Thread: Anne Tudor
View Single Post
Old 15-10-2008, 17:54   #78 (permalink)
andyxpertul
Registered User

andyxpertul's Avatar

cu parere de rau spun RIP acestui thread... la un mom. incepuse sa-mi placa (pe la ciresele alea si melcul ala, parca...).
Anne, felicitari ca iti place fotografia, bravo ca vrei sa te exprimi prin ea. Felicitari deasemenea ca te chinui cu adevarat MULT pt a scoate cadrele alea.

Din punctul meu de vedere, o poza este OK in momentul in care "misca" o masa critica de oameni. Din perspectiva mea, nici nu te apropii de masa aceea critica, eshti chiar pe mica minoritate a userilor axata... o nisa foarte ingusta din pacate.
Fotografia, ca forma de exprimare publica nu cauta nise foarte inguste, ci cauta "segmente" pe care sa inoveze. Pe nisa ta mult prea ingusta faci treaba buna... probabil sunt putini cei care-si fac auto-portrete si se macheaza atat de convingator si transmit atat de mare/multa "durere" (asta vad eu). Nu mai spun de chestii care mie mi se par legate de psihic mai degraba (si nu-i de bine deloc !!).

Obiectiv, analizand ultimele tale cadre, prima este ok, are subiectul bine definit, ai o diagonalizare buna, contrast bun, DOF ok... iar non-tehnic imi transmite ceva lasciv, ceva pasional, iar asta imi place. Poti sa fii atenta la temperatura surselor de lumina, ai ceva probleme la WB pe buza superioara.
celelalte cadre sunt neglijent incadrate, prea incarcate (mai ales cromatic) si post-procesate mult prea mult... deranjeaza. Atentie la incadrare, incearca sa nu tai varful nasului, incearca sa tragi portrete mai tele putin decat ultra-wide care deformeaza urat... incearca sa tragi cadre mai drepte... fatza umana e plina de triunghiuri, linii, cercuri, proportii... las-o cat mai dreapta, altfel iese ceva urat. Poti sa inclini putin capul, dar cand ai TOATA expresia pentru a transmite fie melancolie, fie putere, brutalitate, etc. Daca decupezi din fatza si lasi doar juma' de nas, un ochi si un colt de buza... cu ceva fire de par incurcate pe fatza... si mai si inclini cadrul, iese un fiasco mult prea incarcat si fara o compozitie clara...

keep up the good work si imi cer scuze ca nu ma mai uit pe threadul asta, pur si simplu nu pot aprecia nisa asta de fotografie.

PS: sa nu credeti ca nu-mi place fotografia "macabra", stil "tenebru", gri si negru, incarcat cu semne si elemente "grele"... dar cadrele tale n-au nicio treaba cu asta Da pe google "horror photography" sau "cemetery portraits"

andyxpertul is offline    Reply With Quote