![]() |
| | #2 (permalink) | ||
|
Dupa cite stiu si eu pentru firma iti cam trebuie factura doveditoare cu seria de la licenta lipita pe ea. Si dupa cum mai cred ca nimeni de aici nu ti-ar face o factura cu pret mai mic decit in magazine
__________________ Adevarata masura a valorii unui om este data de felul cum trateaza pe cineva de la care nu poate obtine nici un avantaj | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 Location: Drumul Taberei - Buc. |
XP Prof + SP 1. Nu am factura, a venit cu un echipament industrial (nu a fost folosit, instrumentul respectiv foloseste Win NT - are un celeron la ~400 MHz si 128 MB). Zii tu un pret ca nu am idee cat poate sa coste.
| ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
ANDREI daca nu vrei sa te lipesti de numele tau cu un BANNED atunci afla ca vanzarea produselor cu licentza se face NUMAI in magazin la parteneri micro.... PE FORUM ESTE INTERZIS ASA CEVA PS DACA ai cdul si acea eticheta dar nu ai si factura....nu e licentza ! Atentie factura trebuie sa fie pe numele firmei nu pe alt nume E politica lor nu a noastra ...noi sintem obligati sa respectam regula lor asa ca.. cel mai bine suna la ei si intreaba exact ce trebuie sa ai in cazul tau....(nu de alta dar te risti ca cei de la firma in caz de control sa te puna sa platesti )Am deschis topicul intrucat l-am sunat pe Andrei sa stie ce are de facut si in caz de ceva sa poata cere ajutorul forumului..uite citeste aici: http://www.microsoft.com/romania/lic...e/default.mspx
__________________ ATENTIE! - Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. Last edited by AIWA; 23-02-2006 at 23:11.. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Apropo de ce am vorbit la telefon iata o intrebare de pe site-ul lor: Î. -Cum dovedesc că deţin în mod legal un program cu licenţă? R. -Cu excepţia produselor achiziţionate sub un program special de licenţiere, majoritatea produselor licenţiate Microsoft conţin o copie a Acordului de Licenţiere pentru Utilizatorul Final, acord care este dovada principală a unui produs achiziţionat legal. Microsoft recomandă să păstraţi şi o copie a facturii de achiziţionare. Pentru copii ale produselor soft care conţin acorduri EULA în variantă electronică, trebuie să păstraţi facturile care demonstrează cumpărarea licenţei. Microsoft recomandă de asemenea păstrarea Manualului Utilizatorului în original (sau cel puţin coperta manualului şi prima pagină), mediile de stocare ale produsului şi Certificatul de Autenticitate (COA). Dacă aţi cumpărat licenţe prin programul Microsoft Open License, trebuie să păstraţi Acordul Open License.
__________________ ATENTIE! - Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Intru aici ca topicul meu a fost inchis...licentele server pot fi folosite la I-cafe? Daca sunt pachete cu 5 CAL si eu am nevoie de 10, trebuie sa cumpar 2 pachete(adica 2 servere cu cate 5 unitati, eu am nevoie doar de 1 server +10 unitati)? Scuzati lipsa de cunostinte dar nu am deslusit exact o concluzie urmarind microsoft.ro
__________________ Nu sunt din Bucuresti. YM-traffic_live, 0755-387705 Jocuri PS3 sigilate preturi bune, Jocuri ps3 nesigilate, Cartele Vodafone si Cosmote, numere usoare! Neseriosi tot_yo_andrei(colet neridicat)bucuresti, mentorica(neridicat colet)bucuresti, mecanicdj(marfa proasta)bucuresti, Cryo(schimb defectuos)resita, Candya(schimb defectuos)alexandria, El_cid(nu a trimis marfa)bucuresti, Cata1lin(s-a razgandit)radauti, Pitu(a vandut altcuiva...)bucuresti. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
poate ma bag aiurea dar sa spun parerea mea deoarece am muncit la un i-cafe (sfat si poate intrebare) Acolose folosea win Xp nemesis2 care nu cere licenta Este un update de Xp scos fara licenta de utilizare si in timpul controlului financiar la sala totul a fost Ok. Nu se poate folosi la fel si in rest ? | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2005 |
Pt . AIWA - caz concret : laptop cumparat din Cora ( compaq parca ), cutie sigilata, inauntru tot ( licente, carti ... ) , la iesirea din magazin arunc ( pierd ) bonul fiscal , am respectat legea in vigoare cu pastrati bonul pana la iesirea din magazin . E bine, folosirea acestui laptop in Romania este ilegala din punct de vedere Microsoft Romania, Orda, Bsa ... Si asta numai in Romania - in orice alta parte a lumii = legal !!! Propozitia " Microsoft recomanda " o poti traduce " microsoft te indoaie daca nu .. " Stiu asta pt. ca m-am luptat cu nea Burchel din Primaverii, avocatu lu' Microsoft aici, si culmea am si castigat Cam stramba legea pe la noi, nu credeti ?? Nu ai factura ( da in rest tot )= soft ilegal in Ro, in restul lumii esti in legalitate 100% . | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2005 |
Da, numai licenta nu se considera legala aici. Asa spun legile din Romania - ai numai COA lipit pe spatele compului si nu ai factura emisa in Ro - ai pus-o !! ... in orice alta tara = perfect legal .... E politica lor " speciala " fata de Romania - evident permisa de autoritati ... Aaa, si alt exemplu, firma X cumpara 1 calc, licenta, etc ( 100% legal ) il tine 1 an si dupa aia il vinde . Ghici, mai e valabila licenta de la soft pt. cel de l-a cumparat ? Raspuns - nu . tot legi bine facute Edit, raspuns pt. urmatorul post " Permisul de conducere " e lipit de masina ( stickerul ala lucios cu serie, ii mai zice COA ) . Chitanta de plata a taxei de eliberare permis nu mai este . Atunci permisul isi pierde valabilitatea ? Nu prea conteaza ce imi place sau nu . Am cumparat in Germania . Am folosit in modul recomandat de ei . Am venit in Ro . Stop ! Ilegal sa iti folosesti laptopul aici !!! Ti se pare normal ? Last edited by 123456789; 24-02-2006 at 17:05.. | ||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2003 Location: .buc |
lol daca iti pierzi permisul de conducere te mai urci la volan pana iti iei altul? daca te opreste politia si nu il ai la tine nu iti da amenda? nu vad ce ti se pare asa ciudat? e un produs, nu iti place nu cumperi, use linux. De ce ai impresia ca microsoft e obligat sa iti satisfaca tie cererile? Iti place, cumperi si folosesti ( in cazul acesta joci dupa regulile lor ). Nu cumperi si folosesti, suporti consecintele. Cumperi si nu folosesti in modul recomandat de ei, suporti iar consecintele. Este foarte simplu.
__________________ ... doar un numar Last edited by 430076; 24-02-2006 at 15:50.. | ||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2006 Location: Drumul Taberei - Buc. |
Da, daca-ti pierzi permisul te mai urci la volan, ti-se elibereaza o dovada. Si: nu nu este simplu. De ce chestia este valabila numai la noi? Daca eu am platit produsul si am pierdut factura inseamna ca sunt hot? unde este prezumtia de nevinovatie? pe baza acestor aspecte minore, tolerate de autoritatile din Romania isi permite orice ratat de sergent din armata SUA sa omoare oameni pe strada si sa nu pateasca nimic (vezi cazul Teo Peter, etc.) De asta folosesc W piratat desi am licenta legala (cu factura si cu tot ce vror slugile lui B.G.).
| ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
am si eu un laptop din germania si nu am la el decat un bon fiscal atat...
__________________ Nu sunt din Bucuresti. YM-traffic_live, 0755-387705 Jocuri PS3 sigilate preturi bune, Jocuri ps3 nesigilate, Cartele Vodafone si Cosmote, numere usoare! Neseriosi tot_yo_andrei(colet neridicat)bucuresti, mentorica(neridicat colet)bucuresti, mecanicdj(marfa proasta)bucuresti, Cryo(schimb defectuos)resita, Candya(schimb defectuos)alexandria, El_cid(nu a trimis marfa)bucuresti, Cata1lin(s-a razgandit)radauti, Pitu(a vandut altcuiva...)bucuresti. | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 Location: constanta |
mai mult, nu poti instala windows pe ALT calculator decat pe cel pe care l-ai cumparat cu licenta lipita/atasata de el. exemplu: Infig un dvdrom in calculator , calculatorul are o carcasa mica si totul e inghesuit in el, si razuiesc placa de baza cu acel dvdrom, rup doua condensatoare si niste dracii ce semanau cu tranzistori... In fine, conteaza mai putin cum am ajuns in situatia asta, cert e ca am cumparat o alta placa de baza si un alt procesor. Toate bune si frumoase pana aici, numai ca dupa instalarea windows nu mai voia sa mi-l activeze. Sun la micro$oft romania si le descriu problema. Imi cere tipa numarul licentei si-mi zice ca am prea multe activari (desi erau toate pe acelasi calculator) si ca ultima activare e pe un sistem diferit fata de ce am avut pana acum (dovada ca micro$oft stie exact ce hardware ai in calculator, si probabil si ce fisiere ai in el). Ii explic tipei situatia si ma intreaba: aveti stickerul lipit pe carcasa? (?!?!) Ii raspund ca-l am. Tipa ma roaga atunci sa folosesc macar unul din "produsele" placa de baza/procesor in noul sistem ca sa imi poata reactiva licenta.(lucru imposibil, pt ca am trecut de la amd la intel). In fine, am stat vreo jumatate de ora la telefon cu respectiva functionara si in final m-a pasat la o supervizoare de-a ei, in momentul cand deja ii amenintam cu OPC-ul. Tipa mi-a spus sec ca totul e specificat in conditiile de utilizare si ca aveam 30 de zile sa returnez produsul dupa ce l-am cumparat, daca nu imi conveneau conditiile de utilizare. Respectivele conditii de utilizare erau afisate chiar si in timpul instalarii windows-ului cica. In fine, ideea e ca avand licenta de peste 2 ani, nu mai aveam nici cum s-o returnez, nici cum sa mai fac galagie, fiindca intr-adevar scria magaria respectiva in jegul ala de carticica de-a venit cu cd-ul si licenta. Prost am fost eu ca n-am citit-o. Oricum, la faza cu laptop-ul sunt de acord ca e aberatie sa fie ilegal sa-l folosesti in romania, daca l-ai cumparat cu licenta din germania. Si ca si argument, luati exemplu de la firmele care importa calculatoare second hand in romania. Cumperi un jaf de calculator cu 100$ si cu licenta de windows nt/xp/whatever lipita pe el. Partea amuzanta e ca in factura pe care-o primesti impreuna cu sistemul e specificat negru pe alb licenta windows xp... ..... 10$. La control n-ai nici o problema, insa ma intreb cum procedeaza importatorii respectivi de pot sa vanda licentele avand in vedere ca voi spuneati mai sus ca e ilegal... | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
daca iau licente windows server 2003+5 clienti e ok pentru o sala de net? Daca da, cum fac daca am 10 pc-uri?
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2003 Location: .buc |
Omule aceea este licenta oem de aceea este si mai ieftina. Cumpara o licenta retail si ai rezolvat problema. Oricum se pare ca pentru romani, faptul ca incalci legea e o prioritate. E chiar atat de greu de inteles ca pentru a beneficia legal de produsul windows ( in orice versiune ) trebuie platit? party-man iti sugerez sa suni direct la microsoft sau la un distribuitor autorizat pentru a afla informatii legale si exacte legate de problema ta. | ||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 Location: constanta |
exact! asa am patit-o eu cu vacile de la suport tehnic de la microsoft romania. dupa, mi-am instalat un alt windows xp care din fericire nu cerea activare si i-am schimbat product key-ul cu key-ul care il aveam pe factura si pe licenta Articolul care explica cum se schimba key-ul: http://support.microsoft.com/default...;en-us;Q328874 Last edited by snfc21; 27-02-2006 at 15:43.. | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |