![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2005 Location: Bucuresti |
Salut Stiu ca forumul se cheama Game Design insa nu bat chiar atat de departe de topic Sunt si eu,precum voi, super pasionat de jocuri si uneori chiar obsedat . Insa vreau totusi sa fac ceva productiv in directia asta.Suna a fairy tale insa chiar asta vreau. Sunt anul 2 la Info la Universitate si am destula activitate la olimpiada de mate.Tocmai de aceea ma intereseaza algoritmi de grafica si tot ce tine de asta. Insa partea de algoritmica si programare,nu design grafic sau altceva. Asta ma pasioneaza si asta as vrea sa fac. Am lucrat 6 luni si C# pt o firma de gestiune si a fost ok...dar nu era chiar ceea ce vroiam. Anyway, chestia e ca nu am nici cea mai vaga idee de unde sa incep. Am facut acum rost de Cormen pt ca are un capitol de grafica&geometrie computationala.Insa cam atat...in trecut am facut grafica 3D in Pascal insa evident nu e mare lucru...scheleti ce se plimbau si eu pe acolo si alte efecte mai rudimentare. Insa aici se ridica si alte intrebari...se cer la noi programatori din-acestia?Experienta mea e null...insa totusi toti incep de undeva,nu? Orice sugestie ar fi binevenita si va multumesc in avans. PS: pt admin sorry pt ca oarecum divaghez de la topicul forumului insa cred ca e totusi aceeasi "felie".10x | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
| "Wear Yourself"(tm) Join Date: Nov 2002 Location: Buc Harest | http://www.gamedev.net/reference/list.asp?categoryid=45 http://www.gamedev.net/reference/list.asp?categoryid=44 Cu astea doua cred ca ai putea incepe. Nu trebuie sa citesti si sa intelegi tot. Apuca-te cu ceea ce ti se pare apropiat de nivelul tau. Gandeste departe insa asigura-te ca ai inteles perfect fiecare chestie inainte sa treci mai departe. Totul se face in pasi mici si exercitiu. Spor!
__________________ No matter the color or roses they all have thorns. | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2001 Location: Bucuresti |
Sau poti incerca aici pentru openGL http://nehe.gamedev.net | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 Location: Bucharest, Romania |
De cautat se cauta si poti ajunge la salarii bunicele daca devii cu adevarat bun. Daca vrei sa lucrezi in domeniu cauta-ma si iti fac eu legatura cu angajatorii, dar va trebui sa demonstrezi ceva (nu foarte mult, dar ceva).
| ||
|
| | #7 (permalink) | ||
Va multumesc pt reply-uri ![]() c0mas: ai pus punctul pe "i"...finalitatea spre care trag este sa lucrez in domeniu si sa imi cunoasc mai mult potentialul in aceasta directie si, eventual, limitele... satisfactii vor fi destule daca voi reusi sa ma "afirm" cumva in Game Programming. Deocamdata nu ma simt prea in stare sa demonstrez acel "ceva" si vreau sa ma documentez pt a acumula o baza mai "forte". Iar daca vad ca imi merge bine voi incerca sa te contactez daca e ok si cu tine. Iti multumesc oricum pt disponibilitate. | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Foarte interesant site-ul acela cu OpenGL, nu ştiam de el. Oricum, SDK-ul de DirectX conţine câteva noţiuni preliminare de matematică 3D, pe care le recomand călduros înainte de a învăţa un API oarecare (DirectX sau OpenGL).
__________________ Out there I am a simple geologist, but in here, I am | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
da...pt inceput vad ca matematica (pre- manuale alternative) e de ajuns. Dar am vazut niste algoritmi foarte bine ganditi pt lumini si refractii.super faini si nu usor de inteles esenta lor. Oricum abia astept sa termin cu examenele si sa ma apuc serios de treaba. PS: manualele alternative << cele vechi | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|