Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Publicitate > Condică de reclamaţii | Anunţuri administrative

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 17-06-2004, 18:32   #101 (permalink)

nu cred ca e nevoie de limita de posturi pt. ca oricum lumea nu prea cumpara de la primul venit cu doar 3 posturi

din cealalata parte (din pct. de vedere al noului venit) nu vad de ce sa nu fie lasat sa-si incerce norocul si sa posteze un anut

sunt CONTRA

p.s. si chestia asta ar insemna si mai multa pt. moderatori

Lord is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 18:42   #102 (permalink)
Registered User

vaiio's Avatar

daca intereseaza pe cineva shi parerea mea, eu zic ca cel mai bine ar fi sa se adopte sistemul folosit de ebay shi de okazii.ro unde se lasa feedback-comentariu pozitiv sau negativ pt fiecare tranzactzie incheiata. cred ca e cel mai bun sistem de referintza. eu cel putzin, am ezitat de multe ori sa cumpar de la cei cu -1 sau 0 chiar daca asta insemna sa cumpar de la unul cu +10 cu un pretz ceva mai mare. Feedack-ul asta ar putea sa apara undeva langa numele userului, iar modalitatea prin care cineva ar putea sa puna un comentariu ar trebui sa fie legata de cat de obiectiv e fiecare dintre noi. ce zicetzi?

vaiio is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 18:48   #103 (permalink)
/set DebugMode 1

Drakon's Avatar

Eu sunt pro. DAR parerea mea e ca ar trebui facut un sistem de feedback gen Ebay. singura pb e ca nu poti sti daca userul care face feedback-ul respectiv l-a facut in urma unei tranzactii, sau daca feedback-ul nu a fost facut de o clona sau de alti useri doar pt a mari ratingul userului respectiv. iar sistemul asta poate avea si un downside: asa numitii "bisnitari" de pe publicitate (si se stie ca in general nu sunt tzepari)datorita numarului mare de tranzactii si-ar creea un rating foarte bun si ar monopoliza tranzactiile pe publicitate. astfel userul "x" care nu e neaparat nou pe forum, dar nu a facut niciodata tranzactii prin intermediul forumului, nu prea ar mai avea sanse sa-si comercializeze bunurile. (s-ar creea astfel "sindromul microsoft" j/k)

trebuie sa recunosc ca e o pb delicata si trebuie cantarita foarte bine inainte de a lua o decizie.

Drakon is offline    Send Message via Google Talk to Drakon Reply With Quote
Old 17-06-2004, 18:50   #104 (permalink)
Registered User

Bisti's Avatar

si asta e o posibilitate. cei care incheie tranzactii cu alti useri sa ii noteze pe vanzatori cu calificative. mai trebuie doar gasita o metoda de restrictionare a acordarii de calificative de catre "clone".

Bisti is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 20:32   #105 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

Hai votati ....ca urmaresc cu interes discutia...
(Asta ca sa nu se interpreteze!)

AIWA is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 20:50   #106 (permalink)
Registered User

EvilGod's Avatar

mda, e bun si sistemul gen ebay dar cam complicat
cel mai simplu zic ca ramane faza ratingul care se poate da numai de userii care se stie deja ca sunt de incredere, si apoi aceeia dau la altzii, urmatorii putand da mai departe de la 3 stele in plus sa zicem.
When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun, so once when I was six, I did. At first the brightness was overwhelming, but I had seen that before. I kept looking, forcing myself not to blink, and then the brightness began to dissolve. My pupils shrunk to pinholes and everything came into focus and for a moment I understood.

EvilGod is offline    Send Message via Google Talk to EvilGod Reply With Quote
Old 17-06-2004, 20:53   #107 (permalink)
good cop

dark_one's Avatar

PRO:

daca s-ar putea implementa un sistem de puncte/stelute/bile colorate etc.:

de genul -

despre userul X sectiune vanzari :

- este un vanzator desavarsit a adus personal marfa la domiciliul impreuna cu niste beri pe care le-am consumat in timpul testarii produsului - ii acord x puncte de incredere -

despre userul X sectiune cumparari:

- este un cumparator neserios a trebuit sa sun dupa el de nenumarate ori si imi inchidea telefonul, cand ne-am intalnit a renegociat pretul pentru care ne intelesesem si a trebuit sa ii las produsul ceva mai jos - ii ofer minimul x - puncte de incredere cu mentiunea de evitat.

Atunci s-ar vedea destul de clar cine este de incredere si cine nu ( evident cel care posteaza despre un anumit user are si el un rating ceea ce ii confera si lui un anumit statut )

Propunerea mea :

Cred ca cel mai bine ar fi ca AIWA sa isi traga 1 sau 2 ajutoare, care sa monitorizeze sectiunea de publicitate mai intens - ar fi mai simplu de evitat dicutiile offtopic si cele care degenereaza in flameuri sau certuri violente.

dark_one is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 20:55   #108 (permalink)
lacom&furios

asad.maru's Avatar

CONTRA regulii de 200 de posturi sau orice alta care ingradeste posibilitatea de deschidere unui thread.
CONTRA variantei "eticheta" ebay.

Forumul CG nu este un forum de publicitate si prin urmare propunerile anterioare nu isi au rostul. Ebay este un site specializat pe astfel de anunturi si nu poate fi luat ca exemplu.

Tot ce am spus pana acum sunt niste pareri proprii si orice s-ar decide merge pentru mine.

asad.maru is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 21:36   #109 (permalink)
CBR
Moderator

CBR's Avatar

Quote:
Originally Posted by altec
Forumul CG nu este un forum de publicitate
Forumul CG Publicitate este un forum de publicitate.

AIWA: Te-ai gandit la nishte optiuni?

CBR is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 21:53   #110 (permalink)
Gameaholic

Wiggins's Avatar

Fara stele sau voturi ca astea se pot manari.
Sunt impotriva fazei cu 200 posturi. De fapt sunt impotriva oricarei faze care necesita un nr minim de posturi pentru ca incurajeaza stiti voi ce.

Deci propun comment scurt si la obiect insotit de link la topicul unde s-a facut vanzarea/cumpararea pe care fiecare sa-l scrie despre cealalta parte la incheierea unei tranzactii (evident optional si doar in cazul bunurilor de valoare considerabila). Si degeaba ar comenta cineva doar ca sa faca reclama falsa pentru ca te uiti si la credibilitatea celui care a comentat, si cred ca in mare parte am ajuns sa ne cunoastem.

Wiggins is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 22:35   #111 (permalink)
God of LEDs

NUKE[D]'s Avatar

Eu zic asa :

-Cineva sa stea sa vada cat la suta din tranzactiile/anunturile lunare (sa zicem ) de pe aria de publictitate a CG intra la categoria dubioasa si cate rezulta in "tepe" .

-Cineva , sau altcineva sa vada cat din totalul anunturilor sunt facute de cei cu posturi mici sau de cei care ar fi "afectati" de masurile discutate mai sus . (mai ales cea cu nr de posturi ) .

Nu e nevoie de date exacte . Dupa ce sa facut asta putem vedea daca este o problema reala sau una falsa. Daca e una reala (din punct de vedere a dimenisunii ) trebuie luate masuri daca e una falsa masurile pot face mai mult rau decat bine ....

ps: Si daca vreti sa va bag si mai mult in ceata mai este o chestie . Care este numarul mediu de anunturi date de un user ? Daca sunt sa zicem 3 orice sistem gen ebay/okazii nu are nici un rost . Daca e 20 mai putem discuta...

LED website online !

NUKE[D] is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 23:08   #112 (permalink)
God of LEDs

NUKE[D]'s Avatar

De exemplu numarul mediu de anunturi dat pe Publicitate-Hardware de cei care au postat pe acest thread este de 10-11 (cu "gigantul " Evilgod included -64 de theaduri ) sau de 8 fara el .

Ce ziceti , merge un sistem gen Okazii ,Ebay? Daca toti eram ca Evilgod sau peste ar merge...

LED website online !

NUKE[D] is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 23:19   #113 (permalink)
Registered User

lupo17's Avatar

o solurie echivalenta (si care ar rezolva si alte probl.)
http://www.computergames.ro/forum/sh...9#post34417969
(in a IIa parte a postului)
In principiu votez PRO

lupo17 is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2004, 23:35   #114 (permalink)
Registered User

EvilGod's Avatar

sa se mearga pe review-uri + link-ul la ce a cumparat de la el. dar cel care poate scrie review-uri trebuie sa aiba peste 200 de posturi.adica mergem pe ideea, cumperi ceva de la unu, e tipu oka, dar daca n-ai peste 200 posturi nu potzi sa scrii despre el ca e serios / neserios.
stiu ca nu suna prea bine, dar e destul de simplu de implementat si se poate rezolva destul de repede.
When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun, so once when I was six, I did. At first the brightness was overwhelming, but I had seen that before. I kept looking, forcing myself not to blink, and then the brightness began to dissolve. My pupils shrunk to pinholes and everything came into focus and for a moment I understood.

EvilGod is offline    Send Message via Google Talk to EvilGod Reply With Quote
Old 18-06-2004, 01:22   #115 (permalink)
Registered User

Bisti's Avatar

momentan nu stiu daca se poate introduce un sistem de reviewuri. oricum parerile sunt impartite. fiecare a avut /sau nu parte de "o mizerie" facuta de un alt user pe threadul lui. fie ca aceasta era facuta voit sau poate era doar o gluma nesarata.
important este ca un user nou (chiar daca este vecinul, colegul sau fratele meu) sa faca dovada ca este un "afacerist" de incredere. adica sa nu bata campii intr-o tranzactie, sa nu ascunda defectele (era parca o chestie la Drept - nu mai stiu cum ii zice) si sa RESPECTE REGULAMENTUL. tocmai asta nu fac userii noi. nu arunca un ochi pe regulament si se arunca sa posteze cu **** sau +++ sau super ieftin sau super oferta in titlul threadului - fara sa spuna clar ce vor (vand sau cumpara produse).
nu am nimic cu userii noi care sunt seriosi, tocmai de aceea am balansat intre minim 200 posturi si recomandare.
nici acum nu sunt 100% sigur ca vreuna din solutii este viabila, ca poate fi pusa in aplicare. de ce ? pentru ca se vor gasi intotdeauna metode sa se incalce regulile. chiar daca sunt useri noi sau mai vechi.
o solutie ar putea fi si propunerea lui dark_one, cea cu ajutoarele. AIWA nu cred ca are timp sa urmareasca toate scandalurile iscate intre useri. nu e vorba aici de banari sau amenintari. ci doar o inchidere de thread pana la linistirea partilor.
o sa mai las threadul deschis pana sambata la 23.59 iar duminica sau luni AIWA sa ia o decizie in interesul "bunului mers al afacerilor" si implicit al nostru.
multumesc tuturor celor care au postat sau vor mai posta, INDIFERENT de varianta aleasa.

P.S. si promit ca de la 1 iulie ma fac baiat cuminte si nu ma mai bag peste threadurile altora decat daca sunt direct interesat.

Old 18-06-2004, 08:05   #116 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

Am lipit aici discutia intrucat se discuta tot cam acelasi subiect de fapt acum se fac propuneri de eliminare a tzepelor si tzeparilor...
OK discutia vad ca e destul de animata... se se pare ca lipsesc greii din discutie...insa pentru a avea cit de cat o imagine...anunt acum...pina nu e prea tirziu:FORUMUL COMPUTERGAMES este un tot unitar insasi prin ariile sale ca e uniscul din ro care admite "up" sau alte chestii este inca o dovada ca aici se respecta individualitatea fiecaruia atita timp cat actiunile sale nu incalca regulamentul .Si am ajuns iarasi de unde am plecat! Citi respecta cu strictetze regulamentul?Citi respecta cu mare strictetze regulamentul?Citi respecta punct si virgula regulamentul?
Va spun eu maxim 10-20% Si partea cea mai urita e ca uneori "ai batrini" nu fac asta !!!! Si atunci ce sa fac...sa dau cu barda in stinga si dreapta nu?
Sa vad cum sare haita?Loooool Se vrea stelutza sau rating din partea unui older?
OK toate bune si frumoase...dar cita corectitudine sta in acest lucru cind ai batrini nu respecta regulamentul?
Cum pot sti eu cu exactitate ca ce recomanda ei este corect cind nici ei nu respecta regulamentul? Se cere corectitudine si o armata de moderatori?
OK toate bune si frumoase insa...citi moderatori trebuie?
2-3-4-5? Vor aparea discutii fara sa vrei...fiecare avem o individualitate personala si normal ca avem puncte diferite de vedere...asa ca si interpretarea unei sanctiuni este posibil sa fie discutabila..ce ar duce asta la timpi morti si etc.Rar gasesc un individ care sa pice pe lungimea mea de unda...asa ca decat sa risc prefer sa stiu ca pierd mai mult timp pe net si asta e..sint convind ca daca imi "burduseste cineva frigiderul" macar e din vina mea si nu a tertilor.
!!!! Mare atentie-->REGULAMENTUL!!!
Repet atita timp cat este respectat...nimeni nu se poate lua de voi...dar...e greu de citit nu?
O sa revin si cu observatiile personale legate de ce propunere se poate face pentru a "fluidiza" vanzarea si cumpararea pe CG

Old 18-06-2004, 20:56   #117 (permalink)
Registered User

Bisti's Avatar

mda ... se pare ca ceilalti useri au pierdut Threadul. poate era mai bine sa il lasi pana sambata la forma initiala si apoi sa il muti.
oricum ... sper sa se ia o decizie pt a avantaja userii seriosi.

Old 19-06-2004, 01:54   #118 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

Cine e interesat sigur il gaseste!

Old 19-06-2004, 03:01   #119 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

TITLUL V
DESPRE VINDERI
CAPITOLUL I
Despre natura si forma vânzãrii
Art. 1294. Vinderea este o conventie prin care douã pãrti se obligã între sine, una a transmite celeilalte proprietatea unui lucru si aceasta a plãti celei dintâi pretul lui.
Art. 1295. Vinderea este perfectã între pãrti si proprietatea este de drept strãmutatã la cumpãrãtor, în privinta vânzãtorului, îndatã ce pãrtile s-au învoit asupra lucrului si asupra pretului, desi lucrul încã nu se va fi predat si pretul încã nu se va fi numãrat.
În materie de vindere de imobile, drepturile care rezultã prin vinderea perfectã între pãrti, nu pot a se opune, mai înainte de transcriptiunea actului, unei a treia persoane care ar avea si ar fi conservat, dupã lege, oarecare drepturi asupra imobilului vândut. (C. civ. 948 si urm., 964, 971, 1300 si urm., 1303).
A se vedea nota de sub art. 1306.
Art. 1296. Vinderea se poate face sau pur sau sub conditie. Ea poate avea de obiect douã sau mai multe lucruri alternative.
În toate cazurile efectele sale sunt regulate dupã principiile generale ale conventiilor. (C. civ. 1004 si urm., 1017 si urm., 1026 si urm. ).
Art. 1297. În caz de vindere fãcutã prin dare de arvunã, conventia accesorie a arvunei nu va putea avea nici un efect:
1. dacã conventia principalã a vinderii este nulã;
2. dacã vinderea se executã;
3. dacã vinderea se reziliazã prin comun consimtãmânt;
4. dacã executarea vinderii a devenit imposibilã fãrã culpa nici uneia din pãrti.
Arvuna în aceste cazuri se va înapoia sau se va prinde în prestatiunile reciproce, dupã împrejurãri.
Art. 1298. Dacã vinderea nu s-a executat prin culpa unei din pãrtile contractante, aceasta va pierde arvuna datã sau o va întoarce îndoitã, având-o primitã, dacã partea care nu este în culpã nu ar alege mai bine sã cearã executarea vinderii.
Art. 1299. Dacã s-au vândut marfe cu grãmada, vinderea este perfectã, desi marfele n-au fost încã cântãrite, numãrate sau mãsurate.
Art. 1300. Dacã însã marfele nu s-au vândut cu grãmada, ci dupã greutate, dupã numãr sau dupã mãsurã, lucrurile vândute rãmân în rizicul-pericol al vânzãtorului, pânã ce vor fi cântãrite, numãrate sau mãsurate; dar aceasta nu împiedicã pe cumpãrãtor de a cere si a dobândi la caz de neexecutare, sau predarea lucrurilor vândute sau daune-interese, dacã se cuvine. (C. civ. 1018, 1074, 1075, 1082, 1299 si urm.).
Art. 1301. În privinta vinului, a oloiului si a altor asemenea lucruri care, dupã obicei, se gustã mai înainte de a se cumpãra, vinderea nu existã pânã ce cumpãrãtorul nu le-a gustat si n-a declarat cã-i convin.
Art. 1302. Vinderea fãcutã pe încercate este totdeauna presupusã conditionalã pânã la încercare.
Art. 1303. Pretul vânzãrii trebuie sã fie serios si determinat de pãrti.
Art. 1304. Cu toate acestea, determinarea pretului poate fi lãsatã la arbitratul unei a treia persoane.
Art. 1305. Spezele vânzãrii sunt în sarcina cumpãrãtorului, în lipsã de stipulatie contrarie. (C. civ. 1105, 1317, 1357).

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 19-06-2004, 03:01   #120 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

CAPITOLUL II
Cine poate cumpãra sau vinde
Art. 1306. Pot cumpãra si vinde toti cãrora nu le este oprit prin lege. (C. civ. 475, 946 si urm.).
A se vedea:
- art. 105 alin. 3, 128, 129 si 147 din Codul familiei;
- art. 5 alin. 3 din Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unitãtilor economice de stat ca regii autonome si societãti comerciale (M. Of. nr. 98 din 8 august 1990);
- art. 45-49 din Legea fondului funciar nr. 18/1991 (M. Of. nr. 37 din 20 februarie 1991);
- Legea administratiei publice locale nr. 69 din 26 noiembrie 1991, republicatã (M. Of. nr. 79 din 18 aprilie 1996).
Art. 1307. Vânzarea nu se poate face între soti decât pentru cauzã de lichidare, si anume:
1. când, în caz de separatie de patrimonii, unul dintre soti dã celuilalt, drept plata unei datorii, o avere a sa;
2. când bãrbatul cedeazã femeii, chiar neseparatã, din averea sa, pentru o cauzã legitimã, precum pentru un imobil ce era dator sã-i cumpere cu bani dotali, sau pentru o sumã ce-i datora;
3. când femeia cedeazã bãrbatului sãu, din avutul sãu propriu, drept plata unei sume promisã bãrbatului ca dotã.
În toate cazurile mostenitorii rezervatari ai pãrtilor contractante au drept de a ataca asemenea operatii, dacã ele ascund beneficii indirecte.
Textul fiind modificat implicit prin abrogarea art. 1223-1293 C. civ., interzicerea vânzãrii între soti nu mai comportã - în mãsura în care ele erau proprii regimului matrimonial dotal - exceptiile prevãzute la pct. 1, 2 si 3.
Art. 1308. Sub pedeapsã de nulitate, nu se pot face adjudecatari nici direct, nici prin persoane interpuse:
1. tutorii, ai averii celor de sub a lor tutelã;
2. mandatarii, ai averii ce sunt însãrcinati sã vânzã;
3. administratorii, ai averii comunelor sau stabilimentelor încredintate îngrijirii lor;
4. oficiantii publici1, ai averilor statului ale cãror vânzãri se fac printr-însii. (C. civ. 1539 si urm.).

1. Functionarii publici

Art. 1309. Judecãtorii si supleantii1, membrii ministerului public si avocatii nu se pot face cesionari de drepturi litigioase, care sunt de competinta tribunalului judetean în a cãrui razã teritorialã îsi exercitã functiunile lor, sub pedeapsa de nulitate, speze si daune-interese.

1. Grad judecãtoresc desfiintat

Assassin is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Publicitate > Condică de reclamaţii | Anunţuri administrative

Thread Tools

Posting Rules