Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > The Workshop > Game Design

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-05-2009, 20:07   #1 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Primul meu joc

Am avut ca tema semestrul asta la facultate sa fac 2 jocuri unul din ele singleplayer iar celalalt multiplayer online.

Cel singleplayer este gata. Este un joc cu un elicopter care trebuie sa treaca printre niste obstacole si sa ajunga la finish. Jocul are 8 nivele si se pot adauga foarte usor nivele noi.

Jocul a fost facut in java 1.5 si voi pune la dispozitie si codul sursa pentru toti cei interesati. Toate asseturile* folosite in joc (sunt si unele pe acolo de la alte jocuri dar am renuntat la ele) imi apartin si le puteti folosi daca mentionati sursa.

Jocul: http://codetaku.com/helix/Helix-dist.zip
Sursa: http://codetaku.com/helix/Helix.zip (proiect netbeans)

* mai putin fontul

aurasdoom is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2009, 01:21   #2 (permalink)

altceva's Avatar

Ca sa ma joc imi trebuie java sau altceva? Scuze, nu ma pricep la game-design, intentionez sa ma formez incepand cu toamna asta...
I

altceva is online now    Reply With Quote
Old 17-05-2009, 02:26   #3 (permalink)
Subterranean infiltrator

Karg's Avatar

java run-time, jave.exe -jar Helix.jar din command line daca nu e asociata extensia by default.

collision response'ul e un pic anapoda, la un moment dat ramai blocat prin obstacole, fara sa poti manevra. un pic curios, collision detection e pixel perfect?
[Tigga] you're the only one left, apart from the dude who will sell you guns

Karg is offline    Reply With Quote
Old 17-05-2009, 11:16   #4 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Iti trebuie java si dai dublu click pe fisierul .jar

Collision detection e pe baza de dreptunghiuri la elicopter si la majoritatea obiectelor mai putin la mine unde e un cerc.

Deci la elicopter si partea de sub rotor unde e gol este detectat ca fiind in elicopter.

Old 17-05-2009, 13:03   #5 (permalink)

altceva's Avatar

Cand apesi stanga n-ar fi fost mai bine sa se intoarca elicopterul? E ciudat sa merg cu spatele...
Oricum, imi place faptul ca elicopterul se inclina mai mult cand are viteza mai mare si isi revine cand sta. Din pacate n-am indurat mai mult de nivelul 2, coliziunile alea sunt intr-adevar ciudate. Ochiul uman anticipeaza ca silueta subtire a elicopterului poate trece printre anumite spatii, dar cand incerci, cumva esti "agatat" de spatiul ala liber de sub coada lui. Vai, ce gay suna.

Ca graphic designer, sunt atras mai mult de partea estetica si m-am uitat la modelele tale. Foarte frumos!
Fontul e oribil insa, poate ar merge pentru titlu, dar nu si pentru celalalte detalii scrise. As recomanda un font plin si mai cartoony, simplu facut, pentru ca nimeni nu vrea efectele alea cand citeste "life" sau "congratulations". Ma rog, daca scoti o parte a doua, ma ofer pentru colaborare free, mi-ar placea sa invat mai multe.
Keep up the good work!
I

altceva is online now    Reply With Quote
Old 18-05-2009, 04:25   #6 (permalink)
Subterranean infiltrator

Karg's Avatar

nu e rau ca realizare tehnica. ai putea lucra mai mult la partea de coliziuni, sa le tunezi sa fie un pic mai fun. poti incerca un engine de fizica 2D, gen box2D si gasca (cred ca exista si pentru java ceva similar), te scuteste sa pierzi timp cu fizica, mai ales daca nu e pasiunea ta.

faptul ca heli merge cu spatele nu e un impediment, asta, de exemplu, o drege foarte frumos: Play Hanna in a Choppa, a free online game on Kongregate
[Tigga] you're the only one left, apart from the dude who will sell you guns

Karg is offline    Reply With Quote
Old 18-05-2009, 21:00   #7 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Am facut mai ok coliziunea si mai usor jocul (mai putin damage)

Old 05-10-2009, 14:08   #8 (permalink)
Registered User

Mai bibilește puțin la detecția coliziunilor și fă în așa fel ca elicopterul să se întoarcă atunci când apeși stânga, nu să meargă cu spatele.

Că tot îți faci mâna cu programarea java, încearcă să-l adaprezi pentru telefoane mobile, nu este prea complicat.

dixy is offline    Reply With Quote
Old 15-10-2009, 11:32   #9 (permalink)
Registered User

Felicitari, imi place mult joculetul
Ceva ganduri de angajare in domeniu?

Nightwrath is online now    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > The Workshop > Game Design

Thread Tools