Thread: Imobiliare
View Single Post
Old 22-09-2008, 19:33   #1482 (permalink)
Doctorul
ATEU

Doctorul's Avatar

Quote:
Originally Posted by RvsS View Post
Este absolut irelevant cati lei obtin pentru acest TV pentru ca pe mine ma costa in EUR si transfer catre furnizor mai departe in EUR. Practic, cu acei 600 de lei nu am ce sa fac, pentru ca tot in acelasi numar de EUR se transforma si la urmatorul import tot atatia EUR voi avea sa continui importurile.
(...)
Cred ca tocmai tu ziceai ca toata lumea se crede economist... mai ales dupa ce a terminat medicina
Omiti lucruri esentiale din ecuatie. Cei 3200 RON (echivalentul a 1000 euro la un curs de 3,2 RON/euro) reprezinta cifra ta de afaceri daca vrei. Din astia doar o parte ii transformi din nou in euro sa cumperi un nou TV de la producator. Cu restul iti platesti angajatii (in RON), platesti chirii (in RON), platesti logistica in tara (in RON), etc + profitul care trebuie sa-ti ramana si cu care faci ce vrei tu. Mi se pare evident (nu stiu de ce doar mie) ca aia 600 RON in plus sunt foarte importanti cand ai atatea cheltuieli in RON.

Si mai simplu spus: presupunem ca pe tine te costa 800 din aia 1000 de euro TV-ul la producator. 200 e adaosul tau. Suntem de acord ca aia 800 de euro nu sunt influentati de curs, cu ei cumperi alt TV in afara tarii. Dar ce faci cu cei 200 euro care raman in tara si cu care iti platesti cheltuielile? Ce ai prefera, sa ai 760 RON/TV adaos sau 620? Tot aia e?

Ah si nick-ul e doar un nick... Cum nici tu n-ai facut Universitatea de RvsS-i, nici eu nu inseamna ca am facut neaparat Medicina.

Doctorul is offline    Reply With Quote