Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Publicitate > Condică de reclamaţii | Anunţuri administrative

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 01-03-2008, 22:54   #2081 (permalink)
Registered User

Dr_V's Avatar

Deci pungile aduse de Valim contineau:
- 2 placi de baza sk478 pe care din pacate nu le pot testa din lipsa de procesoare
- mai multe placi video AGP (vreo 5)
- 4 placi de sunet
- 2 placi de retea
- un HDD de 20Gb
- o memorie SDRAM de 128 si una DDR de 256Mb
- 2 unitati cd-rom
- 2 floape
- vreo 4 mausi
- un proc AMD AthlonXP 1,6Ghz + cooler
- 2 surse ATX
- cateva cabluri de alimentare (nu le-am numarat) si 2 de retea

N-am apucat sa testez mare lucru din astea, am o perioada grea la munca. Oricum este o donatie substantiala de piese foarte utile.

Azi am luat de la Ben 6 sisteme incomplete (kituri in carcasa):
- 2 bucati P1 cvasi-complete pe care le-am demontat, acum testez hardurile din ele, sper sa mearga ca-s de 4 giga
- 3 P3-uri pe slot
- un Athlon pe slot
Plus 2 printere vechi si niste piesaraie inca netriata.

N-am testat inca nimic, sper sa mearga kiturile ca acum as cam avea ram si harduri pentru ele. Va dura (lipsa de timp), dar tot ce merge va fi facut sistem si dat. Din pacate donatorii nu si-au trecut numele pe carcase, nu stiu care de la cine este. Oricum le vor vedea in poze cand se vor da la copii.

Cam asta acum. Multumersc mult tuturor celor care au adus piese si promit sa le fac pe toate pana la urma, nu voi fi asa de alergat mereu.

+
Acum vreo luna maxu a adus un kit Compaq SFF (pe casre inca n-am apucat sa-l fac sistem) si niste memorii, le-am listat atunci. Cu aceeasi ocazie mi-a dat si 4 SDRAM-uri pe care el le credea defecte, poate fac ceva si cu ele. Tocmai le-am testat: doar una era defecta, in rest merg perfect. Deci adaug la lista de piese donate de el 2x32Mb + 1x64Mb SDRAM

N.B.: Apreciez foarte mult efortul unor donatori de a testa componentele si fara sa vreau sa jignesc pe cineva ii rog pe cei care nu au multa experienta cu componentele foarte vechi sa nu arunce piesele care par defecte cand le testeaza, ci sa mi le aduca oricum (ideal ar fi sa scrie pe ele "posibil defect") poate e doar o problema de compatibilitate. Eu sunt pasionat de vechituri si in timp am aflat o gramada de chichitze despre piesele ciudate/rare de pe vremea P2-urilor, care imi permit uneori sa folosesc piese aparent defecte/inutile pe sistemele P3 pe care le fac la proiect.

Last edited by Dr_V; 01-03-2008 at 23:28..

Dr_V is offline    Reply With Quote
Old 02-03-2008, 13:19   #2082 (permalink)
Registered User

ben de ce n-ar ajuta un video? inca un televizor mai vechi si poti sa pui la o scoala sau un camin ceva niste documentare discovery etc... parerea mea

sorin1983 is offline    Reply With Quote
Old 03-03-2008, 22:03   #2083 (permalink)
Banned

Vreau sa scap de cca 10 monitoare vechi astea ar fi perfecte sper sa vada cel care a infiintat proiectul sau care se ocupa de el.

Atomic Hooligan is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2008, 20:32   #2084 (permalink)
Registered User

Dr_V's Avatar

Kyo a adus ieri pentru proiect unitati optice sa ne ajunga cateva luni:
- 11 bucati Combo drive (CD-RW+dvd)
- 20 bucati CD-RW

Toate sunt LG-uri de generatie noua (2003-2005) si arata superb Rasfat curat, abia astept sa le pun pe sistemele proiectului. Mai aveam doar 3 optice cat de cat bune (la mine, ca la Ben mai sunt cateva), daca nu aparea el urma sa pun pe sisteme si CD-Roame 8x vechi de 10 ani care abia se mai misca.

Super donatie multumim mult!

Atomic Hooligan
Cred ca cel mai bine ar fi sa venim cu un sistem sa testam la fata locului care merg. Le luam pe toate dar ducem la Ben doar ce-i bun, restul le aruncam noi sa te scapam de toate. Ce parere ai?

Old 05-03-2008, 22:44   #2085 (permalink)

Jigodie's Avatar

stiu ca sitax se ocupa de repararea monitoarelor, sunt convins ca din cele defecte va pune cateva pe picioare.
Singurele probleme ar fi de transport si depozitare, daca ne poate ajuta cineva e binevenit.

Jigodie is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2008, 14:20   #2086 (permalink)
Registered User

RainDrop's Avatar

hm ... desi a trecut vremea lor ... aveti cumva nevoie de 2x32 edo ram ? poate pt pus p un p1mmx ceva ... un k6 , placi care suporta memorie si cu 72 pini ... deci ? aaa si mai pot dona un modem ambient parca 56k v92 ...desi nu stiu care mai foloseste dialup. Daca aveti nevoie de asa ceva astept un pm.

RainDrop is offline    Reply With Quote
Old 07-03-2008, 05:17   #2087 (permalink)
Registered User

Ben Ami's Avatar

Cum am ramas datori cu ceva poze... uite ca s-a ivit ocazia cand unul dintre calculatoare s-a reintors la noi... pentru ceva reparatii.
Asa ca in poze avem copii din comuna Buzoiesti, jud. Arges.

Deci, intr-una dintre poze ii vedem pe fratii Gheorghe (Claudiu si Daniela) al caror tata este decedat, mama lor fiind cea care ii are in grija. Ei sunt chiar din satul Buzoiesti.

Iar in cealalta poza il vedem pe Nita Gabriel, din satul Curteanca - ai caror parinti sunt despartiti, copilul ramanand la tatal sau (un tip care-si castiga existenta muncind "cu ziua").

E si greu sa-mi mai aduc aminte cine anume a participat "mai cu foc" la aceasta actiune. Drept e ca pot multumi tuturor, pentru ca acum - iata! - refacem unul dintre sisteme!

va multumesc!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	96
Size:	172.0 KB
ID:	317738   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	101
Size:	191.7 KB
ID:	317739  
(Proiectul pentru copiii saraci http://www.computergames.ro/forum/sh...d.php?t=179351)

Ben Ami is offline    Reply With Quote
Old 07-03-2008, 05:23   #2088 (permalink)
Registered User

Ben Ami's Avatar

Tot din categoria "reparatorie" soseste si urmatoarea poza. Mai precis din satul Pietroiu, com. Borcea, jud. Calarasi.
Se numeste Neculai Ana-Maria, are 16 ani si... sta cu bunica.
Mai multe nu prea stiu nici eu asa ca nu ma intrebati.
Cert este ca - pentru a ajunge la acesta tanara domnisoara - ne-a ajutat ajutat tot o domnisoara. SAVI este numele ei, si face parte integranta din "categoria" PRIETENI.

calculatorul este o donatie "multicomponenta" asamblata de Dr_V.
tin sa multumesc inca odata tuturor celor implicati!
Attached Thumbnails

Name:	3.jpg
Views:	94
Size:	783.0 KB
ID:	317740  
(Proiectul pentru copiii saraci http://www.computergames.ro/forum/sh...d.php?t=179351)

Ben Ami is offline    Reply With Quote
Old 07-03-2008, 21:28   #2089 (permalink)
Registered User

Buna seara,
Legat de proiectul de ajutorare in derulare pot contribui cu :

-relisys 17'' cu tub
-unitate completa (CD-RW Teac ,Floppy, HDD IBM 40GB, AMD Athlon ,Radeon 75oo,128RAM,LAN ...+ Tastatura/Mouse ) cu o problema insa care se manifesta ocazional - nu am depistat exact cauza - restart aleator .Informativ sursa e inlocuita cu una 9.

-In cazul in care credeti ca sunt utile astept un semn si revin eu cu un telefon pentru a stabili ceva coordonate.

cu respect,
Ion P.

idneo is offline    Reply With Quote
Old 07-03-2008, 22:01   #2090 (permalink)

Jigodie's Avatar

Buzoiesti si Curteanca...
Astea sunt pe langa satul bunicilor mei, am dat si eu un sistem p-acolo
Ce mult ma bucura sa vad ca proiectul prinde amploare si ajunge in orice coltisor de tara!

Jigodie is offline    Reply With Quote
Old 08-03-2008, 18:20   #2091 (permalink)
Registered User

Am luat saptamina trecuta (din pacate timpul nu mi-a permis pina acum de asamblarea acestuia) citeva componente de la Ben din care a rezultat un sistem perfect functional K6 la 450 Mhz. Acest sistem va ajunge la un copil care provine dintr-o familie foarte defavorizata dpdv financiar din localitatea Basarabi.
Voi reveni cu detalii complete si fotografii dupa livrarea sistemului prevazuta pentru sfirsitul lunii martie.
Multumiri lui Ben si lui Dr V pentu ajutor.

Excelsior is offline    Reply With Quote
Old 08-03-2008, 22:42   #2092 (permalink)
Registered User

Mad_Turnip's Avatar

am sa va dau un sistem hp desktop, p2 la 350, 2x64 sdram, placa sunet pe isa, placa de retea, i-am pus si un modem + o placa video matrox g200. sistemul l-am "salvat" de la cineva care si-a facut de curand sistem nou. ma chinui sa-l pun pe picioare, biosul e in franceza, are un lcd de diagnostic si imi tot zice bios error. e un sistem custom hp. ma scapati de el ?

Mad_Turnip is offline    Send Message via Google Talk to Mad_Turnip Reply With Quote
Old 09-03-2008, 10:47   #2093 (permalink)
Registered User

Mad_Turnip's Avatar

poza cu el :

si nu mai da eroare, i-am pus si carcasa, e tocmai bun de dus
Attached Thumbnails

Name:	kayak.jpg
Views:	77
Size:	1.03 MB
ID:	318611  

Mad_Turnip is offline    Send Message via Google Talk to Mad_Turnip Reply With Quote
Old 10-03-2008, 21:05   #2094 (permalink)
Registered User

vincentiu2002's Avatar

Donez monitor Philips 105S - stare foarte buna. Poate cineva sa il ia de la mine de acasa (zona metrou Piata Muncii, langa restaurantul La Mama de pe Calea Calarasilor)

vincentiu2002 is offline    Reply With Quote
Old 10-03-2008, 21:13   #2095 (permalink)
H2H

H2H's Avatar

Pot sa-l iau eu, lasa-mi un telefon pe PM. Tks

H2H is offline    Reply With Quote
Old 10-03-2008, 22:15   #2096 (permalink)
Registered User

Mad_Turnip's Avatar

la hp kayakul ala nu se baga nimeni ? l-am luat degeaba?

Old 10-03-2008, 22:17   #2097 (permalink)
H2H

H2H's Avatar

Da-mi o adresa si un telefon in PM si vad cum fac sa-l recoltez. E f bun, multumim frumos

H2H is offline    Reply With Quote
Old 10-03-2008, 22:25   #2098 (permalink)
Registered User

Mad_Turnip's Avatar

Quote:
Originally Posted by valim View Post
Da-mi o adresa si un telefon in PM si vad cum fac sa-l recoltez. E f bun, multumim frumos
ma bucur ca am avut in sfarsit cu ce sa va ajut. mai strang harduri si diverse. alea vi le pot aduce si eu, dar asta e greu al draq.

Old 11-03-2008, 14:31   #2099 (permalink)
Registered User

Dr_V's Avatar

Valim daca ai luat acel HP Kayak de la Mad_Turnip in configuratia descrisa de el, sa NU il duci direct la Ben, incearca sa treci pe la mine cu el in weekend sa-i pun un procesor mai mare (cred ca vede P3, dar daca nu am p2 la 400 pentru el) si niste RAM ca in 128 se misca tare greu XP-ul. Apropo: HDD are?

Maine vin in Buc. si vorbim, in acest weekend am mai multe sisteme de facut.

Old 11-03-2008, 15:27   #2100 (permalink)
Registered User

Mad_Turnip's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dr_V View Post
Valim daca ai luat acel HP Kayak de la Mad_Turnip in configuratia descrisa de el, sa NU il duci direct la Ben, incearca sa treci pe la mine cu el in weekend sa-i pun un procesor mai mare (cred ca vede P3, dar daca nu am p2 la 400 pentru el) si niste RAM ca in 128 se misca tare greu XP-ul. Apropo: HDD are?

Maine vin in Buc. si vorbim, in acest weekend am mai multe sisteme de facut.
l-am desfacut si e ceva dubios. pare schimbat procesorul. pe net am gasit ca ar suporta p3, are un 440bx chipset din cate am vazut. 3 sdramuri din care 2 ocupate. are harddisk.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Publicitate > Condică de reclamaţii | Anunţuri administrative

Thread Tools

Posting Rules