Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Spitalul 9½

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 14-09-2008, 10:54   #1 (permalink)
Nick anterior: El_Cid

El_Cid's Avatar

De ce nu e frumos sa arati cu degetul?

Nu stiam unde sa pun topicul ca poate parea cam la misto, dar totusi caut un raspuns serios. De la numai cativa anisori un copil incearca sa se foloseasca de gestul asta pentru a se exprima si parintii mai sa-i dea in cap ca nu e frumos sa arati cu degetul (de parca il foloseste pe cel din mijloc)...
Cumva ca sa il oblige pe copil sa invete sa se exprime verbal? Atunci de ce ramane valabila reactia si dupa ce copilul se poate exprima bine-mersi?

DE CE? Un gest normal devenit demonizat

El_Cid is offline    Reply With Quote
Old 14-09-2008, 10:59   #2 (permalink)
Registered User

bra1n1acz0r's Avatar

daca vezi tu pe unu la 70 de metrii ca arata spre tine, ai impresia ca vorbeste de tine, te barfeste & shit.. si nu-i frumos...

bra1n1acz0r is offline    Reply With Quote
Old 14-09-2008, 11:15   #3 (permalink)
Registered User

Pentru ca asa te invata parintii!

reptile94bv is offline    Reply With Quote
Old 14-09-2008, 12:18   #4 (permalink)
JB
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

JB's Avatar

Cand ai cescut mare si frumos realizezi cu stupoare ca sunt situatii in care poti sa arati cu degetul si situatii cand nu se cade. Mai descoperi cand trebuie sa arati cu alt deget. Parintii ii invata pe cei mici ca nu e frumos sa arati cu degetul, generalizand se absolva de la a-i explica boracului cand e cazul si cand nu. De aici rezulta ca aratatul cu degetul este o activitate pentru oameni mari, cere multa experienta si ani intregi de studiu, un copil nu se poate ridica la un asemenea nivel, e ca si cum i-ai cere unui sugaci sa omoare bosii flying din DTD!

JB is offline    Reply With Quote
Old 14-09-2008, 12:26   #5 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Are dreptate bra1n1acz0r mai sus, cu exceptia ca i-a "scapat" un i in plus...

Nu-i frumos sa arati cu degetul catre o persoana; mai ales necunoscuta.

AxA is offline    Reply With Quote
Old 14-09-2008, 17:13   #6 (permalink)

El_Cid's Avatar

aha - dar un copil rar arata catre persoane, cel mai des am vazut facandu-li-se observatie cand arata catre obiecte. Si apoi nu li se poate explica deosebirea intre persoane si obiecte? Eu, din copiii mici pe care i-am intalnit, majoritatea nu erau complet retardati si puteau sa inteleaga un concept atat de simplu. De ce nu le zicem, nu-i frumos sa arati cu degetul persoane, si le zicem simplu "nu-i frumos sa arati cu degetul"? Mai mult a ramas impamantenita expresia asta, si am vazut observatii facute catre adulti - mai la 'sto mai in serios - dar totusi

Intr-un fel e corect ce ziceti voi aici, dar e ceva mai mult, o conspiratie ceva

Old 14-09-2008, 21:17   #7 (permalink)
Registered User

Nekrataal's Avatar

Quote:
Originally Posted by El_Cid View Post
Nu stiam unde sa pun topicul ca poate parea cam la misto, dar totusi caut un raspuns serios. De la numai cativa anisori un copil incearca sa se foloseasca de gestul asta pentru a se exprima si parintii mai sa-i dea in cap ca nu e frumos sa arati cu degetul (de parca il foloseste pe cel din mijloc)...
Cumva ca sa il oblige pe copil sa invete sa se exprime verbal? Atunci de ce ramane valabila reactia si dupa ce copilul se poate exprima bine-mersi?

DE CE? Un gest normal devenit demonizat
Problema este ca foloseste degetul nepotrivit. Parintii observa aceasta eroare grava si il dezvata de obiceiul prost pentru a fi pregatit, cand creste, sa utilizeze degetul corespunzator.

Nekrataal is offline    Reply With Quote
Old 15-09-2008, 18:49   #8 (permalink)
Registered User

CriSaZd's Avatar

Se arata cu degetul doar spre obiecte, in magazine, etc, niciodata spre persoane. Asa zice tanti in cartea bunelor maniere.

CriSaZd is offline    Reply With Quote
Old 15-09-2008, 18:54   #9 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Quote:
Originally Posted by El_Cid View Post
aha - dar un copil rar arata catre persoane, cel mai des am vazut facandu-li-se observatie cand arata catre obiecte. Si apoi nu li se poate explica deosebirea intre persoane si obiecte? Eu, din copiii mici pe care i-am intalnit, majoritatea nu erau complet retardati si puteau sa inteleaga un concept atat de simplu. De ce nu le zicem, nu-i frumos sa arati cu degetul persoane, si le zicem simplu "nu-i frumos sa arati cu degetul"? Mai mult a ramas impamantenita expresia asta, si am vazut observatii facute catre adulti - mai la 'sto mai in serios - dar totusi

Intr-un fel e corect ce ziceti voi aici, dar e ceva mai mult, o conspiratie ceva
Un copil trebuie invatat sa gandeasca, sa se exprime. Daca vrea masinuta verde, trebuie invatat sa nu arate cu degetul masinuta verde si sa inceapa sa oracaie, ci sa isi exprime, civilizat, in cuvinte, dorinta respectiva. Este o varsta la care inveti extrem de repede, orice. In care puterea obisnuintei este imensa.

Old 15-09-2008, 18:54   #10 (permalink)
Registered User

Marius86's Avatar

Quote:
Se arata cu degetul doar spre obiecte, in magazine, etc, niciodata spre persoane. Asa zice tanti in cartea bunelor maniere.
Poate face exceptie, sa zicem, daca persoana respectiva te-a violat 2 ore iar cei carora le-o indici sunt politisti, racheti, etc. Poate si atunci respectivul violator va considera gestul drept nepoliticos, dar nu s-ar mai pune la socoteala.

Marius86 is offline    Reply With Quote
Old 15-09-2008, 18:59   #11 (permalink)
Banned

Quote:
Poate face exceptie, sa zicem, daca persoana respectiva te-a violat 2 ore [...]
Aha, bine zis! dar daca te-a violat doar o ora, ce te faci in cazul asta mariuse?

AKON is offline    Reply With Quote
Old 15-09-2008, 19:05   #12 (permalink)
Registered User

CriSaZd's Avatar

Quote:
Originally Posted by Marius86 View Post
Poate face exceptie, sa zicem, daca persoana respectiva te-a violat 2 ore iar cei carora le-o indici sunt politisti, racheti, etc. Poate si atunci respectivul violator va considera gestul drept nepoliticos, dar nu s-ar mai pune la socoteala.

Si, evident, in cazul in care ti-a furat ceva... Dar daca Manualul Bunelor Maniere reprezinta o biblie pentru tine, nu arati...

CriSaZd is offline    Reply With Quote
Old 15-09-2008, 19:08   #13 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Deja ati luat-o pe ulei...

Old 15-09-2008, 19:12   #14 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by CriSaZd View Post
Si, evident, in cazul in care ti-a furat ceva... Dar daca Manualul Bunelor Maniere reprezinta o biblie pentru tine, nu arati...
E cu barca omu', nu-i cere prea mult ca clacheaza. Auzi, cica sa te violeze 2 ore, sadic... alt mod de a-ti expune ideea nu gaseai? Cred ca nu.

Old 15-09-2008, 19:13   #15 (permalink)
Registered User

Marius86's Avatar

Quote:
Originally Posted by AKON View Post
Aha, bine zis! dar daca te-a violat doar o ora, ce te faci in cazul asta mariuse?
Nu stiu, draguta, ca nu am mai avut partide asa scurte pana acum. Presupun ca m-as gandi la tine acoperit cu frisca si legat de pat cu Michael Jackson deasupra ai m-as satisface singur inca o ora.

Quote:
E cu barca omu', nu-i cere prea mult ca clacheaza. Auzi, cica sa te violeze 2 ore, sadic... alt mod de a-ti expune ideea nu gaseai? Cred ca nu.
A fost o exemplificare nevinovata. Puteam la fel de bine sa zic gangbang intre tine si trei negri inflacarati, furt de poseta, trecut strada pe rosu. In caz ca te intrebi, exista o mare diferenta intre un simplu viol si un gangbang ca la carte. Stiu din experienta

Marius86 is offline    Reply With Quote
Old 15-09-2008, 19:16   #16 (permalink)
Banned

OK, e problema ta cate ore violezi, dar dupa aia la zdup cu tine.

Old 15-09-2008, 22:01   #17 (permalink)

El_Cid's Avatar

Quote:
Originally Posted by AxA View Post
Un copil trebuie invatat sa gandeasca, sa se exprime. Daca vrea masinuta verde, trebuie invatat sa nu arate cu degetul masinuta verde si sa inceapa sa oracaie, ci sa isi exprime, civilizat, in cuvinte, dorinta respectiva. Este o varsta la care inveti extrem de repede, orice. In care puterea obisnuintei este imensa.

Interesanta teorie. Dar tot nu raspunde intrebarii initiale, si eu m-am gandit initial ca asta ar fi motivul, dar:
"Cumva ca sa il oblige pe copil sa invete sa se exprime verbal? Atunci de ce ramane valabila reactia si dupa ce copilul se poate exprima bine-mersi?"

Ma bucur ca au fost si persoane care nu au luat topicul la misto si sa inceapa sa vorbeasca despre gangbang si alte balarii

Old 15-09-2008, 23:04   #18 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

In primul rand ca sa nu-ti fie luat topicul la misto, posteaza-l la generalitati, nu la spital...

Apoi, reactia ramane valabila si dupa ce copilul se poate exprima bine-mersi pentru ca de multe ori, chiar si un adult, alege calea mai simpla, si arata cu degetul de exemplu spre cana cu apa, si zice un "hmgmpf"... in loc de "da-mi si mie te rog frumos cana cu apa". Totul tine de educatie, si probabil ca o mare parte dintre oameni raman la stadiul de "hmgmpf" toata viata...

Old 16-09-2008, 11:21   #19 (permalink)

El_Cid's Avatar

M-am gandit ca e putin puerila intrebarea, de aia am pus aici topicul.

Old 16-09-2008, 17:45   #20 (permalink)
-=senior sayan=-

Xiboy's Avatar

Quote:
Originally Posted by JB View Post
Parintii ii invata pe cei mici ca nu e frumos sa arati cu degetul, generalizand se absolva de la a-i explica boracului cand e cazul si cand nu.
Parinti lenesi.

Parerea mea e ca intradevar pe de-o parte parintii incearca sa isi educe copii pentru a se putea descurca in societate, dar in acelasi timp le lasa si libertatea de a afla in ce situatii este in regula sa arate cu degetul.

Zicala: 'Gigele, nu e frumos sa arati cu degetu bah b... ... . ...... .....' e veche, si va avea nevoie de mult timp pentru a se schimba. In acelasi timp trebuie luat in considerare si fenomenul:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bulgar.jpg
Views:	29
Size:	27.4 KB
ID:	385503  

Xiboy is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Spitalul 9½

Thread Tools

Posting Rules