View Single Post
Old 31-10-2008, 00:49   #35 (permalink)
wirespot
Registered User

Mă refeream la unele pretenţii făcute mai devreme, cum că ar avea un kernel foarte îmbunătăţit. N-o să aibă, o să fie un Vista cu îmbunătăţiri de performanţă şi alt nume, din raţiuni de marketing. În mod normal ar fi trebuit să fie SP3. Asta dacă chiar iese în 2009.

Quote:
Originally Posted by Banzay View Post
1gb Ram era standard la un PC din 2004 asa ca nu vad de ce un OS modern ar trebui sa mearga pe sisteme preistorice.
Fiindcă aşa vrea muşchii mei. Eu fiind consumatorul. Dacă există sisteme de operare (XP, Linux) care merg super bine pe configuraţia aia şi fac tot ce am nevoie, de ce mi-aş lua Vista? Ca să am motiv să-mi schimb totul în calculator? N-am ce face cu banii?

Şi hai să nu ne întindem cu gluma. La ce fel de PC-uri era standard 1 GB în 2004? Poate la astea. În 2004 1 GB de RAM costa vreo 145$, adică vreo 460 de lei (4,6 milioane) la cursul dolar/leu de atunci. O sumă frumuşică, şi asta fără să aplic inflaţia, care a fost de 9% în 2004-2005, 6,5% în 2005-2006, 4,8% în 2006-2007 şi cît o mai fi şi anul ăsta.

Ştiu că sîntem pe computergames şi un gamer pasionat nu se uită la aproape 600 de lei cînd e vorba să-i dea pentru calculator, da' totuşi. Majoritatea utilizatorilor de PC nu-s gameri.

wirespot is offline    Reply With Quote