Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Publicitate > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 23-08-2004, 23:55   #41 (permalink)
Pro Termal 81

Am@DEUS's Avatar

Sus!

Am@DEUS is offline    Reply With Quote
Old 24-08-2004, 00:10   #42 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

omule scuze pentru offtopic dar exact asta a fost motivul pentru care n-am vrut sa testez nimic. Nu pot (sau nu vad nici un motiv) sa te ajut sa-ti vinzi pastele Si pls nu-mi mai folosi nickul pe aici.

Spor la treaba, btw.

Made in China is offline    Reply With Quote
Old 24-08-2004, 00:15   #43 (permalink)
Pro Termal 81

Am@DEUS's Avatar

Nici o problema nu am nevoie de ajutor. "Ajutandu-ma" nu imi faceai un serviciu numai mie dar si celor cu probleme in ceea ce priveste temperaturile procesoarelor.
Si inca ceva: nu eu am fost cel are am cerut ajutorul ci TU te-ai oferit sa testezi pastele comparativ cu "n" paste AS;asta in prima faza deoarece dupa un timp nu ai mai vrut. Nu e nici o problema. Bafta multa!

Ps: scuze ca m-am "folosit" de nickul tau prea des

Old 27-08-2004, 22:43   #44 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

iata si un mic test comparativ cu AS5, cam empiric, dar cat se poate de corect, atat cat poate fi facut acasa, cu compu propriu si personal.
testul s-a facut cu un barton 2500+@1833 standard si oc la 3200+@2200, alternativ cu ambele paste, As5 si pasta lui am@deus.
rezultatele se pot vedea mai jos:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	temp_idle_AS5_2500.jpg
Views:	484
Size:	62.1 KB
ID:	18573   Click image for larger version

Name:	temp_idle_AS5_3200.jpg
Views:	398
Size:	61.5 KB
ID:	18574   Click image for larger version

Name:	temp_idle_amadeus_2500.jpg
Views:	369
Size:	63.6 KB
ID:	18575   Click image for larger version

Name:	temp_idle_amadeus_3200.jpg
Views:	377
Size:	62.2 KB
ID:	18576  

darkzone is online now    Reply With Quote
Old 27-08-2004, 22:48   #45 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

pai IDLE? Full load nene Plus ca la AS5 ii trebe 200+ de ore sa se aseze. Cum ai facut aplicarile? Ai sters bine cu alcool izopropilic? In ce ordine ai facut? Temperatura ambianta a ramas constanta? Etc.

Old 27-08-2004, 22:52   #46 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

urmatorul test cu procu' la 3200+@2200 in full load

Pasta Am@DEUS : Full Load 54C
Pasta AS5 : Full Load 58C

edit: am procedat cam asa:
1. la data cand am facut testele cu AS5, pasta era aplicata de circa o luna si temperaturile sunt cele care se vad acolo.
2. camd am pus pasta lui amadeus, am sters cu alcool izopropilic radiatoru' si procu', dupa care am intins pasta cu o lopatica mica de plastic special facuta pentru asa ceva si pe radiator in zona de contact cu pastila procului si pe proc, intr-un strat subtire.
3. coolerul a fost acelasi la toate testele, respectiv scythe samurai scsm1000.
4. temperaturile, ambianta si cea din carcasa, au fost aceleasi la toate testele.
testele de full load au fost facute cu prime95.
Attached Thumbnails

Name:	test_cpu_AS5.jpg
Views:	238
Size:	77.8 KB
ID:	18577   Click image for larger version

Name:	test_cpu_amadeus.jpg
Views:	228
Size:	80.4 KB
ID:	18578  

Old 28-08-2004, 05:18   #47 (permalink)
Registered User

Raptor's Avatar

darkzone, ceva e foarte ciudat la tine. Eu am XP3200+, SP97 cu Spire 90mm la 2000RPM si cu AS5. Pe caldurile cele mai groaznice ziua am 48*C maxim in 2x Prime95, iar noaptea cand e mai racoare nu sare de 44*C. Nu pot sa cred ca pe un cooler decent, cum sustii tu ca ar fi Samurai-ul asta (comparabil cu SP97, poate mai bun ), un XP3200+ poate atinge 58 grade mai ales ca citirea nu e facuta pe o placa de baza GigaByte (cine stie cunoaste - ex GigaByte user).

Alta chestie la care sunt sceptic - a NU se citi idiot de incapatanat, neacceptand realitatea - este ca o pasta facuta in beci la ceaun (metaforic vorbind ) poate concura si chiar depasi o pasta consacrata precum e AS5. Pana nu vad niste teste provenind de la surse de incredere raman sceptic.

Succes la vanzare

Raptor is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2004, 07:27   #48 (permalink)
Banned

funcky_criminal's Avatar

off topic
Mai Amadeus, ceea ce a deranjat e faptul ca ai facut niste afirmatii hazardate.Cum ar fi ca maine sa vin cu o Dacie cu motorul modificat si sa fac urmatoarele afirmatii : E mai sigura ca un Volvo, e mai rapida ca un BMW, EBD, ABS, etc, si costa de 10 ori mai putin: E MASINA PERFECTA...NU EXISTA PERFECTIUNE.Dadeai 2-3 mostre la userii cunoscuti si de incredere si care sunt capabili sa faca niste teste relevante si dupa aia faceai afirmatiile despre produsul tau.Dupa aceste teste nu ar mai fi fost atatea discutii inutile in legatura cu fiabilitatea produsului tau.

funcky_criminal is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2004, 10:40   #49 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

raptor, deja ai facut doua greseli.
una: n-am afirmat niciodata ca scythe samurai ar fi mai bun ca un sp97
si a doua: nu numai gigabyte incinge proacele. mai exista si altele, de ex. asus a7n8x e deluxe (care, pentru stabilitate, asa cum zic producatorii, supravolteaza procu, chiar si la frecventa standard). la tensiunea standard raportata de BIOS, adica 1,65V, pe proc am 1,712V. normal ca se incinge mai mult decat pe alta placa. si, in plus, procu' nu e din seriile alea bune pentru asa ceva. merge fortat.

ps: invit pe oricine de pe acest forum la mine sa se convinga singur de cele afirmate mai sus. sistemul este cel din semnatura. temperatura in camera este de circa 28-30 C.

ps la ps : acest test a fost facut nu pentru a face vreun serviciu cuiva anume sau lui amadeus ci, pur si simplu, pentru a arata cum se comporta la mine. apropo, eu sunt multumit cu temperaturile pe care le am si, raptor, da-mi voie sa nu cred faza cu 48*C cu 2xprime95 rulate . doar daca tii compu' in frigider .

Old 28-08-2004, 11:02   #50 (permalink)
QD
Cooler's Master

QD's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkzone
raptor, da-mi voie sa nu cred faza cu 48*C cu 2xprime95 rulate . doar daca tii compu' in frigider .
Errr, actually exact temp aia o am si eu cu 2 x toast si 1x cpuburn. Sistemul era atat de incarcat incat nici nu mai puteai misca mouse-ul.
Fanul@2500rpm si in camera 27grade.
Procu@2310MHz si 1,8V in el.

E posibil sa luam si noi niste pasta d'aia pt un test (care nu stiu cand se va face) ca m-a facut curios.

QD is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2004, 11:17   #51 (permalink)
Registered User

Micro's Avatar

Nu stiu ce impresie aveti despre pasta asta dar eu daca vreau una cu proprietati foarte apropiate de AS5 iau pasta ruseasca la 1$ tubuletul. Pretul cerut de am@deus mamaliga lui mi se pare exagerat.

Last edited by Micro; 28-08-2004 at 11:54..

Micro is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2004, 11:36   #52 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by darkzone
iata si un mic test comparativ cu AS5, cam empiric, dar cat se poate de corect, atat cat poate fi facut acasa, cu compu propriu si personal.
testul s-a facut cu un barton 2500+@1833 standard si oc la 3200+@2200, alternativ cu ambele paste, As5 si pasta lui am@deus.
rezultatele se pot vedea mai jos:
loool...diferenta de temp de 4-5 grade fata de as5?? Inseamna ca smarca asta nu asigura transfer de caldura ci raceste!!! Am@deus vine freon

Karyci is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2004, 11:43   #53 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

incearca cu apa sa vezi cat de bine transfera pana se evapora

Old 28-08-2004, 11:49   #54 (permalink)
Banned

Pasta asta are in componenta apa nu, lamuriti-ma si pe mine si la un moment dat se evapora si devine super-glue probabil, dak e asa de buna vreau si eu, da mai intai sa vad cum se compota duoa ceva timp.

mic&gras is offline    Reply With Quote
Old 28-08-2004, 13:02   #55 (permalink)
Pro Termal 81

Am@DEUS's Avatar

As dori sa raspund pe rand la cateva intrebari:

funkycriminal: am mai spus de nenumarate ori ca am vrut sa dau mostre celor cu experienta de pe CG! dar nu a fost sa fie.Verzmaster astepta si el (cand are timp a zis) sa testeze pasta si sa puna pe forum.(cat de curand). Fiabilitatea pastei este data de elementele componente si de calitatile aceastora.(si NU contine apa!).
Micro: pentru a prepara "mamaliga" mea sunt necesare 2-3 zile de preparare.
Daca ti se pare un pret exagerat nu cumpara.
kate: am zis mai sus - no water!
Haideti sa vorbim pe Messenger sau PM ,va rog,ca sa nu se supere iar Aiwa si sa inchida threadul.
Va multumesc!

Old 28-08-2004, 13:08   #56 (permalink)
Registered User

Raptor's Avatar

Nu tin compul in frigider. E chiar sub birou.

1 - ai afirmat pe topicul lui QD de pe Hardware ca Samurai-ul bate SP97 (?!? ).
2 - nu exista placi care "incing" procesoarele E adevarat, GigaByte tine procesorul supratensionat putin (in limita celor +/- 5% admisi de AMD) dar, sincer sa fiu, eu nu observ nici un fel de diferenta de temperatura intre 1.65V si 1.70V. Tot ceea ce observ e o stabilitate MULT crescuta. O alta chestie pe care trebuie sa o ai in vedere pe "placile care incalzesc procesorul" e ca, cel putin in cazul GigaByte, au un algoritm cel putin ciudat de citire a temperaturii, sustinand ca o citesc din pastila procesorului, de unde rezulta temperaturi oarecum SF (nu stiu cat de mult reflecta realitatea).

2xPrime, 10 minute, ca n-am avut mai multa rabdare. Sistemul e cel din semnatura, pasta folosita e AS5 aplicata de cateva zile.

Last edited by Raptor; 04-02-2008 at 01:29..

Old 28-08-2004, 13:24   #57 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

10 minute?
raptor, da-mi voie sa rad n-ai avut rabdare?
tine-l cu prime95 vreo 12 ore (cel putin) si mai vorbim dupa aia
faza cu samuraiu bate sp97 ai inteles-o total gresit.
diferentele dintre 1,65V si 1,80V (la cat i-am bagat acu) in proc sunt enorme. intreaba la orice service care are meseriasi adevarati sa vezi ce-ti spun aia
si asus citeste tot din pastila procului, iar in bios sunt exact aceleasi valori ca in asus pc probe. in idle, ca in full load nu prea am cum (decat daca rulez testul de pe discheta si cand il termina sa intru imediat in bios, dar nu e relevant, pentru ca procu' are suficient timp sa se raceasca si eu sa vad alta temperatura acolo).

keep in touch

Old 28-08-2004, 13:39   #58 (permalink)
Registered User

Raptor's Avatar

Esti culmea! Unde ai vazut tu test in care se tine procesorul 12 ore in load?

L-am tinut 36 ore in 2x Prime ca sa ma asigur ca e stabil. Ce motive am sa mint?! Nu a trecut de 48*C in load oricat de cald a fost afara.

Au trecut deja 40+ minute si temperatura a ramas constanta. Nu am de gand sa ma lupt cu ignoranta unora. Problema ta ca nu vrei sa accepti ceea ce e evident.

meseriasi adevarati... BLEH!

PS: nod in papura...
Attached Thumbnails

Name:	blah2.JPG
Views:	152
Size:	103.4 KB
ID:	18601  

Old 28-08-2004, 13:52   #59 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

ia fii atent aici. e luat din readme.txt prime95:
"Let prime95.exe run at all times. It runs at the lowest possible priority,making use of all your idle CPU cycles. It should not interfere with your normal work. Let the program run overnight and on weekends. Never turn your computer off. Turn off your monitor to conserve energy. NOTE:Running your computer non-stop could increase your electric bill by $30 per year or more."

si inca una:
"If you have overclocked your machine, I recommend running the torture test for a couple of days. The longer you run the torture test the greater the chance that you will uncover an error caused by overheating or overstressed memory."

data viitoare, domnule raptor, te rog sa citesti si readme.txt la programele pe care le folosesti, INAINTE de a le folosi.
meseriasi adevarati exista, sa stii. daca nu-i stii tu asta nu inseamna ca nu exista.
si cu asta cred ca e suficient. din punctul meu de vedere am terminat cu asta si n-o sa mai raspund la nici un post. consider ca explicatiile mele sunt destul de relevante.

Old 28-08-2004, 14:45   #60 (permalink)
Registered User

Raptor's Avatar

Poate citesti ca am lasat 2x Prime95 pentru 36 ore??

scuza-ma, nu ma mai pun cu meseriasii... promit!

Jesus!

PS: raspuns nu mai meritai dupa prima ta replica.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Publicitate > Hardware

Thread Tools

Posting Rules