![]() |
| ||||||||
| Notices |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1 (permalink) | ||
| "Wear Yourself"(tm) Join Date: Nov 2002 Location: Buc Harest | Studiu pentru o conferinta - ce te-a impresionat cel mai mult la un joc?
Salut. Ca parte a unui articol fac un studiu despre experientele voastre in jocurile video. Spuneti-mi va rog ce (sau ce faza) v-a impresionat cel mai mult la un joc si in ce joc. Ex. de raspuns: "la Age of Empires 2 m-a impresionat necesitatea unei economii puternice care sa poate sustine un flux de armata continuu" "realismul in grafica si gameplay. Cred ca Half Life 2 ilustreaza asta cel mai bine" Multumiri in avans ![]() Rog adminii sa nu stearga threadul (l-am mai pus o data si pe Jocuri - nu vraeu sa pierd nici un vizitator ).
__________________ No matter the color or roses they all have thorns. | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
| |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Monkey Isand (toate) - umorul bine facut care ajuta la imersiunea in joc. Quake - multiplayer absolut fantastic, arme destul de echilibrate Diablo (1) - modul in care este prezentata povestea (legenda) jocului: cartile din labirint...in general toate universurile Blizzard sunt reusite. ....ma mai gandesc...
__________________ Pinky: "Brain, what do you want to do tonight?" Brain: "The same thing we do every night Pinky. Try to take over the world!" | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 Location: Buc. |
Seria Baldur's Gate, Planescape Torment - lumea creata, atmosfera, gameplay si artwork-ul. Am uitat sa zic: story-ul ![]() Questurile de la Lucas, Sierra - povesti atractive, cu atmosfera si/sau umor, personaje bine conturate, enigme buclucase de deslusit Far Cry, Half-Life - grafica, realism, gradul de interactiune cu ceea ce se gaseste in fundal mult sporit Solitaire - singurul joc care reuseste sa tina secretarele treze | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 1999 Location: Bucuresti |
Sa va spun eu despre o chestie impresionanta intr-un joc - si anume Metal Gear Solid: Twin Snakes. Jocul este un third person sneaking... Un soi de Splinter Cell pentru cine nu stie (in fine, MGS-ul a inventat genul asta de jocuri dar nu asta conteaza acum)... Jocul se petrece in prezent, pe fondul unui razboi rece abia terminat - o poveste cu spioni, intorsaturi de situatie, tradari, trupe speciale care pazesc un complex de cercetare militar, amenintari nucleare etc. In plus, personajele din joc mai au din cand in cand si un soi de background sa zicem mai "neortodox" pentru genul asta de scenarii... Unul din acestea, Psycho Mantis (unul din bossi din joc), este renumit pentru caracteristicile lui parapsihologico-terapeuto-telepatice (pe romaneste: poate sa leviteze, sa arunce cu mobilier in tine doar cu puterea vointei si sa iti citeasca gandurile)... Ideea este ca ajungi sa te bati cu el si, pentru ca iti citeste gandurile, stie sa se fereasca de grenade, gloante, scuipat si orice alta tentativa de a ta de a-i pata uniforma. Iti citeste gandurile si iti tot spune asta razand isteric si aruncand cu mobila in tine sau folosind tot felul de descarcari energetice ca sa iti prajeasca creierii... Leviteaza, rade, iti arunca cu Mobexpert in dinti si se mandreste ca stie tot despre tine pentru ca ai mintea deschisa pentru el ca o carte de colorat... Nu prea ai ce sa ii faci si mori. Dai retry in speranta ca poate gasesti o solutie ceva, poate, daca rezisti 2 ore in viata, i se face mila ingerului tau pazitor, intra in camera si te ajuta. Incetul cu incetul incepi sa il urasti de fiecare data cand se hlizeste la tine si iti reaminteste pentru a 15000-a oara ca iti citeste gandurile. Aproape arunci controlerul cat colo si incerci sa il strangulezi prin televizor. Incetul cu incetul prinzi ura pe personajul tau ca de ce e asa tampit si se lasa citit. Frustrare enorma... Iti dai seama ca poate nu e de tine jocul asta si trebuie sa te apuci de ceva tetris. Asta pana cand aflii cum trebuie sa il bati pe Psycho Mantis... Cum poti sa ii blochezi sondajul mintii personajului tau (sau a ta). Scoti frumos controlerul din portul 1 al consolei si il bagi la loc in portul 4. Din momentul ala bossul pe care il urai pana atunci cu sete, incepe sa se tanguie ca un copilas de clasa a doua plimbat pe genunchii unui preot pedofilolog belgian, ca nu mai poate citi nimic din mintea ta... "How can this be?" scancea frustrat in timp ca ii umpleam organele vitale cu mai multe gloante decat a avut armata romana vreodata de-a lungul istoriei. Ei bine - dupa ce l-am omorat pe amaratul ala care urla la randul lui la fel de frustrat cum urlasem si eu mai devreme, am considerat ca abia am avut parte de una din cele mai interesante lectii de game design ever. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2005 Location: Bucharest |
Cred ca fiecare joc are o poveste a sa. Ce il face captivant sau nu pentru un gamer, depinde de doi factori: genul jocului si fluenta jocului in general. Adventure: universul grafic/gameplay (addictiveness)/umor (Monkey Island, Indiana Jones, DOTT) Arcade: grafica/gameplay (prea multe) Logice: gameplay (Chess, etc) Sport: grafica (NFS, Fifa) Strategie: gameplay/balancing (economie) (Warcraft, Starcraft) RPG: gameplay/grafica FPS: gameplay/grafica si mai sunt... fiecare joc e unic. Si acum sa iti si raspund ![]() Adventure: Monkey Island 1 & 2, umorul e bestial, iar puzzle-urile la fel, de grafica nu mai zic (si Simon the Sorcerer e tare) Arcade: Re-Volt, Atomic Bomberman pentru fun multiplayer Logice: daca te-a lovit, asta e... ![]() Sport: NFS, grafica + multiplayer Strategie: Warcraft 3 (strategia: enough said) RPG: Diablo (universul) FPS: Quake 3 (multiplayer gameplay)
__________________ The truth shall set you free | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Adaugiri: Arcade: - R-type (mi-a placut atat de mult incat am facut si o clona dupa el ).- Mortal Kombat (1,2,3 in special), dar nu stiu cat de mult intra la categoria asta. plusuri: fatalitati, bebelitati etc. ; minusuri: prea putine fatalitati, bebelitati etc. ![]() Alte (nu prea stiu in ce categorie sa le pun): - Worms 1,2 (umor, gameplay, TOT) - The Incredible Machine (vad ca nimeni nu a scris de asta si dupa parerea mea e foare original! ).
__________________ Pinky: "Brain, what do you want to do tonight?" Brain: "The same thing we do every night Pinky. Try to take over the world!" | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
nfs ug 2-muzica vice city-peisajul & muzica heretic 2-diversitatea hartilor unreal - dinamica jocului dungeon siege - captivant heroes 3- simplitatea jocului combinat cu tactica dificila doom3 - feelingul (nerecomandat cardiacilor) avp- armele si abilitatile raselor syberia - pt inteligenta jocului pe de alta parte nu stiu ce am vazut la quake 3 si starcraft dar sunt multe sute de ore pe care le-am consumat cu jocurile astea 2(probabil multiplayer si faptul ca pot juca o juma de ora si apoi sa ma opresc) | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
quake 1 : printre primele jocuri de retea de mare succes din cauza competitiei dintre jucatori . diablo1 : pentru grafica ,melodii (atmsfera creeata era dementiala) , idei inovatoare si gameplay . Z : pentru grafica si idee indiana jones (toate partile) , kirandia 1,2,3 , simon the sorcerer : pentru ca m-au tinut lipit de scaun un timp indelungat.remarcabile sunt : gameplayul , replicile , story-urile , grafica . tim , lemmings - idee worms , bomberman - fun starcraft - strategie , multiplayer , bine gandit (dintre toate jocurile de strategie pe care le-am jucat .. incepand de la dune1,2,3 ..7 red alert 1,2,3..7 , si pana la warcraft 3 singurul echilibrat si cu adevarat bun este starcraft) am senzatia ca am mai uitat cateva ..aarrrgghhh..
__________________ precoc si perspicac | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
si nu isi aminteste nieni de THIEF? IMHO jocul asta chiar a revolutionat FPSurile si nu numai. A adus ceva complet nou si original. Cred ca singurul lucru care i se poate reprosa este grafica cam coltzuroasa, dar intr-un fel ea ii confera un feeling aparte. Pentru mine, cel putin, Thief a ridicat gameplayul la rang de arta, toate elementele sale fiind de nota 10: feeling, gameplay, sunet, story etc. Inca mai sper ca cineva sa realizeze Thief - the movie. Alt joc - DUNGEON KEEPER - iar un joc original la vremea lui. Cat de placut era sa fi de partea raului si sa conduci hoardele impotriva cavalerilor, dar asta nu era nimic fara o mecanica de joc muncita. In plus sunetul face cat jumatate din joc. Long live Peter Molineaux. alte jocuri bine realizate ca atmosfera si gameplay: Diablo, Warcraft, Syberia, Longest Journey, Planescape Torment, Fallout etc... | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|