![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| "Wear Yourself"(tm) Join Date: Nov 2002 Location: Buc Harest | GameDev este un punct de reper in lumea gameDev-ului international din punct de vedere al resurselor pe care le ofera: 1. forum dinamic 2. concursuri 3. noutati din lumea gameDev-ului 4. o baza de date impresionanta cu articole de specialitate Se spune ca in RO exista "talente" latente in acest domeniu care nu sunt indrumate/motivate. Privind in perspectiva, un astfel de site s-ar dovedi folositor in folosul calitatii jocurilor produse pe viitor in RO ?
__________________ No matter the color or roses they all have thorns. | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Quote:
pe undeva pe 1.01.2005.
__________________ "Ele vin starnite de o primejdie ca de sfarsit de veac, si in spaima lor de necunoscutul barbat, se cred miresele mortii." | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Un astfel de site exista deja si se numeste: gamedev.pixelrage.ro ,dar pentru ca 'talentele' nu se obosesc sa-l frecventeze zace in paragina de muuuulta vreme (cu forum cu tot)!
__________________ Pinky: "Brain, what do you want to do tonight?" Brain: "The same thing we do every night Pinky. Try to take over the world!" | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
__________________ "Ele vin starnite de o primejdie ca de sfarsit de veac, si in spaima lor de necunoscutul barbat, se cred miresele mortii." | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 Location: Bucharest, Romania | Quote:
Quote:
| ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Decesead, motivul pentru care lumea iti sare in cap este ca pana acum doar ai vorbit iar de aratat ai aratat doar ca nu ai nici cea mai vaga idee ce se intampla de fapt.
__________________ The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed. Lucre Colonist Frame #14 | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Quote:
si era vorba de un site de gamedev in .ro - iar in .ro NU exista asa ceva, care sa fie destul de demn, sa fie numit, site de GameDev, dar toti ne dam mari, "jmenari" in gamedev, jucand doar HL1, Quake 1, si Doom 1, conducem lumea. Atitudinea asta, de ignoranti, nu doar ca va trage inapoi, dar tampeste lumea, si tin sa fiu optimist, face mult mai bine.
|
| | #11 (permalink) | ||
|
am sapat in arhiva forumului ca sa imi aduc aminte cit de gratios au esuat doua tentative de a "aduna" oamenii din gamedev. desigur, nu a fost o grandiozitate de gamedev.ro si poate acum vremurile s'au schimbat (slabe sanse insa, citit un replay al lui newromancer - salut, newromancer! - de pe alt thread). noroc ca atunci l'am putut santaza pe afantana, acum...http://www.computergames.ro/forum/sh...ad.php?t=50232 Uite...am contactat pe cei care se ocupa de facutul de jocuri, unii au zis nu, altii au zis nu stiu. (mi'ar place sa postez aici raspunsul PR'ul de la funlabs - cristi radu - dintr'un mail la acea vreme - e educativ, zau asa). http://www.computergames.ro/forum/sh...ad.php?t=50240 http://www.computergames.ro/forum/sh...ad.php?t=53044 http://www.computergames.ro/forum/sh...ad.php?t=50448 stiu ca sint oameni care au ceva de zis, cel putin la partea de postmortemuri si stiu ca au si timp sa o faca. mi'ar place daca am putea continua treaba cu postmortemuri. in plus, cred ca o rememorare a punctelor bune si slabe concretizate in ceva scris ar fi util pentru voi si pentru noi.
__________________ red birds will fly out of the east and destroy paris in a night | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Pinky: "Brain, what do you want to do tonight?" Brain: "The same thing we do every night Pinky. Try to take over the world!" | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #14 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 Location: Bucharest, Romania | Quote:
Dar oricum INK are dreptate, daca tu faci site-ul si ai nevoie de oameni care stiu cum se face un joc, eu sunt dispus sa te sustin, deci poti sa contezi pe mine daca e nevoie de ceva serios. | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Cand voi gasi un site 'super' .ro atunci sigur il voi frecventa....frecvent Pana acum nu am gasit NICI UN site .ro bun (in nici un domeniu)...astept(am).Nu vreau sa par pesimist, dar nu cred ca in 2-3 ani se va concretiza vreun site, nu bun-mediocru macar, de gamedev!
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Si ce ar contine un asemenea site? Cui s-ar adresa el, in afara celor 5 insi care isi povestesc prin intermediul lui cum au facut cine-stie-ce, in loc sa-si povesteasca linga automatul de cafea? Ce ar avea acei 5 insi de povestit? E adevarat ca ar face bine la orgoliul propriu al celor 5 insi, dar intreb si eu ca puiul de dac: "qui prodest?". Cind te plezneste ideea de a face asa ceva, cred ca ar fi cazul sa te intrebi cu ce ar fi acest site mai cu mot decit gamasutra.com, gamedev.net etc. Singurul raspuns aparent ar fi ca s-ar vorbi despre cum sa faci jocuri in Romania (asta daca nu-l convingeti pe rome.ro sa faca un special feature in fiecare luna despre cum sa agati true love pe Undernet). In practica, avind in vedere cam cite "povesti de succes" poti stringe din industria indigena, cred ca cel mai bine pui un link spre emigrare.ro. Morala: daca un roman (sau, mai improbabil, un studio romanesc) face ceva remarcabil si nemaivazut, va aparea pe alte site-uri mai mari. Pentru tutoriale despre singletoni si alte astfel de marete lucruri indispensabile in programarea de jocuri exista deja suficiente site-uri. DeceaseD: se pare ca esti mereu cu un pas inaintea audientei. Stii cum se obtin bani pentru un joc, ba mai rau, stii si cum se face respectivul joc in sine (multi studenti flaminzi care lucreaza 80 de ore pe saptamina pentru 175 usd/luna si fac cel mai revolutionar joc din cite au aparut vreodata, ca-s romani destepti... deja-vu). Acum ai deja in pregatire un site despre gamedev in Romania, sau esti suficient de intim cu cel care il are in pregatire incit sa impartasesti secretul cu gloata pe care incerci s-o impresionezi. Data viitoare incearca sa te privesti intr-o oglinda cind formulezi un raspuns de genul asta, poate iti mai taie din grandomanie sau impulsivitate, dupa caz. PS: cumva la adresa aia pe care o dadeai pe alt thread se gaseste RHS? Daca echipa aia de programatori talentati pentru care se presupune ca esti tu project manager face altceva decit soft de stocuri in Paradox, o sa rog pe cineva sa treaca pe acolo si sa lipeasca un afis cu www.bestjobs.ro la intrare. Ceea ce ar fi de fapt mai trist - in cazul in care produsul vostru se vrea ceva mai mult decit ce am mentionat mai sus - este ca (inca) un tip cu o mentalitate ca a ta se afla in management la o firma romaneasca. Uneori iti trebuie mai mult decit entuziasm si incredere in sine pentru a face un lucru. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2003 Location: BV |
A fost lansat http://gamedev.ro (a se (re)citi si acest thread vechi, e funny)
__________________ TUMOROU NEVÃR DAIZ! | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|