![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Probleme cu Shadow Volumes (z-fail)
hya, Am si eu o problema (mica?) cu vol. shad. prin metoda z-fail. Cu z-pass totul merge ok (in afara de mult prea cunoscutul defect atunci cand intri cu camera in volum), dar cand pun z-fail se strica totul. Am postat si imagini mai jos (prima este cu z-pass si a doua cu z-fail). Edge detection-ul merge bine (altfel nu ar merge nici z-pass-ul) si la cap-ing nu cred ca am facut vreo greseala (daca vrea/stie cineva pot sa pun si cod). Thanks!
__________________ Pinky: "Brain, what do you want to do tonight?" Brain: "The same thing we do every night Pinky. Try to take over the world!" | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2000 Location: Bucuresti |
din poza, se pare ca scrii gresit in stencil buffer. volumul de umbra sigur este bine construit? este inchis la capete (si nu numai) ? iti recomand sa testezi cu modele simple (chiar si un simplu triunghi) si sa desenezi volumul de umbra (in felul asta vezi dc ai probleme si cu vertex extrusion). banuiesc ca ai ceva documentatie dupa care te ghidezi, dc nu nvidia are pe site niste paper-uri interesante, gamasutra.com, deasemeni are un articol interesant. si nu in ultimul rand opengl.org forum.
| ||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
hya, Normal ca am incercat toata documentatia (ca altfel nu as mai posta si pe aici ), dar tot nu merge ceva...Codul pt. vol. de umbra e bine facut (altfel nu ar merge cu z-pass ,care merge perfect!). Mai incerc si mai pun ceva imagini mai incolo.
__________________ Pinky: "Brain, what do you want to do tonight?" Brain: "The same thing we do every night Pinky. Try to take over the world!" | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Nu stiu daca folosesti Direct3D sau OpenGL insa, poti lua DirectX SDK 9.0 Update(Summer 2004), contine si exemple noi fata de cel standard. Desi nu am avut inca timp sa ma uit pe tot codul sursa, din cate am vazut un sample trateaza si problema ta.
__________________ Give a man fire and he's warm all day. Set fire to him and he's warm for the rest of his life! | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
hya, Scuze pentru deranj cu tot topicul, dar am reperat si reparat bug-ul.Bug-ul care imi manca din nervi era unul stupid si banal: am uitat sa normalizez un vector (directia lumina->vertex) si asta facea ca volumul sa se intinda pana dupa view frustum... Daca vrea totusi cineva sursa cu alg. (care acum merge bine) sa-mi spuna. Imagini 'in game' pe site (www.shoot.dap.ro).
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|