolo cand ma culc. ma indoiesc ca nu o poti baga in buzunar cand pleci de acasa.
a fost chiar un documentar gen "horror-story" despre o vedeta rock care isi spala lentilele cu apa, si s-a trezit apoi cu microorganisme in ochi de era sa-si piarda ochiul.
eu am luat de pe
https://www.lenscatalogue.co.uk/ , am gasit soflens 38 (pe care le port de vreo jumatate de an, evident am schimbat cateva perechi pana acum) la pret ceva mai bun fata de alte site-uri.
plata prin carte de credit, mie mi-au ajuns lentilele in romania in 4-5 zile, am mai stat eu o saptamana sa le ridic de la posta centrala, caci pentru colete externe au ghiseu separat ce se deschide de 2 ori pe saptamana.
cat despre "sunt proaste oribile etc" eu le-am avut la mare, am inotat cu ele, am stat primul pe banana de mi-a venit jumatate din apa marii in mufa, si nu s-au inrosit ochii, nu nimic. e drept, era o mica senzatie de disconfort pana cand le-am curatat seara, dar in nici un caz ce spuneti voi.
evident, or fi si altele mai bune