| Samsung LE40A536
Salutare tuturor.
Ieri am achizitionat un TV LCD Samsung seria 5, model LE40A536.
Este in oferta la Real, in sistemul Buy-back (pretul a fost 2799 RON din care s-au scazut 400 RON pentru ca am depus la ei un televizor vechi).
In Arad si Timisoara e bataie mare pe ele, s-au vandut foarte bine. La Arad au primit, ieri la ora 16, 10 bucati, iar seara la ora 21 erau vandute deja 6 + al 7-lea care l-am luat eu.
Este Full HD, are diagonala de 102 cm si consider ca are unul dintre cele mai bune rapoarte pret/calitate (mai ales prin Buy-back).
Impresii:
- pe semnal de cablu RDS se vede mai bine decat am sperat, conditia este sa te uiti de la peste 2,5 metri la el
- pentru ca e Full HD trebuie sa fii constient ca nu va afisa clar un semnal compus din 500 de linii orizontale si sa te astepti la o imagine pixelata + distorsiunea rezultata din afisarea in format 16/9 a semnalului emis in 4/3
- pe mufa de PC (d-sub) rezolutia maxima admisa este 1280x1024 (legat la laptop) - dar se vede super OK, e clar superior unul monitor LCD care pe orice alta rezolutie decat cea nativa se vede ca prin ceata (mai mult sau mai putin, depinde de rezolutie / tipul de monitor)
- am conectat computerul printr-un cablu DVI-HDMI si de acolo am putut sa setez rezolutia de Full HD, filmele 1080p (mkv) se vad impecabil, iar diferenta fata de unul 720p e vizibila doar de la distanta mica, de unde ma uit eu (peste 2,5 m) nu se observa nici o diferenta, filmele dvdrip (divx) de asemenea se vad foarte bine (desigur nu la calitatea celor mkv, dar totusi mult mai bine decat pe fostul CRT de 55)
- sunetul e cat de cat OK. Televizorul are SRS TS XT (true sound) dar totusi bass-ul nu se aude foarte clar. Am incercat multe setari (are egalizator pe 5 benzi + SRS activat / dezactivat) si nu prea am ajuns deocamdata la un compromis acceptabil (sa se auda OK si pe un canal de stiri si pe unul de muzica), dar il am doar de aseara si nu am avut inca timp suficient de butonat prin setarile lui. Din calculator nu am bagat sunet in televizor (nu am audio pass-trough la placa video), filmele le-am auzit prin sistemul 2.1 legat prin s-pdif la computer
- televizorul are panou "clear panel" si, sincer, pe semnal Full HD de la calculator, eu nu am vazut nici o diferenta fata de cele din seria 6 care au panou "ultra clear panel" si costa cu 1300-1400 de RON mai mult
- partea de conectica e mai mult decat suficienta: 3 hdmi, mufa PC (d-sub), 2 scart, 1 component + intrari/iesiri de sunet (analog / optic), s-video, rca (1 video + 2sunet - mufele galbena, alba si rosie), interfata CI (inutila in Romania deocamdata), USB pentru service
- partea de reglaje la imagine este super OK si accesibila direct din meniu (fata de Toshiba sau Grundig la care trebuia sa intri in "service mode" ca sa faci reglaje de culoare separate pe rosu/verde/albastru)
Urmeaza diseara sa fac teste pe PS2 (iesire normala, mi-am comandat un cablu de PS2 cu iesire pe Component dar inca nu l-am primit) si pe dvd (care are iesire HDMI si cica face upscaling pana la 1080p) sa vad ce si cum.
O zi buna la toti si revin cu detaliile despre cum se comporta pe PS2 si DVD.
|