![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| GUIde
Pt cei interesati de dezvoltarea de jocuri, partea cu user interface-ul pare rezolvata de libraria asta, butoane, liste etc. Si unde mai pui ca o dau free. Ziceti-mi si mie parerea voastra. link GUIde is an OpenGL graphic user interface that tries to copy the functionality of the big gui systems in the world. It doesn't contains pieces of original work (if I think better, it isn't original at all) and you shouldn't expect it to have amazing features and use stunning technologies. This is more like an experiment in which I'm trying to make this library seful to create small compatible programs and to make guis for OpenGL games. Because I'm not an expert programmer, this software is probably full of bugs, design errors and naive source code, all of these done with the help of C++, OpenGL and sometimes, with third party libraries. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
screenshoturile si demourile m-au intrigat. dupa am downloadat sursele si tutorialurile. mie mi s-a parut interesant ca pe langa toate controalele care le deseneaza pune la dispozitie si evenimente pt ele. si totul se face intr-o maniera destul de curata, gen ierarhie de obiecte. nu-ti place cum arata poti sa suprascri Draw si ai controlul cu desenul tau. ai nevoie doar de un om care sa stie sa deseneze. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ red birds will fly out of the east and destroy paris in a night | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Quote:
fara munca si daca se poate fara bani. in plus am vazut acolo pe forum o sectiune de intrebari/buguri.oricum eu am inceput sa ma joc cu libraria. cred ca as putea face o chestie careia sa-i pun un gcc in coada si sa trebuiasca compilat doar codul pe alt SO. si sa iasa un fel de tool de dezvoltare pt C++. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 Location: Bucharest, Romania | Quote:
In schimb daca vrei sa pastrezi unitatea unui engine, s-ar putea sa vrei sa foloseasca propriile librarii (fie ele grafice, de sunet, de access la resurse, de input, limbaj de scriptare ... si lista poate continua). Sa nu ma intelegeti gresit, eu nu vreau sa spun ca nu e o librarie buna, incerc sa prezint si lucrurile care ar putea sa va deranjeze in cazul unui proiect de amploare. | ||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ red birds will fly out of the east and destroy paris in a night | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Karg rules. Esti singurul care s-a uitat pe surse si si-a dat seama ca e relativ simplu sa-i schimbi API-ul cu care ruleaza.Quote:
| |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 Location: Bucharest, Romania | Quote:
Eu doar sunt genul care prefera sa lucreze cu scris de echipa lui ![]() A, BTW, nici PS2 nu foloseste OpenGL | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
API-ul folosit de PS2 e aproximativ similar la nivel de sintaxa cu OpenGL(functiile au cam aceleasi nume si cam aceeasi parametrii cu exceptii), dar deviem. Nici despre ce preferi tu nu era vorba. ![]() Nu am deschis un thread OpenGL vs DirectX si nici unul cu cod scris de echipa mea vs librarii externe. c0mas nu ai postat nimic legat de topic, ci doar pe langa. jeez louise In alta ordine de idei, vreau sa pun pe sourceforge un proiect. Cand o sa-l pun, o sa postez, poate se mai gasesc amatori. Mi se pare cool libraria.
| |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 Location: Bucharest, Romania |
Cum am mai spus, nu vreaus a fiu rau si chiar apreciez GUIde (m-am uitat putin si peste surse si par ok). Pentru mine probabil ca este putin prea tarziu ca sa o folosesc, daca ar fi aparut acum 1-2 ani poate ca m-ar fi tentat, dar mai mult ca sigur sunt destui programatori care au nevoie de un gui si care probabil vor gasi GUIde potrivit pentru nevoile lor. Eu incercam sa dau sfaturi pentru ca eu apreciez sfaturile so observatiilela minca mea, bune sau rele incerc sa invat cat se poate din ele. Am lucrat la multe jocuri, unele cu interfete foarte complexe, care au iesit pe multe platforme, dar daca experienta mea nu este binevenita, eu nu doresc sa o impun cu forta. Cat despre PS2, s-ar putea sa aiba o mica asemanare ca sintaxa (dar eu spun ca e la RW si nu la API), dar ca structura, probleme si mod de lucru e total diferit. | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Mie mi se pare buna ideea de a nu rescrie ce exista deja si poate intr-o varianta mult mai buna decat o poti face tu (intr-un timp relativ scurt), de aceea folosesc diferite lib. externe (Fmod,DevIL etc.) si ma tenteaza sa incerc si GUIde-ul...dupa ce-l downl si il analizez atent (de ce sa nu-i dau o sansa? )
__________________ Pinky: "Brain, what do you want to do tonight?" Brain: "The same thing we do every night Pinky. Try to take over the world!" | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 Location: Bucharest, Romania |
Sincer ma bucur ca in sfarsit am ajuns la partea constructiva a discutiei. Cloud: nu pot spune ca am acces al un API sau GUI mai bun, spun ca il scriu specific pentru nevoile mele. Din pacate nu pot sa-l fac public din cauza ca apartine firmei pentru care lucrez, dar pot sa ajut cu sfaturi, rezolvari la probleme asemanatoare cu cele pe care le-a intalnit in trecut. De exemplu la un moment dat am avut nevoie de un anumit control, nu conteaza prea mult ce facea, dar important este ca era prea mare sau nu era practic sa fie desenat dintr-o singura bucata, atunci am decis sa fac un sistem care sa imi permita ca pentru orice element al GUI-ului respectiv sa pot folosi o combinatie de "bucati" de textura. Mai tarziu am ajuns la concluzia ca as putea foarte usor asa sa am elemente de GUI cu forme neregulate. Si ar mai fi multe exemple ... Brain: Chiar te rog, eu l-am downloadat si arata bine. | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Eram sigur ca o sa-mi zici cu GUI facut de firma. Cred ca poti sa-l ajuti cu sfaturi pe cel care l-a facut. Eu vreau doar sa-l folosesc si sa-l aduc in atentia celor care ar avea nevoie de asa ceva pt ca are cateva chestii care-l fac foarte interesant, as zice unic printre API-urile de GUI care vin free.Da. Ce zici tu am intrebat si zis ca ar urma sa fie disponibil odata cu varianta 2. Adica cu combinatia de bucati de textura. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|