![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Termin jocul. What next ?
Sunt curios care sunt pasii de urmat in cazul in care o firma din Romania reuseste sa termine un joc fara finantare. Practic, jocul este gata si se doreste comercializarea lui. Ce pasi trebuie urmati ? Nu am nici cea mai mica experienta in situatiile de genul asta, asa ca apelez la cei care au trecut prin asta si pot sa imi ofere niste sfaturi. P.S. Jocul nu e terminat , doresc doar sa stiu ce urmeaza atunci cand e gata.
| |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 Location: Buc. |
Nu am experienta in domeniu, dar ceva imi spune ca depinde si de natura jocului si de piata careia se adreseaza. Banuiesc ca daca ai facut un shooter sau un mmorpg sansele de a-l vinde sunt ceva mai mari decat daca ai facut un joc de sah sau de pescuit. Chiar, la ce fel de joc lucrezi? | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Am facut si eu 2 jocuri. Al tau e mai complex. Target-ul meu a fost categoria de varsta pana in 13 ani. Mai multe detalii pe www.sync.devisland.net. 1. cumperi domeniu de tip .com (costa destul de putin). vezi sa nu cumperi un domeniu misto ca ramai fara el (cum am facut eu: www.ordderdev.com si cand a expirat anul a iesit la licitatie) 2. faci un webiste cat de cat (depinde si de joc. eu aveam un website misto, dar am fost nevoit sa fac altul la repezeala care arata in halul in care o sa vezi) 3. daca demo-ul e destul de mic (maxim 5 mega), iei robosoft de la www.robosoft.com. e un prog care te ajuta sa submitezi jocul la cat mai multe site-uri de download (eu l-am bagat la 5-6 sute). 4. cumperi reclama pe net de tip banner (e destul de ieftina. vezi www.nocs.com) 5. daca vrei sa il vinzi si singur iti faci un cont la firme de genul regnet, regsoft, etc... eu mi-am facut la regsoft 6. daca vrei sa iti fie publicat de o firma, dai search-uri peste search-uri, trimiti sute de mail-uri, trimiti si scrisori cu cd demo atasat. eu am deja un contract, si unul din jocurile mele e pe o compilatie de jocuri. sfaturi: - incearca sa il publici singur pe cd, sau cu maxim 2-3 jocuri. - citeste foooaaarte atent contractele. - pe cat posibil fa un deal cu plata a multor bani pe loc si 0% din vanzari (in caz ca nu ai bani, ca si mine, sa faci un sondaj) mai multe intrebari trimite-mi pe kiorul_1982@yahoo.com. acelasi id si pe mess. e greu pana te prinzi ce trebuie sa faci. eu nu am avut pe nimeni sa intreb si a durat foarte mult si am facut multe greseli. vorbim pe messenger daca vrei sa iti explic mai in detaliu ce trebuie, ce nu trebuie sa faci. sunt tutoriale si pe net despre cum sa publici un joc. bafta! | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
Am si eu o intrebare: cam in cat timp estimezi ca termini jocul? Banuiesc ca esti undeva in faza de dezvoltare. Si cam ce tehnologii folosesti? Banuiesc ca nu e joc pt browser . Folosesti tehnici 3d?Si cum reusesti sa imbini cele 3 genuri? Am avut odata o discutie cu cineva vizavi de imbinarea unui rpg cu strategy. Si nu pare ceva foarte usor de rezolvat... | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Mi-e frica sa fac estimari de genul ala . Probabil spre sfarsitul anului.Nu va fi joc in browser din cauza graficii. Va avea un client care se conecteaza la un server si care va avea, printre altele, si rolul de a randa meciurile etc. Nu va fi un engine 3D, ci 2D... Simplificand MULT va fi un joc de fotbal in care userul e un jucator - fotbalu, care va avea caracteristici si abilitati speciale - RPG, vor fi meciuri simulate. Gandeste-te ca la un hattrick in care userii sunt jucatorii, nu managerii, si care are grafica, in asa fel incat vezi ce face avatarul tau. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Sper ca e ok sa transmit niste intrebari suplimentare din partea lui jack_sparrow (unii au limita la net): 1. De cind v-ati apucat de lucru? 2. Cam in ce stadiu sunteti? 3. Zici ca va fi un joc online. Citi jucatori vor fi intr-o echipa? Multumesc.
__________________ I am what I do. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
1. 2-3 luni cred 2. Nu intr-unul atat de avansat pe cat as vrea eu, cu siguranta . Am facut game design-ul, am delimitat modulele, ierarhiile de clase nu sunt complete - dap, stiu, nu e bine, tot mai apare ceva cand scrii cod la care nu te-ai gandit - a se citi lipsa de experienta, am stabilit mecanica jocului, am scris deja o gramada de cod, am facut cateva mici demo-uri ale unor parti din module.3. 11. Intr-un lot vor fi mai multi, normal. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
ideea e sa faci jocurile de placere. eu asa am facut si s-a intamplat cam asa: am luat contract pe un joc facut in 1 sapt si am ramas in brate cu celalalt la care am muncit 6 luni. sfatul meu, in caz ca faci jocul pt bani in primul rand, este sa faci un studiu de piata tu, personal. cauti pe net jocuri similare, etc... si inca ceva: trebuie sa scoti un demo cat se poate de repede, care sa cuprinda putin din fiecare aspect al jocului. asta trebuie sa o faci ca sa incepi sa ai feedback (iti trebuie un site gratis, nu neaparat cu domeniu, dar trebuie sa te apuci sa il submitezi la site-uri de dl. faci un poll despre cat de atragatoare e ideea, un guestbook si eventual inca un poll "What would you like to be in the game" (cu mai multe optiuni intre care tu nu te decizi, sau iti vin pe mail de la oameni). | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
O sa repet o intrebare care a pus-o prietenul meu Shadow, insa a interpretat-o gresit: cati sunteti in echipa de developeri? (nu echipa de fotbal ). Adica cati va ocupati de programare, cati de artwork? Sau e one-man show? Daca sunteti mai multi banuiesc ca exista sanse mai mari ca proiectul sa se termine mai repede si sa fie dus la capat.Oricum, mult noroc, si poate in curnad ne pui si noua un mic demo sa jucam .
| ||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Am inceput proiectul 7 persoane. Din diferite motive - sanatate, work abroad, diferente de conceptie, timp liber - mai sunt doar 4 in echipa. Intentionez sa mai "recrutez" cel putin un programator. Toti suntem angajati la firme, avem alte proiecte - chestia asta se dezvolta in timpul liber. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|