![]() |
| | #41 (permalink) | ||
| www.dap.ro deocamdata suporta un masiv upgrade. De saptamana viitoare incolo o sa revina totul la normal, si or sa mearga si linkurile. Scuze, dar nu prea e vina mea...
__________________ Perfection is achieved not when there is nothing more to add, but when there's nothing left to take away. Gallery : DeviantAttitude Last Project : Ensight Management Consulting | |||
|
| | #42 (permalink) | ||
| Nick anterior: brebo0 Join Date: Apr 2004 |
postez aici ca sa te felicit pentru acest thread. am 3 saptamani de cand am tastat prima data tag-ul <?php, parcurg in continuare documentatii online (long live google! ghici cum am gasit threadul?) dar imi este destul de dificil si sper ca pot reveni si eu aici cu intrebari. inca o data felicitari! | ||
|
| | #43 (permalink) | ||
|
Orice fel de intrebari sunt mai mult decat binevenite si suntem dispusi sa ajutam pe oricine are nevoie de ajutor. Proiectul e inca la inceput, si sper sa pot sa-l termin in timp asa incat sa iti poata fi si tie util. Acum ar trebui sa mearga (pentru cei din Romania, sau cei cu proxy-uri de Romania) http://phoenix.dap.ro/home.php - un teaser micut. Continutul e 100% W3 Standard compliant si fara tabele, dar versiunea uploadata in momentul asta nu e cea finala, deci mai sunt cateva probleme cu ce veti vedea dand click pe link.
__________________ Perfection is achieved not when there is nothing more to add, but when there's nothing left to take away. Gallery : DeviantAttitude Last Project : Ensight Management Consulting Last edited by Phoenix_88; 15-10-2004 at 10:25.. | |||
|
| | #44 (permalink) | ||
Momentan parcurg tutorialul Oanei Saulescu (Chip Special - Website dinamic) si intalnesc urmatoarea problema sacaitoare: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\program files\apache group\apache\htdocs\site\adauga_comentariu.php:5) in c:\program files\apache group\apache\htdocs\site\adauga_comentariu.php on line 30 Mai jos sunt ultimele 3 linii de cod, 30 fiind cea cu header-ul: $inapoi="carte.php?id_carte=".$_POST['id_carte']; header ("location: $inapoi"); ?> Precizez ca aceeasi eroare imi apare si in alt exemplu unde folosesc header. Chiar nu stiu de ce nu functioneaza. Aveti alt exemplu pe care il pot proba sau stiti ce se intampla de nu se face redirectionarea? Merci. | ||
|
| | #45 (permalink) | ||
|
"Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\program files\apache group\apache\htdocs\site\adauga_comentariu.php:5) in c:\program files\apache group\apache\htdocs\site\adauga_comentariu.php on line 30" Asta inseamna ca pe linia 5 a fisierului adauga_comentariu.php, exista o comanda de print sau echo, care scrie in fisierul HTML din output. INTOTDEAUNA, atunci cand vrei sa trimiti headere, trebuie sa le trimiti INAINTEA oricarui alt output catre fisier. Te-ar putea ajuta in cazul asta functia headers_sent() si functia JavaScript "<a href=/"window.location='URL'/">". Ai fi gasit informatia asta si in manualul PHP, pe care ti-l recomand pentru download cu toata caldura (in format CHM daca lucrezi in Win32!). Daca inveti sa folosesti manualul pentru a rezolva problemele legate de PHP, ai sa poti sa te descurci fara ajutor exterior in 90% din problemele pe care le intampini! Oricum, daca mai ai probleme, te poti exprima aici!
__________________ Perfection is achieved not when there is nothing more to add, but when there's nothing left to take away. Gallery : DeviantAttitude Last Project : Ensight Management Consulting | |||
|
| | #46 (permalink) | ||
la mine la linia 5 era tagul de inceput "<?". Pana acolo, nimic decat 4 linii goale si se pare ca asta era buba ca nu trebuie sa fie absolut nimic, nici macar un spatiu inaintea <?; au mai patit-o si altii (unul din rezultatele search-ului) si sper ca viitorii newbies care or sa se confrunte cu asta vor gasi un raspuns aici (cand or sa dea search ca mine). merci.
| ||
|
| | #47 (permalink) | ||
|
ori ce vad aici abureli cu Smarty si @media ... tin inca odata sa mentionez CSS - ca cel mai usor mod de a skina un site / cel mai eficient ( un singur file css ) - si SEO friendly pe deasupra. imaginile, si mai tot - poate fi definit in CSS, with no problem. Iar in loc de Smarty, folosirea motorului PHP / si redarea codului asa cum e / fara o alta compilare Smarty - e muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai rapida. fiecare expert, cu teoriile lui - dar recomand CSS ( read google faq FIRST ... si o sa vedeti de ce ) | |||
|
| | #48 (permalink) | ||
|
30% dintr-un proiect asa mare probabil ca vi se pare mult. Cu totul c-am depasit cu o groaza termenul indraznet pe care mi l-am propus din start, am reusit sa rezolv toate problemele de care m-am lovit. Si n-au fost deloc putine. Tinand cont si de situatia mea actuala, avand un BAC si admitere la Politehnica de dat, sper sa ma intelegeti. N-am renuntat si nu voi renunta la proiectul asta, pentru ca simt ca pot sa-l termin si sa ofer ceva bun comunitatii de designeri autohtoni. Stay tuned! Si-n caz ca nu ne mai citim, sarbatori fericite!
|
| | #49 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2004 |
salut. misto ideea asta a ta cu tutorialul pe forum. ce as vrea sa stiu si eu daca-mi poate zice cineva care baza de date e mai buna: mysql sau postgresql, pentru un site personal, in 3 limbi: romana/engleza/franceza. lumea pe aici vorbeste numai de mysql dar mi-a zis cineva si de postgresql. thx in advance
__________________ Linux Soft - o comunitate Linux altfel. | ||
|
| | #50 (permalink) | ||
pe de alta parte acum observ ca vrei sa dai la poli; parerea mea ca student al cib la ase e ca daca vrei sa te ocupi de webdesign ai mai mult timp liber sa faci ce vrei la ase; pe de alta parte nu stiu ce se face la poli in ultimii 2 ani, dar am inteles ca in primii doi te freaca cu matematica o groaza; tu alegi sarbatori fericite si tie
|
| | #51 (permalink) | ||
| Semnal! Quote:
BTW, ai incercat sa dai click pe bannerele W3C pe care le-ai pus acolo? O sa ai o surpriza, ma tem, cam neplacuta...Nu-i nimic, astept versiunea finala, comentariile m-au facut curios.
__________________ I am what I do. | |||
|
| | #52 (permalink) | ||
| Soon...
Stimabile, cunosc situatia de acum a lucrurilor care sunt uploadate. "Paragina", asta e cea mai buna caracterizare. Mai am trei luni pana la BAC si patru pana la admitere. As from today. Am timp de lucru intre doua si zece ore pe saptamana. Nu uploadez nimic momentan fiindca nu e terminata o versiune stabila. Mai aveti de asteptat ceva, oameni buni, dar va promit ceva. Oricat de tarziu va veni secunda terminarii proiectului asta, va merita asteptarea! Tin sa multumesc inca o data oamenilor care au pus thread-ul asta "la capul" categoriei de pe forum, si vreau sa-i asigur ca n-au facut asta degeaba! -------- Later edit : One last thing - proiectul o sa salasluiasca pe domeniul lui, sa se lafaie in voie. O idee de amploarea asta nu merita, cred eu, tinuta pe free hosting.
|
| | #53 (permalink) | ||
| Quote:
nu inteleg pentru ce vrei sa folosesti baza de date la un site personal ? diferente nu sunt prea multe intre mysql si postgresql ... Mai bine folosesti xml cred ca e mai bun pentru ce vrei tu !
| |||
|
| | #54 (permalink) | ||
|
Tu ai habar macar despre ce e vorba? Faptul ca nu-s diferente intre PostgreSQL si MySQL nu era o noutate, nu inteleg relevanta din postul tau. Baza de date e folosita pentru tutorial si pentru a facilita administrarea. Nu stiu cu ce m-ar ajuta XML daca al meu continut ar trebui modificat/adaugat/sters la discretia mea, si volumul de informatii e (foarte) mare. Mi se pare atat de evident incat tonul pe care cred ca am spus-o poate parea agresiv. Scuze...
|
| | #55 (permalink) | ||
nu zic ca xml nu e util, desi nu prea inteleg nici eu relevanta aici, dar vroiam sa folosesc mysql/postgresql ca sa invat, adica siteul nu e unul comercial, nu e nici macar unul mare pentru inceput, dar prefer sa fac ceva ca lumea de la inceput. cum iti asterni asa dormi. phoenix, cum merg studiile?
|
| | #56 (permalink) | ||
|
Studiile... merg... si atat. Mai am o luna pana la examene, e clar ca in perioada asta nu pot continua munca. Va trebui sa asteptati pana in August. Pentru a "n"-a oara, imi cer scuze de intarziere. O sa fie cu folos...
|
| | #57 (permalink) | ||
|
Rog un admin sa-i stearga sau sa-i blocheze contul lui phoenix_88, sa-si vada de chestii mai importante in viata (cum ar fi bac/admitere) Just kidding, nu ma luati in serios. Good luck! Cat despre xml ca alternativa la sql, e ca si cum as da '/proc' pe 'regedit.exe', prietenii stiu de ce...
__________________ Just your regular bofh. | |||
|
| | #58 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Succesul inseamna a fi in stare sa mergi din esec in esec fara sa-ti pierzi din entuziasm - Winston Churchill | |||
|
| | #59 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2001 Location: Bucuresti |
Hmm, nu sint diferente intre postgresql si mysql? http://www.devx.com/dbzone/Article/20743 | ||
|
| | #60 (permalink) | ||
|
La nivel de incepator cea mai mare diferenta sunt numele de functii php ![]() La nivel ceva mai avansat, folosesti deja un layer de abstractizare si nu te intereseaza ce backend are baza de date. La nivel cu adevarat mai avansat, treci pe Firebird si chiar ca nu te mai intereseaza
__________________ Just your regular bofh. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |