|
Adi,
Exemplul cu o conectare la un alt provider la 33,6 si pe xnet la 14,4 nu e foarte relevant, desi ar parea asa la o prima vedere.
De ce?Cea mai plauzibila explicatie e rutarea naspa pe Rtc pana la acces serverul xnet.Fiecare provider isi pune acces serverul intr-o centrala Rtc.Nu se poate interveni in bucataria interna a Rtc, e problema lor cum manageresc rutele intre centrale.Daca pe ruta aia e mai mult de o singura conversie analog/digital (centrala analogica that is), deja e prea mult, scade calitatea drastic.Deci "providerul celalalt"(TM) a avut noroc sa primeasca o ruta mai buna, ca sa ma exprim plastic.
Legat de deconectarile dese, in timpul handshake-ului:Intelegeti ca, din cand in cand se mai fac upgrade-uri pe masini, sau se aduc masini noi, pt teste in vederea cumpararii.Masini care, pot face dude, din anumite motive, independente sau dependente de xnet.Atat timp cat aceste motive sunt dependente, vor fi corectate cat mai repede, in acest sens chiar si forumul poate fi un feedback util.Pt problema aceasta, chiar as fi interesat sa stiu daca deconectarile au aparut relativ de curand (cam o saptamana) sau au persistat de cand folosesti contul respectiv.Ma refer la cele 18-20 de deconectari intr-o ora, nu la 2-3 pe luna.Si as vrea sa stiu ce linie ai, analogica sau digitala.
Si, nu mai fiti indusi in eroare de cat afiseaza Dial-up Networking-ul sau RAS-ul ca si viteza de conectare.Foarte multe drivere de modem afiseaza oricum gresit aceasta "viteza".Ca sa nu mai spun de cele care raporteaza viteza portului serial pe care e modemul, chiar acum va "vorbesc" de la o viteza de 115200...
Specificatiile Rtc spun ca pe o "digitala", viteza maxima care se poate obtine nu poate fi mai mare de 53,3Kb/s si asta e o viteza pur teoretica, ce nu s-ar obtine decat daca m-as lega cu o "sarma" direct la acces server, cu maxim o singura centrala telefonica intre noi.
Deci vitezele alea ametitoare, de 54 sau 55 cat am vazut mai sus suna a driver de modem ce raporteaza aiurea.
Iar pe o analogica, 33,6 e iar teorie, practic daca reusesti peste 28,8 sa fii fericit. |