|
am observat mai nou ca aproape toate magazinele online specifica la rubrica garantie ca reparatia produsului va fi solutionata la sediul lor(cumparatorul plateste trimisul prin curier iar returul il platesc ei)
deci in cazul unei plasme de 42 panasonic(de exemplu) cum ramane cu garantia la producator?
nu trebuia de fapt trimis la service-ul panasonicului local(sau sunati sa-l ridice chiar ei-asta daca sant cumva obligati sa ridice obiectele care depasesc o anumita greutate ?)citisem mai demult ca la unii useri li se ridicase obiectul cu probleme de acasa(plus ca la achizitie cei care aduceau plasma o si montau,probau)
nu e cumva o smecherie pe care o fac magazinele online,spunand ca trebuie trimis produsul la ei pt reparatii ?
pai nici nu cred ca se pricep,sant niste simpli intermediari
sau ei trimit mai departe la service pt reparatii.
de ce trebuie sa mai ajunga si la ei ?
inteleg numai in primele 10 zile -apoi ai treaba doar cu sevice-ul local
ma poate lamuri cineva ?
cei (mai ales cei din provincie)care a-ti cumparat recent o plasma 42 panasonic pv80(dar valabil si pt lcd-uri,alte plasme sau produse),ce scrie pe actul garantiei ,cine asigura reparatiile ?scrie ca trebuie trimis la sediul firmei -magazin online care a vandut produsul sau direct la panasonic ?
In alta ordine de idei :
A -Vreau sa cumpar o plasma 42pv80p pt un living (ap bloc,provincie)
as avea doua variante:
1-De la FLANCO (local) cu reducerea de 15%(duci orice tv vechi) -2550ron
2-Magazine online -cu exceptia a 2-3 magazine mai noi-obscure care au un pret afisat mai mic,in jur de : 2200-2400ron (dar par a fi mai riscante) mai sant cele mai vechi-cunoscute cu pretul plecand de la 2700ron
Cand suni la cele cu pret mic, in general nu au produsul pe stoc-anunt fals (e si asta probabil vreo afacere cu telefoanele) sau nu prezinta siguranta pt produsul pe care ti-l aduc care poate fi unul refuzat de un alt cumpararor inaintea ta.
Poti sa verifici in meniu service de 0 ore si sa-l trimiti la randul tau inapoi daca are probleme de functionare (dar platind returul perzi avantajul pretului mai mic fata de ceilalti ,plus ca primesti banii inapoi cam intr-o luna)
Deci daca nu vrei riscul pretului mic raman doar magazinele online cu pret de la 2700ron(care au totusi riscul comertului online,produs vazut-probat doar acasa dupa ce platesti coletul si cand daca ai observat ceva probleme nu mai poti recupera banii decat dupa ce trimiti produsul inapoi-alti bani perduti) sau varianta Flanco
varianta FLANCO pare cea mai sigura,verifici produsul in magazin(aici ,in primul rand afisajul orelor de funct) si pretul de 2550ron e mai mic decat varianta 2 "cea mai sigura".
Apropo,vanzatorii din magazine,cei mai priceputi dintre ei(putini) pot,au cum sa reseteze din meniul de sv contorizarea orelor de funct,ca sa incerce sa vanda o plasma folosita in showroom ca pe una sigilata?
Asta daca presupunem ca citesc si ei aceste forumuri si sant constienti ca sant si cumparatori care nu pot fi pacaliti usor(stiu ca sant catva useri patiti).
sau verificarea contorului e f sigura si nu pot face nimic in sensul asta ?ca daca se poate reseta,e cam nasol ?
FLANCO are 37pv80 si 42pv8 la 2300ron si 42pv80 la 2550ro(cu tot cu reducere)
Eu as fi interesat de 4280p,dar sant sanse ca la magazinul local sa nu gasesc decat primele 2 modele
Acum o saptamana asa era ,iar 42pv80 nu era in oferta de reducere-acum e ,cel putin in bucuresti.
Daca cei de flanco local nu aduc si 42pv80(oare daca fac comanda ,ar putea sa ceara sa le fie trimis de la un magazin central care are are mai multe pe stoc ?) ce sa aleg in schimb :
-37pv80(diagonala mai mica)
-42pv8(contrast mai mic,nuante graduale mai putine,lipsa port sd-mai sant si altele?)
Plasma va fi folosita in living 2-3m distanta pt 50% tv cablu rcs/rds(probabil in viitor focusat),30%filme dvd-mkv(laptop-dvi),20% ps3
B -Pt dormitor vreau un lcd 32" hd ready ce va fi folosit 50% ps3-mkv(laptop-dvi) si 50%cablu tv rcs-rrds
-sa se vada ok pe tv
-100hz
-sa fie maxim 2000ron
-sa fie cel putin din 2007
As fi vrut urmatoarele modele panasonic 32lx70p-100hz(il am in bucuresti) sau samsung 32m86-100hz.
pretul lor 1500roon -2000ron afisat la unele magazine online,dar se pare ca nu se mai gasesc pe stoc nici la producator.
altceva ,ce sa aleg :
-32lg6000-2000ron-are 100hz.il prefer (desi modelele 32lg3000-lg5000 inteleg ca au probleme cu iluminarea economica)
-32 samsung A450-1900ron
-32 toshiba AV500(sau 505?)-1500ron
-32 sharp D44-1500ron
-alte lcd-uri de 32 intre 1500-2000ron
daca nu as cumpara lg-ul ,as opta pt thosiba sau sharp la 1500ron(folosit mai mult pt ps3-mkv nu am pretentii f mari pt tv sd).
cred ca toate lcd-uri noi(2008) de 32" fara 100hz,in jur de 2000ron nu au lucruri in plus fata de cele de 1500ron(2007) cu exceptia 1-2 intrari hdmi in plus si a contrastului dinamic(exagerat) si care e mai mult marketing.
deci ce ma sfatuiti sa iau : lg6000, lcd-uri de 1500ron sau alte modele pana in 2000ron(si cu argumente in favoarea modelului propus fata de lg sau toshiba,sharp-1500ron)
multumesc pt rabdarea de a-mi fi citit lunga postare si astept niste sfaturi pt ambele probleme-plasma living si lcd dormitor.
Last edited by gabi nechita; 14-12-2008 at 14:35..
Reason: Automerged Doublepost
|