Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > The Workshop > Game Design

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 17-05-2005, 13:28   #1 (permalink)
d46
Registered User

d46's Avatar

Angry ce ai putea sa faci cu ideile tale pt. un joc

personal am niste idei destul de bune pt. un joc, dar chiar nu stiu ce sa fac cu ele.
si in game design peste tot se cere doar experienta.
stie careva ceva mai mult legat de acest domeniu
?

d46 is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2005, 13:55   #2 (permalink)
--xenite--

Dukatu's Avatar

multi au idei daca nu ai unde sa le pui in practica, degeaba. Si nimeni nu o sa iti dea bani doar pt ca le dai o idee de joc, fi sigur ca firmele de jocuri nu s-au infiintat ca sa astepte sa vina altii cu idei

Dukatu is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2005, 14:24   #3 (permalink)
Registered User

Takeshy's Avatar

Am niste idei de design superbune pentru niste avioane. Oare de ce nu ma cauta cei de la Boeing?! Cum suna?

Ca firma de ce te-as plati pe tine fara experienta sa-mi povestesti visele tale de peste noapte si nu as angaja pe cineva care mai stie si altceva?

Ia exemplul 3D Cate modele 3d noi de masini si alte chestii sunt pe net facute de persoane fara nici un stop de cunostinte in domeniu si totusi cate sunt cumparate de firme puternice?

Takeshy is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2005, 15:18   #4 (permalink)
"Wear Yourself"(tm)

Sa le pui in practica ca sa capeti experienta. Daca ai avut o data idei bune iti vor veni in continuare.

Sau sa ne dai si noua un exemplu de idee buna . You can try it.

Zergul is online now    Reply With Quote
Old 18-05-2005, 16:44   #5 (permalink)
Registered User

O gramada de idei bune nu inseamna ca va iesi un joc bun ... pur si simplu ideile bune nu functioneaza bine impreuna sau gameplay-ul care rezulta poate fi slab.
Singura metoda de a demonstra ca un set de idei este bun este sa-l pui in practica si deci multa, foarte multa munca.

c0mas is offline    Reply With Quote
Old 18-05-2005, 23:10   #6 (permalink)
Registered User

Brain's Avatar

Toti au idei (mai bune sau mai proaste), mi-am facut chiar un fisier idei.txt (care are deja cateva zeci de kb-text) doar cu idei... Dar cu asta nu rezolvi nimic.Intr-adevar, doar daca demonstrezi practic ca sunt idei bune..... dar originalitatea e cam greu de gasit.Nu zic ca tot ce se putea face s-a facut, doar ca e foarte dificil sa 'scoti' ceva NOU.

Brain is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2005, 16:39   #7 (permalink)
"Wear Yourself"(tm)

Daca vrei un exemplu Blizzard a luat intotdeauna idei din alte jocuri dar le-a implementat foarte bine...

E mai important cum le combini si cum le implementezi cum spune si c0mas.

Zergul is online now    Reply With Quote
Old 25-05-2005, 13:47   #8 (permalink)
Registered User

Red Shadow's Avatar

Daca nu te-ai descurajat pina aici, uite ce-ti recomand eu: gaseste-ti cativa programatori si graficieni dispusi sa lucreze in timpul liber si pune-ti ideile la incercare. Poate iese un joc interesant, caz in care te alegi cu un mic portofoliu. Sunt destule astfel de proiecte nascute din pasiune, doar sa fii consecvent (zise lupul moralist).

Red Shadow is offline    Reply With Quote
Old 25-05-2005, 14:24   #9 (permalink)
Registered User

Mda, aici e problema : "cativa programatori si graficieni dispusi sa lucreze in timpul liber". Astia daca exista vor in general sa isi implementeze propriile idei. In special daca e "pe gratis". Nimeni nu iti indeplineste "free" visele daca nu corespund cu ale lui. Si chiar si atunci nu esti sigur ca iese ceva

jack_sparrow is offline    Reply With Quote
Old 25-05-2005, 15:58   #10 (permalink)
d46
Registered User

d46's Avatar

bun, cand am spus idei nu m-am referit doar la story sau mai stiu eu ce. e vorba de ceva complex, care cuprinde gameplay, level design, story si o gramada de alte lucruri noi, pe care nu o sa le gasiti in multe alte jocuri.
am nevoie de un engine bun si usor de folosit in primul rand. restul fac eu.
mai vorbim!

Old 25-05-2005, 16:26   #11 (permalink)
Registered User

Ca om care s-a chinuit sa faca joc inca de pe HC (~'93) sa iti spun cam pe unde au ajuns concluziile mele:

1 engine-ul trebuie sa fie perfect in concordanta cu tot ce inseamna game design. asta (in afara de experienta directa) se poate observa din faptul ca nimeni pana acum nu a facut un engine generic care sa aiba succes comercial pentru jocuri de tip diferit. (sunt exemple de adaptari de engine-uri, dar limitarile sunt clare pt diferente in design de joc).

2 programatori disponibili sa lucreze in timpul liber la joc s-ar gasi. dar: programatori care sa lucreze in echipa mai greu (trebuie sa aiba multa experienta la faza cu echipa, nu ca n-ar avea skill-uri sociale sau mai stiu eu ce stereotip, dar de obicei au personalitati puternice si fie trebuie sef care sa ii tina pe loc, fie experienta de care ziceam)

3 pe bune daca am vazut vre-un joc independent de succes in ultimul timp. ca sa nu fiu absurd, trebuie sa recunosc ca exista, vedeti chestiile publicate de Reflexive. a se observa ca se adreseaza unui segment de piata super ingust si nu concureaza in nici un fel cu ce scot marile case.

4 in timpul liber si doar ca hobby, chestiile vor fi inghitite de ale probleme de viata. ori vrei echipa care asta sa faca toata ziua, ori... succes. iar fara bani se poate doar cat te tin parintii in puf. ca daca incepi sa vrei masina, casa, excursii, haine (ca sa nu vorbim de mancare, intretinere and so on) s-a cam terminat povestea.

chiar as vrea o rezolvare la realizat jocuri. programator fiind am sperat ca un engine open-source gata facut (vezi Crystal Space, desi mai bine uite-te la Ogre) o sa fie solutia. pana acum n-a fost, vezi ce ziceam de concordanta cu game design. tot la partea de oameni disponibili si bani/timp ajungi. aici jack_sparrow are dreptate desi problema nu se limiteaza la faptul ca fiecare are alta viziune.

P.S. ca sa raspund la intrebarea ta initiala, habar-n-am daca poti sa vinzi unui publisher sau unui producator mai degraba o idee si atat. mi s-ar parea normal sa se poata, desi e trivial sa-ti ia ideea si sa te lase asa.

deadeye is offline    Reply With Quote
Old 26-05-2005, 12:11   #12 (permalink)
Registered User

Enginul nu e problema, un engine se poate face sau se poate lua unul gata facut care se potriveste. Problema (pe care foarte multi nu o realizeaza) sunt detaliile si finisajele care o sa dureze mai mult timp decat ti-ar trebui pentru engine, ca sa nu mai spun ca acestea sunt partile plictisitoare si enervante care-i fac pe toti cei ce lucreaza benevol sa abandoneze.
Uite, de exemplu, sunt multe proiecte indi care folosesc Ogre (sau alt engine free), dar foarte putine se apropie de un standard comercial si asta din cauza ca trebuie implementat un AI (care nu vine cu enginul) eventual un sistem de meniuri/HUD, o logica a jocului, un sistem de ordonare a datelor s.a.m.d. iar cand toate astea sunt gata urmeaza partea de reglaj fin: vor exista o gramada de parametrii ai AI-ului de exemplu o multitudine de triggere si alte entitati prin nivel care pot influenta in diverse chipuri functionarea nivelului respectiv si ca sa nu mai spun de acele 1000+ de buguri mici (textul A trebuie modificat, sunetul B are raza prea mare, obiectul X nu are fx de explozie, ai-ul Z nu are setat un dialog, pomul H din nivelul cutare e in aer, si multe altele) care vor da impresia ca nu se mai termina niciodata.
Ei dar publisherii tocmai la asta se uita, pentru ca engine-uri vad peste tot, pe ei ii intereseaza game play-ul, adica vor sa vada detaliile ideilor, si nu doar una, vor sa le vada interactionand intre ele si mai ales vor sa vada daca game designerul respectiv poate gasi solutii pentru toate micile probleme (inerente) care apar prin combinarea unor idei (bune).

Oricum probabil daca reusesti sa obtii un contract, ti se va impune sa faci un joc dupa ideea publisherului si respectand regulile lui (pentru ca el are o armata de oameni care studiaza piata si care spun cam ce joc s-ar vine cel mai bine).

c0mas is offline    Reply With Quote
Old 28-05-2005, 16:16   #13 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Quote:
Originally Posted by deadeye
P.S. ca sa raspund la intrebarea ta initiala, habar-n-am daca poti sa vinzi unui publisher sau unui producator mai degraba o idee si atat. mi s-ar parea normal sa se poata, desi e trivial sa-ti ia ideea si sa te lase asa.
Banuiesc ca nu te opreste nimeni sa mergi cu un proof-of-concept sau chiar un prototip la un publisher si sa iti incerci norocul. Insa sa le faci, trebe bani / oameni / experienta.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 01-06-2005, 14:31   #14 (permalink)
Registered User

Prototipul e musai, mai ales daca nu te cheama Wright, Moulineux sau Schaefer.
Poti sa faci prezentarea prezentarilor si un plan de afaceri zuper, astea nu merg decat la cei mai fraieri dintre capitalistii autohtoni. Dar si aia vor fugi mancand pamantul cand o sa auda ca iti trebuie cateva sute de milioane ca sa construiesti o clona de Bejeweled... in definitiv, mult mai repede faci 100k din 50k daca vinzi televizoare decat daca produci jocuri...

In concluzie, stop dreaming and start building. Anything.

Eddie P is offline    Reply With Quote
Old 09-06-2005, 13:48   #15 (permalink)
d46
Registered User

d46's Avatar

Angry

a incercat care q (de la qubesoft)
daca da ce parere aveti?
credeti ca se poate face ceva bun in el?
demo-ul e ...... iar suportul pt direct X
eu abea astept sa scoata versiunea 2.0

Old 09-06-2005, 16:55   #16 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Poti face ceva bun in orice. Ai putea folosi ceva gen Blitz3D, pentru a face un mockup al conceptului tau si mai departe te descurci.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > The Workshop > Game Design

Thread Tools

Posting Rules