Quote:
Originally Posted by florica Cred multi isi dau cu parerea fara sa aiba habar ce este aia putere, consum, energie.
Modelul 42PV70 are 270W/h consumul maxim, imposibil de atins acasa , pentru a ajunge la cifra asta iti trebuie un semnal alb pur cu setari in mod dinamic , contrast si lumina la maxim.
La modelul asta 42 PV70 consumul MASURAT personal, ca medie in 3 ore mergand pe tv postul PRO-TV, este in jur de 200W/h.La modelul nou 42PV80 consumul este in jur de 170W/h.
Pentru cine are dubii poate incerca asta acasa, nu exista nici un pericol.
Exista si masuratori precise in reviewsul asta: Panasonic TH50PZ81B / TH50PZ81 Review poti citi cum o plasma de 50" full-hd specificata de producator cu puterea de 460W consuma doar 301W/h cand este calibrata pentru vizonare normala.
Concret la 6 ore pe zi si la pretul maxim de 0,7RON KWh rezulta cam 7000 lei vechi pe zi, pentru 42PV80.Asta inseamna mai putin decat o cafea iar eroarea nu poate depasi 5-10%. |
Pentru masurarea consumului plasmei Panasonic TH-42PV80 am folosit un aparat digital <energy cost meter>. Pe el scrie asa: "EVERFLOURISH, TYPE: EMT707CTL".
Din start vreau sa mentionez ca consumul este tot timpul variabil, in functie de imagine, de contrast, de setari meniu etc. La imagini mai intunecate aparatul meu de masura imi afisa chiar sub 100W, insa la imagini clare, frumoase si cu alb mai mult mi se afisa chiar si peste 300W. Cu cat contrastul TV-ului este setat mai spre maxim cu atat consumul va creste <aici power saver are si el un cuvant de spus>. Asa cum am eu setat TV-ul, am vazut chiar si un 430W.
De incalzit nu se incalzeste, cel putin nu excesiv sau nu mai mult ca un TV normal.
De calibrat nu ai cum sa-l calibrezi sau cu ce sau nu stii <de exemplu am un colorimetru ColorVision Spyder2, insa nu stiu cum sa-mi calibrez TV-ul>.
Ideea de baza este ca o plasma consuma clar mai mult decat un LCD, consum care poate ajunge si la de x ori consumul unui LCD, totul depinzand insa de cum reglezi TV-ul.
Cumparand plasma am stiut la ce sa ma astept, stiam ca are un consum mai mare ca al unui LCD, insa si imaginea este exceptionala.