![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 | Programatori AI
Caut programatori BUNI care sa fie axati pe/interesati de/experimentati in AI. AI in cadrul unui joc/simulare (simulare mai curand caci nu exista player input). Este vorba de AI individual, cat si AI de echipa, cu parametri foarte multi dar bine definiti, si probabil random seed. Sunt cat se poate de serios atunci cand spun ca initial nu se plateste absolut nimic, ci este vorba doar de un contract cu o firma autohtona ce prevede procent din incasarile ulterioare plus acces la tehnologiile dezvoltate (cu drept de folosire in domenii non-concurente cu cel al firmei). Sunt la fel de serios atunci cand spun ca se urmareste dezvoltarea tehnologiilor ce vor sta la baza programului pana la un nivel la care sa poata sa fie patentate (atat de sine statator cat si ca si scop/intreg). In momentul respectiv vor fi obtinute fonduri de tip "venture funds", si vor putea fi rediscutate/modificate contractele, prin adaugarea unui salariu. Pot raspunde pe e-mail (blaise702pascal@yahoo.com) oricaror intrebari legate de aceasta "bucata" a proiectului. Partea mai mare, in care se inscrie, nu conteaza in momentul de fata, insa pot spune ca nu este vorba despre un proiect de joc. Mi-ar placea sa se formeze o discutie aici, pe forum. | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| am mentionat si cuvantul contract Si daca ai mentionat cuvantul contract, ce-i? ![]() toti programatorii sunt deci ori angajati aici ori in strainatate. mai sa fie, ce ciudat... Toti programatorii buni sunt ori angajati, ori in strainatate (probabil ca si acolo-s angajati ). Ce-i asa de ciudat in asta? Tu ai pretins programatori buni...Daca insa cauti catastrofe, vei gasi destui neangajati... Deci, presupunand ca sunt programator suficient de bun, si ca am si experienta cu AI, si sunt si interesat de domeniul AI, poti sa-mi dai un singur motiv pentru care as renunta la o activitate unde castig destul de bine, pentru ceva unde nu castig nimic? ![]() Sa dau vrabia din mana pentru blana ursului din padurea din viitorul incert? | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Eu nu sunt un programator bun. Poate unul mediocru. Invat, ma chinui, stau noptile si citesc si poate voi fi vreodata un programator bun. Dar deocamdata nu sunt. In farima de timp liber pe care o am (lucrez, da, desi nu sunt un programator bun, o firma imi da sansa sa lucrez, sa invat si sa imi pun in valoare dramul de cunostinte) cochetez cu idei nebunesti despre jocuri, despre grafica, despre algoritmi de AI sau cu crearea de muzica pe computer. Un utopic in timpul liber. Probabil ca programatorul bun nu are timp insa sa stea sa lucreze gratis la proiecte despre AI. El castiga bani din asta si nu mai are dispozitia/motivatia de a o face pe gratis. Iar eu, mediocrul, nu indeplinesc conditiile. Bafta oricum in vanatoarea de programatori buni si care lucreaza pe gratis. De fapt nu de bafta ai nevoie ci de miracole. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 |
tu te simti ofensat de cerinta de programator "bun" iar aaroman de ideea de gratuitate. in tara aceasta si in altele ca aceasta s-au facut multe lucruri fara bani. da, ar fi o idee sa dau eu 20k euro, nu? ar fi, in schimb, alta idee sa se lucreze putin, ca sa fie ceva, ceva concret, pe baza carora se pot gasi lejer investitii (sa nu mi se spuna ca asa ceva nu se poate, pentru ca sansele sunt sa nu fiti in tema). investitorii sunt de diverse dimensiuni si cu diverse scopuri. la fel si proiectele. observ cum mentalitatile se schimba, acum ceva ani toti erati prea visatori, acum ca aveti un salariu (bun, sau mai putin bun, sper sa fie bun) va calculati intreg prezentul, ba poate chiar intreaga viata cat sa va intre in salariu. alexdm, te consideri medicoru? atunci nu se simti jignit. consideri ca poti trece peste faptul ca ai putea fi considerat mediocru de catre altii? iti plac algoritmii de AI? atunci de ce n-ai aruncat un mail? de ce n-ai intrebat despre ce e vorba? restul sunt smiorcaieli. dragi prieteni, pe voi cine v-a pagubit? | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Lucrurile fara bani sunt un hobby in timpul liber si in nici un caz o slujba. Autorul are INTOTDEAUNA copyright si poate sa faca ce-i doreste sufletul cu rezultatele muncii sale, inclusiv sa le dea free. Mie mi-a sarit in ochi asta: Quote:
__________________ | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| acum ceva ani toti erati prea visatori, acum ca aveti un salariu Toti? LOL, vezi ca eu aveam un salariu bun si acum cativa ani De fapt am avut un salariu bunicel de cand am terminat facultatea, si n-am fost neangajat niciodata de atunci Proiectele in AI sunt FOARTE riscante. Ai sanse mari sa nu reusesti pe piata, si sa-ti pierzi timpul de pomana. Daca as avea suficient timp liber (si proiectele AI necesita mult timp liber, chiar si pentru cei care-s asi in asa ceva , pentru studierea aprofundata a diverse domenii de interes pentru proiectul respectiv, si in plus necesita timp pentru incercari care esueaza - gandeste-te la antrenarea de retele neuronale sau HMM-uri sau cine stie ce chestie cu reinforced learning, over and over again, cu diverse seturi de antrenament, pentru ca invatarea sa convearga cat mai bine etc ), posibil ca as face eu un proiect de AI, fara nici un fel de firma care sa faca contract cu mine si sa ma plateasca 0, pana cand incepe sa vinda... Si daca proiectul ar fi ceva atractiv, ori l-as vinde eu prin firma mea, fara o astfel de firma intermediara care sa ia majoritatea banilor, ori l-as vinde pur si simplu firmei care da mai mult. In orice caz, as castiga mai mult decat prin firma aia noname de care pomenesti tu, daca as avea succes cu respectivul proiect ![]() In rest, subscriu la ce a spus aLeXb | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Adevarul este ca sunt un programator foarte bun, ma pricep la AI foarte bine, lucrez la un joc si ma ocup de AI, am studiat gramezi de algoritmi de AI. Am preferat sa ma dau mediocru tocmai ca sa evit discutia asta. Se pare ca nu am reusit, asa ca trebuie sa recunosc: domnule draga, sunt GENIAL. Acum vorbeste-mi de proiect te rog.
| |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Numai unuia care-i arde de glume poate propune o slujba riscanta unui programator bun, cu plata 0 acum, da' cu contract , si cu blana ursului din padurea care probabil va rasari la anu' si la multi ani ![]() PS Daca-ti gasesti vreun fraier, te rog sa ne anunti si pe noi, si sa ne povestesti de realizarile marete ale aluia, ca cel putin eu unu' sunt tare curios cat de bun poate sa fie un individ care se angajeaza la asa ceva... | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
lucrez, sunt student si nu am timp de nimic. partea nasoala este ca am o gramada de chef sa fac lucruri interesante. am facut anul asta doua cursuri de IA si am idee de agenti, retele neurale, logici folosite la implementarea agentilor, lisp, prolog. daca tu crezi ca in conditiile de mai sus, te pot ajuta, da un reply (mai stiu si altele ca c, java, ...).
| |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
Oricum observ la tine un algoritm decizional, e bine ca e un inceput si pentru cel motivational.
| |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 |
hai, fa pasi spre cel mai apropiat amic de-al tau daca vrei sa stai la taclale. cand te supara ceva incepi sa vorbesti doar-doar te-aude cineva, sau acesta e un caz aparte? iti sugerez sa-ti moderezi agresivitatea, si sa-ti cauti un alt topic de interes.
| ||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Vin shi eu cu un sfat pentru cei care vor sa se implice. Am lucrat o vreme la o firma autohtona de jocuri shi printre altele m-am ocupat shi de AI. Am gasit ca o sursa superba de inspiratie este sdk-ul halflife-ului care contine si surse de la AI-ul lor.
| |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|