View Single Post
Old 30-11-2008, 19:40   #8928 (permalink)
R/\ZV/\N
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by Soulstorm View Post
Mari diferente, ce sa zic. Si totusi daca plasma e asa superioara, la orice categorie de pret, de ce raportul de vanzari plasma/lcd e asa mare in favoarea LCD-ului. Si nu imi spune ca oamenii is neinformati, ca oricine se duce intr-un magazin vede zeci de plasme si LCD-uri unele langa altele, deci poate sa faca o comparatie fara prea multe cunostinte tehnice.
Vorbesc din experienta ...
Dupa cum am mai afirmat, cand am vrut sa fac pasul, sa-mi cumpar un TV de diagonala mare care sa-mi inlocuiasca vechiul CRT de 72" eram croit pe LCD. Nici nu vroiam sa aud de plasme. De ce? Aveam eu o gogoasa in creier de cativa ani, cand ma aflam in magazinul Real din Sibiu unde am vazut o plasma Panasonic al carui consum energetic era pe undeva pe la 600-800W. M-am speriat atat de tare incat nici nu mai vroiam sa aud de plasme ever, indiferent ce imagine afisau <buna/rea etc>. Asta mi-a fost fobia cativa ani de zile, pe vremea cand plasmele costau o avere. Intre timp situatia s-a mai schimbat nitel. Tot nitel mi-am reconsiderat si eu parerea cu privire la plasme, in detrimetul LCD-urilor. Intotdeauna am mers pe un principiu, cred eu, destul de sanatos: ce cumpar sa cumpar in cunostinta de cauza si in banii dati sa iau ce-i mai bun. Si pana acuma nu am gresit.
Acuma, revenind, ideea este ca pe orice segment de pret, am mai spus-o si ma mai repet, gasesti oricand o plasma mai buna decat un LCD.
Nu posteaza nimeni aici, judec din punctul meu de vedere, in sensul răzbelului LCD vs plasma. Este/ar fi ridicol daca se intampla asa.
Tot in opinia mea, LCD-urile sunt promovate altfel. Avand in vedere ca plasme de dimensiuni mici nu sunt <de genul monitoarelor LCD> segmentul LCD-urilor acopera o plaja mai mare. Apoi asa cum bine a sesizat cineva de aici, cand privesti de aproape o plasma si un LCD pe o imagine nasoala de cablu, plasma scoate si mai mult in evidenta neclaritatile, orice artefact, purici etc.
Oricum, vad ca tendinta plasmelor este aceeasi ca a LCD-urilor, de a se subtia cat mai mult si de a fi din ce in ce mai putin energofage, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun in esenta.
Consider ca in viitor vor coexista in preferintele oamenilor atat noile LCD-uri cu LED cat si plasmele. Si unele si altele afiseaza imagini socant de frumoase si au potential. LCD-ul normal cred ca-si va mai putea gasi locul in piata pana ce pretul celor cu LED va cobori suficient de mult incat sa fie preferat, dar pana atunci va mai trece destul timp, cel putin la noi in Romania.
Quote:
Originally Posted by avlad View Post
Noi astia mai neinitiati si cu ochii mai prosti de ce nu scriem toata ziua ca plasma e varza, face burnin sau e o mare si foarte scumpa oglinda cu urme de fosfor si pigmenti dreptunghiulari?
Bravo! Si suportul afirmatiilor l-ai lasat... Unde?...

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote