![]() |
| | #21 | ||
| ok ma refeream sa ai habar cum se face un pan / orbit sau sa aplici o textura pe un cub si vb lu "asmvax" mai bine intrebai "cum fac mai repede sa invatz max / maya ?" hehe
__________________ Stupid people say : "What?" | |||
|
| | #22 | ||
| Nu prea inteleg cand va referiti la talent. Talent la ce? Desen? De unde si pana unde un modelator, animator, etc, trebuie sa aiba talent la desen. Concept art-urile si schitele, planurile, oricum le face altcineva...Cel putin in industria jocurilor asa e. Cineva face concept art-urile, altcineva face modelarile si texturarile, animatiile si asa mai departe. Daca va refereati la talent la folosirea programului 3ds max, atunci omul cum sa stie asta daca el nici nu s-a apucat de program? El tot ce intreba era daca poate scoate bani din chestia asta, cel putin eu asta am inteles. | |||
|
| | #23 | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: acolo | e bine sa ai talent la desen in "industria" 3d, te ajuta sa vizualizezi si sa adaptezi cat mai bine modelul de pe "hartie". Cat despre intrebare, DG, mai sunt softuri foarte user friendly, gen softimage XSi, pe care ti-recomad cu caldura, dupa mai mult de 3 ani in care am lucrat in max pot sa spun ca xsi a fost o mare surpriza, si nu numai ca e user friendly ci si foarte logic si intuitiv. oricum, nu programele conteaza in principal, ele doar te ajuta mai mult sau mai putin ![]() hf
__________________ ........ !!! ........ !V ........ | ||
|
| | #24 | ||
| dumitrus. ce inseamna talent la desen pt tine? sa stii sa tragi niste linii pe hartie?sau sa cunosti proportiile sa desenzi totu calumea ajutat in mare parte de memoria vizuala (ce te ajuta sa determini cat de mare e piciorul fata de corp de exemplu)? pt mine desenu inseamna sa stii unde duci creionu intai sa vizualizezi pe hartie ce vrei sa desenezi si dupa aceea sa trasezi pe ce "vezi". acela mi se pare TALENT. da acest talent te ajuta in 3d deoarece sunt oameni care ii pui sa faca dupa concept art un model si ti-l fac diform ..dak nu au ochiu format si dak nu gandesc logic precum la desen. aici nu e vb de oameni kre traseaza linii in autocad dupa nsihte planuri .. sau sa faci o masina dupa blueprints... daca esti freelancer sa zicem .. vine la tine o firma de advertising si iti zice sa faci o chiuveta cu apa curgand din robinet... uu le cer blueprints? da e normal sa iti ofere orice tip de material dar se intampla sa zica .. a a nu fa acolo o chiuveta ... sa vezi cum ajungi sa faci ditamai robinetu etc etc .. ... acesta era un exemplu aiuera ... se gasesc situatii in care te ajuta muuuuuuult "talentul" acela de desen kre repet .. e mai mult o vizualizare in kreieru nostru. eroare.. asta ii explicam si eu: nu programele dau rezulatatul final ci cum lucrezi si cu te intelegi cu un prog. am vazut chestii facute in max / maya / cinema 3d / xsi .. potzi ajunge al acelasi rezultat .
__________________ Stupid people say : "What?" | |||
|
| | #25 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2007 | calmati-va guys Eu ink nu pot sa vorbesc despre maya pentru k ink nu am facut cunostinta cu programul insa pot sa zic ca nu e de ajuns sa stii un program sau altul ca sa stii sa faci 3D. e vorba de o "stare" in kre esti in stare sa inveti 5 programe intr-o luna si astfel sa ajungi la rezultatul pe care il vrei. nu se poate zice...dupa parerea mea... ca max e bun la jocuri si maya la animatii. la fel ca si in programare (asta fac la scoala...c++) nu exista rezolvare pentru o clasa de probleme sa zici ca problemele cu vectori se rezolva asa si alea cu matrici altfel. nu se poate spune k max e bun la jocuri si maya la animatii pentru k depinde de ce ai nevoie in momentul respectiv, de proiectul respectiv. poti avea nevoie de niste unelte care nu sunt implementate nici in max nici in maya si atunci le gasesti intr-un program mai putin mediatizat..cum ar fi zbrush. so stop playing with the words and start learning as many programs as you can. nu stiu cati dintre voi ati auzit de Ted Fay e la sectia celebrities de la hollywood si sunt mandru ca e prietenul meu. e special effects supervisor si pana mea doar nu va inchipuiti ca stia doar maya sau doar max....asa a ajuns mare...nu si-a ales proiectele in functie de program...si-a ales programul in functie de proiecte. asta ar trebui sa faca fiecare dintre noi...astia care ne dam (sau chiar suntem) 3D artists. that's my opinion | ||
|
| | #26 | ||
| s'au calmat...de vreo 7 luni asa. necro powah
__________________ red birds will fly out of the east and destroy paris in a night | |||
|
| | #27 | ||
| Jojo, crede-ma ca in primul rand, astia care nu avem bugetele Hollywoody-ene nu ne permitem intotdeauna sa "alegem" programul in care lucram. Cand ai dat deja $100k pe 20 de licente de MAX, iti vine destul de greu sa faci urmatorul proiect in Maya, pentru ca asa simti tu ca ti-ar fi mai usor. La urma urmei toate sunt niste scule, niste instrumente; cu fiecare poti, in general, sa-ti faci treaba. Cel mai mult intervine eficienta, apoi. Eu, de exemplu, care lucrez in MAX (respectiv "3D Studio" pe vremuri) de mai mult de 10 ani, pot sa spun ca sunt foarte eficient in MAX si ca probabil as fi de 5-10-50 de ori mai lent in alt program, diferit. Atat este, diferit. Nu-i mai bun sau mai rau... PS: te rog scrie normal in limba romana, sau daca nu poti, treci complet pe engleza, care e semnificativ mai buna in postul tau de mai sus, decat romana utilizata, ca ortografie indeobste. Regards, A.
__________________ "no doubt some chimp will soon complain that its traditions are disappearing under the steamroller of human cultural imperialism" | |||
|
| | #29 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2008 | adevarul e ca merita s incerci -------------------- Editare ulterioară -------------------- am o intrebare stie cineva cum se face o conversie din sketchup in cinema 4d si daca spuneti ca nu se puate va zic eu ca e posibil numai ca trabuie sa copiati niste date din ambele programe faceti un folder le plasati in folder si formatai o conversie Last edited by myv; 12-07-2008 at 18:26. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|