Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Publicitate > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-09-2009, 23:15   #1 (permalink)
Nick anterior: PSCS

Queremos Paz's Avatar

Racire placa Video

Caut o racire pentru un 8800GT care trebuie sa fie cat mai tacuta, de preferat fara vent.
Ideal ar fi un thermalright t-rad2 sau ceva asemanator ca si marime.

Queremos Paz is offline    Reply With Quote
Old 10-09-2009, 23:42   #2 (permalink)
ventilator deadmau5

ennzzzoooo's Avatar

salut, vezi daca gasesti pe stock un ac l2 pro, eu il am pe un 9600gt si e de vis (de pret nu mai zic)

ennzzzoooo is offline    Reply With Quote
Old 11-09-2009, 11:03   #3 (permalink)

Queremos Paz's Avatar

Multumesc pentru PM uri dar nu se incadreaza cu ce vreau eu.
Am spus ca vreau asemanatoare ca marime pentru ca, carcasa mea nu permite un cooler mai inalt decat placa. In momentul de fata am racirea stock de la zalman si lateralul carcasei atinge de pipeuri dar totusi se inchide.
In poza atasata va puteti da seama care este limita maxima in sus.
enzo mersi pentru sfat dar pare slab coolerul acela. Adica daca tot dau jos ceea ce am acum, macar sa pun ceva mult mai bun si mai silentios.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	gigabyte_8800gt_sli.jpg
Views:	50
Size:	45.3 KB
ID:	522728  

Old 11-09-2009, 11:11   #4 (permalink)
ventilator deadmau5

ennzzzoooo's Avatar

io il am pe un leadtek 9600gt si mi`l tinea in 40-42 in caldurile care au fost vara asta...cand e innorat cum e astazi se asaza usor la 36-38 grade
uite un fel de review
edit: in furmark pe caldurile alea luam 63 grade maxim.

ennzzzoooo is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 22:27   #5 (permalink)

Queremos Paz's Avatar

UP. Daca aveti un t-rad sunt foarte interesat. Placa video este 8800GT.

Old 05-11-2009, 12:18   #6 (permalink)

Queremos Paz's Avatar

up

Old 05-11-2009, 18:10   #7 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

Diverse raciri gpu (Accelero/ akasa vortex/zerotherm)+ventilatoare

Vezi daca gasesti ceva mai sus ..as recomanda zerothermul sau akasa ambele intra la categoria foarte silent si incap in carcasa, oricum fata de zalman dif o sa fie notabila

tristian is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 18:18   #8 (permalink)

Queremos Paz's Avatar

Man nu stiu ce sa zic. Poate asa e, cum zici tu legat de zalmanul meu (mie personal mi s-a parut un cooler foarte ok, care sare de 100ron pe pc coolers), insa nu vreau sa il dau pe asta ca sa il iau pe urmatorul, ca si performanta. Vreau sa sar cateva niveluri, unde in opinia mea inseamna un cooler pasiv mult mai mare decat actualul. Mai simplu, vreau temperatura mai scazuta si zero zgomot.
Merci de oferta.

Old 05-11-2009, 18:46   #9 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

Ce vrei tu in cadru carcasei care o ai este foarte putin probabil sa gasesti la un cooler pe aer, printre cele mai bune solutii pasive este accelero s1 rev2, solutie care 1) nu in incape in carcasa ta 2) are nevoie de un air flow bun in carcasa (alt lucru care nu-l ai) pentru a nu depasi 80 grade in load pe un 8800gt. Alte solutii sunt cele de genul oferit de mine, coolere cu low rpm si performante superioare zalmanului tau, de altfel ambele sunt peste (zerotherm) sau aproape egale(akasa) cu zalman vf 1000 Zalman VF1000 LED Lista de preturi - cel mai mic pret cooler care la randul lui este peste ce ai tu (in nici un caz un cooler de @ 100 ron) Ideea e ca ai o carcasa f redusa ca dimensiuni si asteptarile tale nu sunt realiste (personal ti-am oferit o solutie viabila ..solutie care daca nu o aveam nu postam)mai departe tu stii ce faci deci bafta la cumparaturi.

Cam astea de mai jos sunt rezultatele sistemului asta :

Sistem de test: CPU: Intel Core 2 Quad Q9550
COOLER: Gelid Silent Spirit
MB: Gigabyte X48T-DQ6
VGA: Connect3D HD 4870 512MB GDDR3
MEM: 2×1GB Mushkin DDR3-1800 8-8-7-20 (Micron D9JNM)
HDD: Seagate 250GB 7200.10 16MB cache
PSU: CoolerMaster RealPower PRO 1250W
SO: Windows XP Professional SP2
DRIVERS: ATI Catalyst 8.12

Name:	rezultate1.jpg
Views:	16
Size:	85.0 KB
ID:	546600

Old 05-11-2009, 20:10   #10 (permalink)
Registered User

mascotzel's Avatar

verifica intai daca poti da coolerul jos,gigabyte are obiceiul sa betoneze zalman-urile pe GPU
ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

mascotzel is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 20:28   #11 (permalink)

Queremos Paz's Avatar

Inca odata, s-ar putea sa ai dreptate.
Nu stiu in ce masura o sa rezolv problema, poate cu un sistem pe apa, dar repet, nu vreau sa inlocuiesc o racire activa cu una tot activa. Nu are logica in cazul meu.
Nu folosesc placa la nimic, nu joc jocuri decat foarte rar, insa o tin pentru ca imi place sa am un sistem cat de cat ok pentru situatiile in care chiar vreau sa joc ceva si de dragul artei.
As putea s-o dau jos si s-o folosesc pe cea on board, dar na, imi place sa ma complic putin, in ciuda carcasei mici.

Old 05-11-2009, 20:43   #12 (permalink)
Registered User

driku's Avatar

nu ramane decat sa astepti sa apara un thermalright t-rad2 dar ma indoiesc ca o sa apara prea curand si mai ales la un pret bun.la cat folosesti tu placa,eu zic ca zerothermul si-ar face treaba.
eu personal am akasa vortexx si imi tine 9600gt extreme in 33 idle si nu trece de 55 nici dupa 3 ore de red faction guerrilla si mai e si silent.
ai mai putea sa mai incerci titan twin turbo sau racirea dupa twintech 9800gtx+.am avut-o pe 8800gt si e super mica si silent dar depaseste un pic placa.heatpipe-urile ies putin la suprafata.

driku is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 21:18   #13 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

Quote:
verifica intai daca poti da coolerul jos,gigabyte are obiceiul sa betoneze zalman-urile pe GPU
100% corect ..la unele gigabyte nu a mers deloc fara sa risc sa rup gpu (au o porcarie de pasta care se face beton) singura solutie este load de 3dmark inchizi imediat si incerci cat e inca fierbinte.

Quote:
Nu stiu in ce masura o sa rezolv problema, poate cu un sistem pe apa, dar repet, nu vreau sa inlocuiesc o racire activa cu una tot activa. Nu are logica in cazul meu.
Si eu ti-am explicat cu argumente logice ca nu ai cum sa folosesti o solutie pasiva intr-o carcasa in care abia intra stok-ul de la gigabyte ca dimensiuni si in care nu ai air flow suficent (si nici temp decente nu ai cum sa obtii 90-110 grade= not ok ). Ca tot o solutie activa o sa fi obligat sa folosesti si sensul este ca, daca te deranjeaza zalmanul ca zgomot sunt multe altele care sunt mult mai silentioase, printre care si cele precizate de mine si cele precizate de dricu, mai sunt si altele.

Daca solutiile pasive s-ar potrivi cu carcasele de dimensiuni reduse si ar avea temp decente nu ar exista nici un motiv logic sa mai existe solutii active (nimeni nu are nevoie de zgomot si praf in sistem) Cel mult poti gasi un compromis de zgomot/perf la o solutie activa sau mergi pe una lichida unde se poate asta. Eu de ex am lichida acasa de dar nu a costat 200-300 ron ci mult mai mult .
Quote:
nu ramane decat sa astepti sa apara un thermalright t-rad2 dar ma indoiesc ca o sa apara prea curand si mai ales la un pret bun
Nici macar, vrea pasiv cea ce nu prea se poate in carcasa respectiva, nu ai cum sa tii intr-o carcasa in care panoul lateral se sprijina pe cooler ( in cel mai bun caz in care si intra) fara airflow un 8800gt pe care ai pretentia sa-l folosesti, ajungi tot la ventilatoare .

Asta este ultimul post care-l fac pe thredul acesta ..daca vrei sa intelegi ce am incercat sa explic e foarte bine ptr tine daca nu, este la fel de bine doar ca o sa pierzi ceva timp cu thredul asta.

Name:	DSCN0251_L.jpg
Views:	11
Size:	173.2 KB
ID:	546709Click image for larger version

Name:	Image011.jpg
Views:	7
Size:	106.0 KB
ID:	546724

Quote:
Din poza postata de tine se vede ca t-rad ul incape. Deci se poate pasiv in ~200 ron. Merci de sfaturi.
Bun, evident esti mai priceput ..ia-l pe ala la 2 mil si ma anunti cum ai reusit sa-l ti pasiv in carcasa respectiva fara airflow si fara ventilatoare. Cu placere

Last edited by tristian; 05-11-2009 at 22:16..

Old 05-11-2009, 21:21   #14 (permalink)

Queremos Paz's Avatar

Din poza postata de tine se vede ca t-rad ul incape. Deci se poate pasiv in ~200 ron. Merci de sfaturi.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Publicitate > Hardware

Thread Tools

Posting Rules