View Single Post
Old 13-04-2009, 15:11   #10569 (permalink)
cipwine
Registered User

Quote:
Originally Posted by robert0andrei View Post
Daca nu s-a prins nimeni pan' acum, eu vreau sa-mi iau cel mai mare ecran posibil la pret "omenesc"

Am constat:

* LCD
-> 55'' Samsung UE 55B7020 12.499 ron
"SARE" LA (de ce?)
-> 70'' JVC HD-70ZR7U 23.863 ron

* Plasma
-> 60'' model vechi (2007) care dispare sau a disparut din stocuri : LG 60PF95 in jur de 7000 de ron
-> 63'' Samsung PS-63A756 12.519 ron

Oameni buni, ce varianta sa aleg ?

Ca viitor posesor de plasma, spune-mi cum sa fac sa evit burn-in-ul
Oioioioi, mai robert mai! In postul de mai sus ne pui sa alegem intre un lcd si o plasma, si putin mai incolo spui "ca viitor posesor de plasma" Pai esti hotarat pana la urma ce vrei sau cum? Ca eu nu mai inteleg nimic...

Acum referitor la burn-in si la evitarea lui...iar ai sa te superi daca o sa-ti spun sa dai un search pe forum, ca s-a discutat problema asta de tzashpe mii de ori aici.

Ideea de baza e sa nu tii plasma un timp indelungat pe o imagine statica. Nu cred ca ai cum sa faci asa ceva decat daca vrei sa experimentezi tu asta. Ti-am zis, burn-in-ul nu apare decat daca esti inconstient. Cu retentia imaginii e altceva. Ea este inevitabila pt o astfel de tehnologie, dar orice imagine imprimata dispare destul de repede daca alternezi modul de vizionare. Preferabil este sa eviti posturile cu sigle stralucitoare de doi bani gen gsp sau realitatea, benzile de jos la programele de stiri, etc. Unele posturi si-au refacut siglele tocmai datorita posesorilor de plasma (sigle transparente).

Daca totusi te uiti ceva mai mult pe posturi gen realitatea, prima, kanal d si alte bazaconii, e bine ca dupa aia sa schimbi pe ceva cu imagini cat mai dinamice si care sa umple tot ecranul. Si barele negre la filmele dvd pot provoca retentia. Macar in perioda de rodaj (in primele 200 de ore) e bine sa eviti aceste bare negre si sa te uiti la filme care sa umple tot ecranul. Rodajul este oarecum un mit, dar nu strica sa-l faci. Oricum, retentia este vizibila doar in conditii de intuneric total si pe ecran negru (in mod AV de exemplu). Ai o gramada de setari in aspect ratio care sa te ajute sa umpli ecranul cu o imagine anume. Dar, normal, acum ma repet ca s-a tot zis asta...

Oricum, noile generatii de plasme au o gramada de tehnologii anti-retentie sau burn, asa ca nu mai este o problema decat daca o dai in paranoia.

Eu imi tot bat gura aici si parca vad ca iti iei un lcd pana la urma

In ceea ce priveste algerea dintre modelel de mai sus, de cate ori sa mai repet? Depinde foarte mult in ce scop ai sa folosesti teveul. In functie de asta, alegi intre lcd si plasma...daca esti cinefil, preferi o imagine mai naturala si te uiti destul de mult la transmisiile prin cablu - o plasma; daca esti gamer sau folosesti mult pc-ul pe teve - lcd. Alegerea trebuie sa fie a ta, nu trebuie sa-ti spunem noi ce sa iei. Ai comparat pe viu modelele de mai sus? Vezi unde sunt, du-te si vizioneaza-le, compara. Doar asa iti vei da seama de capacitatile fiecarui tv in parte. Alegerea trebuie sa vina de la tine, trebuie ca ochiul tau sa faca diferenta. Noi iti putem spune, eventual avantajele sau dezavantajele fiecarei tehnologii, in functie de cum si pt ce o folosesti.

Last edited by cipwine; 13-04-2009 at 15:23..

cipwine is offline    Reply With Quote