Quote:
Originally Posted by novi Diferenta merita numai daca ai material FULL HD (blu ray player si filme blu ray)!Pentru meciuri si filme 720p sau 1080p (blu ray rip) este perfect PV80-ul!  |
Corect. Canale TV 1080p nu exista nici in State la ora actuala, decat poate experimental. Ce vei vedea in Romania in urmatorii 6-7 ani sunt ceva canale 1080i de nisa la unii furnizori de cablu plus ce ai acum in terestru. Piata HD este inca mica in Romania (14% din detinatorii de TV) deci nu exista business pentru implementarea HD pe cablu. In 2009-2010 investitiile sunt prognozate sa scada deci nu va faceti iluzii prea mari. Iar intre 1080i si 720p diferenta de calitate vizuala la 42" este destul de mica (asta nu am testat personal, doar din ce mi-au zis diversi si am vazut prin magazine deci YMMV).
Iar peste 6-7 ani cine stie ce tehnologii si modele noi vor fi pe piata.
Cu alte cuvinte full HD e bun DOAR pentru bluray si conectare PC daca vrei sa joci pe ecran mare. Altfel nu-si are rostul, mai bine pui diferenta deoparte si cu cateva milioane in plus iei un TVIX, Popcorn sau un PS3 ca sa ai si ceva content HD - sau un decodor DVB-T si o antena.
Cunosc genul asta de frustrari. Eu am avut un HD Ready de prin 2004 si mai mult de 2 ani am avut doar surse SD. Ia-ti ce-ti trebuie si nu fa "investitii" inutile.