View Single Post
Old 12-04-2009, 11:54   #3472 (permalink)
R/\ZV/\N
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by Johhny View Post
Salut, dupa cum am postat si pe pagina anterioara, voi da comanda de laptop de la dell luna aceasta, tot luna aceasta la dell la seria latitude find reduce de aproape 200 E, asa ca aria de cautare s-a restrans la doua laptopuri si anume latitude E 5400(14.1") si Studio XPS 13(13.3")

Configuratiile sunt urmatoarele:

latitude e 5400 - 1054 E

PROCESSOR Latitude E5400 - Intel® Core™ 2 Duo P8700(2.53GHz, 1066MHz,3MB/25W)
OPERATING SYSTEM Genuine Windows Vista ™ Business SP1 32Bit - English - with Media
LCD 14.1in WideScreen WXGA+ (1440x900) LCD Panel with WWAN
VIDEO Intel 4500 MHD
MEMORY 4GB 800MHz DDR2 memory (2 x 2GB)
HARD DRIVE 250GB serial ATA HDD 5400RPM
OPTICAL DRIVE 8X DVD+/-RW Drive (with Software)
PRIMARY BATTERY 6 Cell 56WHr LI-ION Primary Battery
CARRY CASES No Carry Case
INTERNAL KEYBOARD Internal UK/IR Qwerty Dual Point Keyboard
WIRELESS CONNECTIVITY Intel WiFi Link 5300 (802.11 a/g/n 3X3) 1/2 MiniCard with Centrino label
BLUETOOTH Dell Wireless 370 Bluetooth

Studio XPS 13 - 1100 E

BASE Intel® Core™ 2 Duo Processor P8600 (2.40Ghz, 1066MHz, 3MB)
OPERATING
LCD 13.3" WXGA (1280x800) CCFL Display with TrueLife
MEMORY 4096MB 1067MHz Dual Channel DDR3 SDRAM [2x2048]
HARD DRIVE 320GB Free Fall Sensor (7200RPM) Hard Drive
GRAPHICS CARD 256MB nVidia® 9500m graphics card
OPTICAL DRIVE Internal DVD+/-RW (DVD & CD read and write)
PRIMARY BATTERY Primary 6-cell 56 WHr Lithium Ion battery
BLUETOOTH Dell Wireless 370 Bluetooth Module
WIRELESS Dell Wireless 1515 Half Mini Card (802.11n)

Mie i-mi place mult seria latitude, conatructia am inteles ca e foarte buna si rezistenta la fel, despre studio xps mi se pare ca este sensibil, cel putin asa pare din poza, iar plasticul lui stralucitor nu prea ma atrage..
Avantaje si dezavantaje care le consider la ambele:
Latitude : -faptul ca e seria busines
-rezistenta si constructia care le face sa te tina o viata
-display-ul de 14.1 " si rezolutia de 1440x900
-procesorul p8700 25W care ofera o autonomie mai mare la baterie
-dezavantaj, placa video integrata care cred ca o sa-mi deie bataie de cap la unele aplicatii, nu prea ma intereseaza pentru jocuri..

Studio XPS: -performante mai bune la acelasi pret
- placa video cu mult superioara, SLI parca
- memoria ram DDR 3
- Viteza hdd-ului mai mare, 7200rpm
- dezavantaj constructia laptopului pare sensibila si lasa senzatia de material ieftin, iar plasticul lucios cred ca in timp se zgarie si nu o sa mai arate asa bine (cel putin asta e parerea mea..)

Astept si parerile voastre, o sa fie o bataie de cap placa video integrata de la latitude ?
Seria Latitude are si modele cu placa grafica dedicata (nu onboard).
Hint!
Daca vrei sa iesi mai ieftin cu achizitia noului laptop procedeaza in felul urmator: intra pe Google si la preferinte pune limba germana. Apoi cauta pe net un magazin unde se vinde modelul dorit de tine (sau altul). Rezultatul ti se va returna de pe undeva din Germania sau Austria. Apoi traduci rezultatul returnat de Google (deci in cazul nostru din germana in romana sau engleza) tot in motorul de cautare, inserand linkul paginii respective in meniul "Unelte lingvistice"/"Traduceţi o pagină Web".
Acolo gasesti preturi mai mult decat acceptabile. Poti comanda de acolo, cu plata inainte (prin PayPal etc, daca nu ai cont iti poti face, este gratuit, urmezi instructiunile; se accepta si card cu cash in lei, plata se face prin convertire automata Leu/€). Iti vine tot in 2-3 zile si la pret simtitor mai mic (poate ai bafta sa gasesti ceva la promotii sau cu ceva online ticket discount). Nu vei fi suprataxat. Vei plati doar transportul pana in Roamania (care este pe undeva in jur de 25-50€, poate chiar mai putin, valabil in functie de produs). Nu vei plati vama, Romania fiind membra UE. Vama se plateste doar pentru comenzi din afara UE si doar pentru valori produs ce depasesc 10€, caz in care poti conveni cu sellerul sa-ti declare produsul la un maxim 10€.
Avantajul de a cumpara de dincolo ceva este acela ca vei gasi o gama mult mai variata de produse si preturi decat la noi.
Despre garantie sa nu-ti faci probelme caci ea este valabila in tot spatiu UE, deci chiar daca produsul nu l-ai achizitionat din Romania el ti se va repara gratuit si neconditionat in tara noastra pe perioada garantiei.

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote