|
parere personala, desi eu nu sunt adeptul teoriei cu trepiedul...
din experienta mea, limitata ce-i drept, si fara a avea pretentii ca e si adevarat, mi se pare ca timpii de expunere medii produc o imagine de calitate mai buna.
e normal ca la timpi de expunere foarte lungi sa apara probleme, incalzirea senzorului si/sau minusculele variatii/erori ale luminii sau a ceea ce inregistreaza senzorul in expunerile lungi, habar nu am, e normal spunea sa apara mici probleme care se traduc intr-un aspect putin mai "slab" in ce priveste IQ-ul
la timpi foarte scurti insa nu am cunostinta sa existe asemenea "explicatii" mai mult sau mai putin stiintifice, e drept ca nici nu m-a pasionat subiectul...
totusi, impresia mea vazand ce am tras eu eeste ca la timpi extrem de mici calitatea scade...
poate fi vorba si de lumina extrem de puternica si deci contrastul mult mai mare al cadrului care poate sa deruteze putin insa eu am vaga senzatie ca e vorba si de senzor si de cum lucreaza la expuneri extrem de scurte...
prin expunere lunga inteleg 5-10-30s, nu prea am experienta pt ca nu prea trag la asemenea timpi, dar in mod cert la timpi scurti ma refer la expuneri de genul 1/1000, 1/4000, etc...am constatat ca timpii care produc ce mi se pare mie ca e intr-adevar excelent ca si IQ sunt intre aceste valori , 1/30-50, 1/200 etc..pana pe la 1/500-1/800 ....
repet, nu e nimic stiintific in aceasta parere, nu am nici argumente, e pur si simplu o impresie personala.