Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Publicitate > Condică de reclamaţii | Anunţuri administrative

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 14-02-2008, 21:55   #2041 (permalink)
H2H

H2H's Avatar

Ben, trec vineri seara sa iau ce este de luat pt ca merg singur si plec direct sambata dimineata. Mi-am cuplat la intoarcere o inginerie si n-are sens sa-l retin pe jigodie sau alt coleg forumist sa piarda timpul cu mine prin coclauri pana noaptea .
So...maine dupa masa te atac sa las ce mai am pe aici si sa iau utilajele precum si niscaiva informatii utile. Te sun si vorbim.
Tks!

H2H is offline    Reply With Quote
Old 15-02-2008, 01:13   #2042 (permalink)
Registered User

Dr_V's Avatar

Stiu ca am mai discutat despre asta, dar sunt multi oameni nou-veniti pe topic:

Configuratia minima a sistemelor care se dau la copii
- procesor: P2/K6 400Mhz
- 192Mb RAM
- 4Gb HDD
- cd-rom
- FDD
- video 4Mb
- sunet

Sistemele mai slabe nu sunt inutile, dar nu ajung ca atare la copii. Se demonteaza si se recupereaza toate componentele utilizabile, pana la ventilatoare, cabluri si diverse maruntisuri de montaj. Donatorul sistemului dezasamblat va fi trecut ca donator de piese pe sistemele finale date la copii.

Nu minimalizati utilitatea acestor sisteme vechi. Scot frecvent din asa ceva piese de montaj care altfel nu se gasesc nicaieri de cumparat separat si sunt foarte utile. Am reparat/modificat multe carcase ATX cu subansamble scoase din carcase AT. Cablurile FDD/IDE sunt la fel de la 386 pana la P3. SDRAM PC66 scos de pe P1 merge pe orice Celeron pana la 800Mhz. Harduri de 2-3Gb merita puse slave pe un sistem la care hardul principal are doar 4Gb... Etc.

Dr_V is offline    Reply With Quote
Old 15-02-2008, 14:04   #2043 (permalink)
Registered User

Ben Ami's Avatar

Quote:
Originally Posted by mascotzel View Post
e vreo cerinta minima(de performanta,platforma etc) pt ca un sistem sau componente sa ajunga la voi?
am sa schimb in chiar acest moment configuratia minima...
din motive ce tzin tot grija fata de cei mici...
si o sa zic asa:

- procesor: 600Mhz
- ram: 256Mb
- HDD: 10 GB
- cd-rom
- FDD
- video 4Mb
- sunet
- mon: 17'

exceptiile sunt pentru sisteme EXTREM de bine "organizate", sau componente si kituri cu functionare ireprosabila, si monitoare de 15 care "tzin" 1024*768 si mai arata si ok (nu scoase din pestera, adica!).
(Proiectul pentru copiii saraci http://www.computergames.ro/forum/sh...d.php?t=179351)

Ben Ami is offline    Reply With Quote
Old 15-02-2008, 14:12   #2044 (permalink)
Registered User

lucian1967's Avatar

M-am intalnit azi cu Ben la agronomie si,dupa cum am promis cateva zile in urma, am donat un kit (placa de baza Epox ,proc 650 AMD, 640 mb SDRAM, sursa, boxe stereo,placi de retea,modemuri pe linie tel,proc AMD k6-2,radiator proc,coolere, mouse optical USB.
Din partea unui coleg (Mircea C.) - un mouse.
Din partea unui alt coleg (Laurentiu N.) - kit : placa de baza + 2 proc 800 sau 900 mhz, carcasa.
Multumesc tuturor, dar mai ales lui Ben pt tot ceea ce face si sa-i dea D-zeu putere pt a putea continua proiectul.

lucian1967 is offline    Reply With Quote
Old 15-02-2008, 22:37   #2045 (permalink)

Jigodie's Avatar

Quote:
Originally Posted by valim View Post
Ben, trec vineri seara sa iau ce este de luat pt ca merg singur si plec direct sambata dimineata. Mi-am cuplat la intoarcere o inginerie si n-are sens sa-l retin pe jigodie sau alt coleg forumist sa piarda timpul cu mine prin coclauri pana noaptea .
So...maine dupa masa te atac sa las ce mai am pe aici si sa iau utilajele precum si niscaiva informatii utile. Te sun si vorbim.
Tks!
am vorbit cu valim, a ramas sa faca drumul singur tocmai ca se abate de la drum si innopteaza pe alte meleaguri.
Ii tin pumnii si ii urez drum bun!
Ai grija valim, imi zicea o colega ca spre Braila era zapada mai mare si viscol.

Jigodie is offline    Reply With Quote
Old 15-02-2008, 22:54   #2046 (permalink)
H2H

H2H's Avatar

Am gume de iarna si m-am pregatit de viscol, inclusiv lopata si nisip. Nu-i asa mare problema, mai ales ca saracia mea de masina danseaza pe nameti de zici ca-i offroad. In ultima instanta cuplez 3 telefoane la un cunoscut forum DTRN ce poate scoate pe Aveo din zapezi fara mari eforturi

Old 16-02-2008, 07:34   #2047 (permalink)
Registered User

the_yo's Avatar

ma bag si eu cu vand Canon IP1300

nu se vinde si face gandaci la mine, e impecabila
astept PM de la cineva care se ocupa de chestia asta
o dau cu mare placere

the_yo is offline    Reply With Quote
Old 16-02-2008, 10:07   #2048 (permalink)
Registered User

Ben Ami's Avatar

Quote:
Originally Posted by the_yo View Post
ma bag si eu cu vand Canon IP1300

nu se vinde si face gandaci la mine, e impecabila
astept PM de la cineva care se ocupa de chestia asta
o dau cu mare placere
daca-i precum spui... nu te mai rog decat sa-mi dai un tel. 0721.44.88.00
ce bine-ar fi fost sa ne intalnim ieri!

abia ce pleca de la mine valim-ul cu o salata asortata de sisteme, monitoare, boxe, tastaturi si mousi (care-si respectau statutul bine mersi).
destinatia Galati, precum stiti!
donatorii fiind cel putin 12 persoane... pana la urma.
le multumesc tuturor deopotriva!
ce mai rog pe cineva (din Galati, daca se poate)... valim nu are tot timpul necesar configurarii unei retele... si l-a pus pacatele sa aibe la el tot ceea ce era necesar pentru formarea uneia. putin timp, ceva rabdare si poate ca una-doua placi de retea ar intregi gestul nostru comun.
rog pe cineva din Galati... sa finalizeze (daca se poate, desigur)

si - inca odata - multumesc tuturor!
(Proiectul pentru copiii saraci http://www.computergames.ro/forum/sh...d.php?t=179351)

Old 16-02-2008, 12:33   #2049 (permalink)
Registered User

Am si eu un CDROM LG 52x si un modem CONEXANT.

Y!M: ph0enix1810
Tel: 0723060629

Exista o adresa la care pot sa le las direct?

ph0enix1810 is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 10:35   #2050 (permalink)
H2H

H2H's Avatar

Actiunea s-a incheiat cu succes, 4 sisteme complete au fost livrate si instalate la caminul respectiv. Mi-a dat ceva emotii Packard Bell-ul ala cu 98 pe el ca nu vedea soarecul si intra in eroare, dar s-a rezolvat prin inlocuirea soarecului.
Retea nu are sens sa se faca, deoarece sala in care le-am instalat este doar o chestie provizorie, sistemele urmand sa fie mutate cate unul in fiecare antecamera de dormitor, astfel incat fiecare grupa sa aiba in camera propriul sistem.

Ce probleme au ramas de rezolvat acolo:
- Driver sunet la unul din sisteme si facuta legatura cu boxele din monitor (incorporate)
- Instalat un office pt win98 pe Packard Bell

In rest...instalarea sistemelor a fost o mare aventura. Cum am ajuns in curtea caminului si am scos prima punga cu echipamente m-au "atacat" copiii si au golit masina incat mi-era teama sa le imprastie prin zona si sa nu mai gasesc nimic
Dupa lupte grele am reusit sa reunesc toate cele intr-un singur loc si sa incep instalarea. Alta incercare grea! Abia reuseam sa ma strecor printre copii sa mai pun un soarec, sa fac loc la boxe...pana cand le-am dat adunarea in celalalt colt al camerei ca sa pot sa termin treaba ca ma naucisera cu intrebarile si n-aveam loc nici sa scap un ac pe jos.

La final, pozele vorbesc singure
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00014.JPG
Views:	165
Size:	103.9 KB
ID:	310212   Click image for larger version

Name:	DSC00015.JPG
Views:	134
Size:	99.8 KB
ID:	310213   Click image for larger version

Name:	DSC00016.JPG
Views:	140
Size:	151.6 KB
ID:	310214   Click image for larger version

Name:	DSC00017.JPG
Views:	126
Size:	157.5 KB
ID:	310215   Click image for larger version

Name:	DSC00018.JPG
Views:	148
Size:	97.6 KB
ID:	310216  

Old 17-02-2008, 11:05   #2051 (permalink)
Registered User

kronozom's Avatar

Valim - toate respectele! ai facut o mare investitie... si se vede din poze ca a fost o mare reusita!

Ben... le dai clasa multor project manageri pe care ii cunosc

We have no time to stand and stare.

kronozom is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 17:08   #2052 (permalink)
Registered User

lucian1967's Avatar

Bravos mai !!!
Cand te uiti la pozele alea nu mai e nimic de adaugat !

lucian1967 is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2008, 21:31   #2053 (permalink)

Jigodie's Avatar

Felicitari valim!

Jigodie is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2008, 00:48   #2054 (permalink)
Registered User

Dr_V's Avatar

dragostl mi-a adus azi pentru proiect:
- o carcasa mATX
- un hard de 20Gb
- o memorie SDR de 128Mb

Apropo de configuratie minima: Ben stie ce belele am avut recent cu niste monstrii antici si de-aia a crescut configuratia minimala. E vorba de cine vrea sa doneze sisteme intregi, componente/kituri separate sunt OK si mai modeste ca le facem noi upgrade.

Hai sa detaliem un pic cerintele minime ale unui sistem de donat direct:

Kitul:
- Celeron minim 600Mhz sk370
- P3 merge de la 450Mhz
- orice Duron, Athlon
- fara placi AT (exceptie fac numai rarele placi AT/ATX cu chipset Intel BX care vad P3 pe slot)
- fara K6-2

HDD min 10Gb, fara baduri - merge mai mic (de la 6Gb) doar daca e Seagate sau WD, ATA33

Video
- minim 8Mb daca e AGP
- min. 4Mb pe PCI sau onboard

Memorie 256Mb, CD-Rom macar 16x si care citeste bine, floppy functional, sunet de care-o fi dar sa mearga, placa de retea daca aveti sa-i puneti.

Daca e vorba de sisteme brand (IBM, HP, Compaq, Dell, etc.) configuratia poate fi ceva mai modesta, dar nu sub 400Mhz si trebuie sa poata rula WinXP.

Asta pentru cei care prefera sa asambleze personal sisteme si sa le doneze intregi. Daca aveti un sistem fara hard sau cd-rom de exemplu care altfel se incadreaza in parametrii astia nu-i nici o problema, gasim noi ce trebuie si-l completam.
Ideea e sa nu va mai chinuiti degeaba cu antichitati pe care oricum noi le vom demonta ulterior ca nu merita date ca atare unui copil. Ce ajunge la copii trebuie sa poata rula XP, office 03, un Winamp, ceva jocuri cat de cat si sa se miste rezonabil pe net.

Repet ca sistemele mai slabe decat ce am prezentat mai sus NU vor ajunge ca atare la copii, ci vor fi facute bucati pentru piese. Cine are de donat asa ceva sa ma contacteze pe mine direct. Deocamdata, in lipsa unui depozit, la Ben nu mai e loc de adunat piesaraie multa, omul sta la camin si nu dispune de mult spatiu. Si eu ii duc doar sisteme complete, gata de dat, nimic altceva.

Dr_V is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2008, 22:52   #2055 (permalink)
Registered User

Sper la mai bine

Am dat, si eu azi ceva care sper si cred ca va fi de folos cuiva, care poate are nevoie decat mine: un monitor de "19, niste cabluri, un cd-rom parca, un proc,niste casti,niste switch-uri...in fine sper ca macar...cate o componenta sa fie adunata de la cat mai multi useri din acesti forum..si poate maine vom incepe sa gandim altfel...

Pentru Ben Ami si Dr_V, Bafta si succes in continuare !

Chatuiesc is offline    Reply With Quote
Old 21-02-2008, 00:18   #2056 (permalink)
Registered User

Ben Ami's Avatar

Quote:
Originally Posted by Chatuiesc View Post
Am dat, si eu azi ceva care sper si cred ca va fi de folos cuiva, care poate are nevoie decat mine: un monitor de "19, niste cabluri, un cd-rom parca, un proc,niste casti,niste switch-uri...in fine sper ca macar...cate o componenta sa fie adunata de la cat mai multi useri din acesti forum..si poate maine vom incepe sa gandim altfel...

Pentru Ben Ami si Dr_V, Bafta si succes in continuare !
multumim mult!

Old 22-02-2008, 00:05   #2057 (permalink)
Registered User

XAndre`'s Avatar

baieti mai aveti nevoie de IBM ul ala 300GL ??? k nu ati mai zis nimik????

XAndre` is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2008, 23:55   #2058 (permalink)
Registered User

deci am si eu urmatoarele: 2 placi video nu stiu exact ce e cu ele, un joystick-gamepad pe usb e aproape nou , placa retea 10/100 3com, 2 placi sunet pci si isa, placa de retea 10 mb cred, placa retea 10/100 intel, modem mai vechi isa, 2 modemuri mai noi pci,un cooler sursa, casti cu microfon, microfon separat, 2 placi nu stiu ce sunt, mouse serial 5 butoane, mouse ps2 cu bila si scroll, tastatura serial.
asta la prima strigare! cum facem sa vi le dau?

sorin1983 is offline    Reply With Quote
Old 23-02-2008, 00:27   #2059 (permalink)
H2H

H2H's Avatar

Toti cei ce vor sa doneze oarece echipamente pot lua legatura cu Ben Ami prin PM, email, YM sau telefon. Deocamdata cel mai rapid este telefonic pt ca in Agronomie inca n-a ajuns internetul
Din acest motiv vreau sa va spun ceva celor ce s-au aratat dornici sa doneze si va rog sa nu va suparati, acest proiect se bazeaza nu numai pe piese ci si pe timpul donatorilor. Daca tot doriti sa contribuiti cu ceva, pai duceti contributia acolo unde se poate ocupa de ea cineva. Ca tot in timpul liber al fiecaruia se intampla asta, nu exista cineva care sa recolteze de la fiecare ce are de donat. Eventual puneti pachet la posta pe adresa lui Ben Ami un RAM sau o placa video, costa doar cativa lei.
Sa nu fiu gresit inteles, dar ne simtim aiurea daca suntem cumva trasi de urechi pt nu avem timp sa trecem pe la fiecare sa luam ce s-a oferit, chiar daca este posibil sa avem nevoie foarte tare de acele componente. Tot ceea ce se intampla se intampla in timpul liber al fiecaruia dintre noi, de multe ori in detrimentul familiei sau al prietenilor.

Multumim de intelegere.

Old 23-02-2008, 00:31   #2060 (permalink)
Registered User

pune telefonul lui sper ca are connex ca maine poate vin direct la intrare in agronomie sa ii dau alea de mai sus!

sorin1983 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Publicitate > Condică de reclamaţii | Anunţuri administrative

Thread Tools

Posting Rules