Doctore - Iti dau 2 linkuri:
si
acesta.
care iti explica de ce nu e asa. Si nu-mi spune ca si astia gresesc. Repet - un curs EUR slab - adica 1 EUR = 3 lei este benefic pentru importatorii romani si rau pentru exportatorii romani. Daca imi poti arata un studiu care sustine invers, asa cum o faci tu, voi fi deschis sa il citesc.
La intrebarea ta raspunsul e simplu: majoritatea importatorilor vand in EUR la cursul din ziua respectiva sau modifica preturile in lei in functie de acesta, deci tot in EUR platesti. Chiriile se negociaza in EUR, preturile la utilitati variaza odata cu cursul (unii ar spune ca doar la majorari ale cursului

). De asemenea, conform
legii elasticitatii cererii pretului eu voi avea un profit mai mare chiar si in lei pentru ca imi cresc vanzarile ca numar de unitati, desi profitul in lei pare mai mic pe unitate (aici mai e de discutat cu punctul optim in care profitul este maxim, dar deviem de la subiect).
In imobiliare se traduce in: Daca Dorel mostenitor vrea 100 000 pentru apartamentul sau lux de 2 camere in Berceni ca asa a auzit ca sunt preturile, Gigel care are salariu in RON va putea obtine mai usor credit pentru suma asta la un curs slab EUR. Oricum, EMI a punctat deja ca economia romaneasca se EURizeaza pe zi ce trece, deci singura grija sunt dobanzile practicate de banci, deci ne-am intors la ce se discuta acum cateva pagini