![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 Location: Targoviste | Q Engine, QTools& QSDK
Sunt nou in lumea game developmentului shi am gasit un engine care mie mi se pare destul de bun (mai bun chiar decat nebula).Poate ma insel dar se lucreaza foarte usor cu el; totusi eu am o mare problema: c++ul meu nu include fisierele engine-ului (q.h,maths.h,vec.h etc.) si nu compileaza nimic. M-am apucat sa ma documentez despre gamedev abia de o luna si nu stiu exact ce face un engine si cum pot sa rulez unul.Am citit ceva despre nebula shi nu am priceput mare lucru (tcl\tk?).Am aici un tutorial in Q care ar trebui sa faca o fereastra, o zona, o lumina, shi un cub, dar mie nu-mi compileaza c-ul. Care ma poate ajuta? #include <Q/q.h> #include <Q/maths.h> struct Listener: public Q::ApplicationListener { Listener() {} // Q::ApplicationListener interface compliance void onTick(double time) {} void onWindowClose() { Q::Application::app().shutdown(); } }; int main(int argc, char *argv[]) { // Create the 3D screen. This will create its own containing window. bool fullScreen = false; Maths::Vec2f extent(640, 480); Q::Screen screen = Q::Screen::create("ptut01", 0, 0, extent, extent, 16, fullScreen); /* * Create the scene to be rendered. This consists of: * (a) a Zone to hold the geometry * (b) a Camera to view the scene * (c) a Light on the Camera to illuminate the scene * (d) a cube-shaped mesh in front of the camera and rotated around its * vertical axis. */ // (a) create the Zone Q::Zone z = Q::Zone::create(0); // (b) create the Camera. The Group gives it position and orientation Q::Group cameraGrp = Q::Group::create(0, z.root()); Q::Camera camera = Q::Camera::create(0, cameraGrp); // (c) create an Instance of a Light. It is attached to the Camera. Q::Light light = Q::Light::create(0); Q::Instance::create(0, light, cameraGrp); // (d) create a Mesh asset with a cube-shape. Q::Mesh cube = Q::Mesh::create(0); cube.addBox(Maths: ox3f(-0.5f, -0.5f, -0.5f, 0.5f, 0.5f, 0.5f),Q::Shader::defaultShader()); Q::Group cubeGrp = Q::Group::create(0, z.root()); Q::Instance::create(0, cube, cubeGrp); // move the cube 5 metres in front of the camera. cubeGrp.setPosition(z.root(), Maths::Vec3f(0, 0, 5.0f)); // rotate the cube by 45 degrees about its vertical axis. cubeGrp.setOrientation(z.root(), Maths::Quat4f(Maths::Vec3f(0, 1, 0), Maths::PI/180.0f*45.0f)); /* * Add a Layer to the Screen to display the scene as viewed through * the Camera. */ Q::CameraLayer camLayer = Q::CameraLayer::create(screen, camera, Maths::Vec2f(0, 0), extent, Maths::Vec2f(0, 0)); /* * Add a scope to the camera to indicate that Q should load the data * in scope. */ Q::Scope scope = Q::Scope::create(cameraGrp); // Listen for window close events so that we can shutdown Q correctly Listener listener; Q::Application::app().addListener(listener); // Start the message loop processing Q::Application::app().start(); return 0; } | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 Location: Targoviste |
Q il puteti gasi la www.qubesoft.com . Sunt prea multe erori ca sa le numar aici (in jur de 50) shi de aceea cred ca imi trebuie visual c si nu c++ dar prin documentatia engine-ului nu scrie de ce am nevoie. Cei care au mai avut de a face cu Q sa-mi zica shi mie de ce program/programe mai am nevoie pentru a realiza un joc cu acest engine. | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 Location: Bucharest, Romania |
Am sa ma uit si eu peste el, sa vad ce poate, dar probabil saptamana viitoare ca acuma sunt la mare ![]() Cat despre erori, poate daca se rezolva perimele s-ar putea sa scapi de majoritatea ... dar ramane de vazut Nu cred sa fie o problema faptul ca folosesti C++. Hai ca mai vorbim dupa ce-l iau sa vad. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Presupun ca engine-ul ala are un director cu fisierele .h care trebuie sa le incluzi, si trebuie sa le pui in proiectul tau in lista cu directoare in care sa caute asa ceva inainte ca "#include <someenginefile.h>" sa mearga... Probabil ca trebuie sa si linkezi si lib-ul lui si poate si alte chestii, trebuie sa fie vre-un help pe-acolo care sa-ti explice exact cum trebuie sa-ti configurezi proiectul in compilatorul tau.
__________________ Linux is free only if your time is worthless. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 Location: Targoviste | Quote:
Engine-ul are o gramada de fisiere .h si lib-uri pe care am incercat sa le pun in folderele "include" si "lib" din c++, dar tot nu merge. Si crede-ma in toata documentatia engine-ului nu scrie nimic despre cum sa includ sau sa compilez in c++. Scrie doar ca exista facilitatea "c++ integration". Programul acela scris de mine la inceput trebuia sa construiasaca o fereastra in care sa apara un cub si asta e tot ce vreau. Daca stii cum sa faci asta in orice alt engine (nebula de pref.) spune-mi si mie cum se realizeaza. | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 Location: Targoviste |
Error ..\..\..\Q/maths.h : Unable to open include file 'somefile.h' Eroarea asta apare pt vreo 20 de fisiere .h Am schimbat si path-ul din system variables, am setat shi in C++ path-urile pentru liburi si includuri si tot imi arata eroarea asta idioata. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|