![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| collaborative fiction?
Ce părere aveţi de Collaborative Fiction (link)? S-ar putea încadra la The Faraway sau poate la Biblioteca Virtuală? Ar vrea sa preia cineva initiativa să organizeze aşa ceva? (cred că ar trebui organizat de cineva cu drepturi lărgite, care să poată peria eventualele posturi la mişto). OK, exista never-ending story la Spitalul 9&1/2 dar acolo se scrie în joacă. Mă întreb dacă s-ar putea scrie ceva "pe bune", o nuvelă sau poate roman. Am dat intamplator peste asta şi, lăsând la o parte că se află pe un forum pe care eu nu îl frecventez, pot să spun că mi-a plăcut povestea. Povestea, nu jocul "Pen&Paper" (de fapt OTBRPG) pe care abia ulterior am constantat ca ei îl joacă. Am citit prima pagină, (am recunoscut şi atmosfera de Fallout) apoi am investigat să aflu mai multe. Când m-am lămurit că e mai mult decât writing mi-a pierit interesul. Dar citind ce a ieşit (mă refer la naraţiune) nu pot să nu recunosc că poate ieşi ceva haios.
__________________ Try Opera! It's faster! | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Quote:
not sure d.p.d.v. al regulilor - mi se par un pic cam stricte. imi lasa impresia ca personajele sau actiunile lor trebuie aprobate de un "Autor Principal"/Moderator? ("Locatiile in care vor merge personajele vor fi anuntate din timp") - sau am inteles eu gresit? (am citi regulile printre randuri) Un control mai strict (recunosc) poate da coerenta si unitate lucrarii dar scade un pic factorul spontan si libertatea de creatie ale (co)autorilor. Ma gandeam la un sistem (aproape) fara reguli. Tebuie -evident- sa existe cinva care sa previna abuzurile (posturile "la mishto", spamul etc) dar in rest ma gandeam la ceva rule-less, in care fiecare scriitor amator sa scrie ce-i trece prin cap si sa aiba drepturi egale. E drept, asta previne planificarea... nu stiu ce sa zic... planificarea e buna si ea (vezi Asimov sau Agatha Cristie...) Sunt convins totuşi ca am dat peste asa ceva intr-un forum in engleza si era complet fara reguli. Oricum, daca nu gasesc nimic mai potrivit, m-as putea baga la ceva de genul mentionat de tine.
__________________ Try Opera! It's faster! | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
pai inital a plecat de la ceva fara reguli - dar a aparut nevoie de ele pt ca s-a dezvoltat povestea - si cum ideea era sa contribuim toti la o singura poveste, care sa aiba si o coerenta - in rest - poti face aproape orice atat timp cat nu strici povestea - gandeste-te si tu - daca in povestea creata la linkul dat de mine aparea cineva care introducea sa zicem roboti - cu arme futuriste&stuff like that - nu prea se potrivea - sau sa apara unu care sa-si aroge niste puteri extreme si sa omoare tot - citeste si tu regulile gandite de noi si o sa vezi ca nu sunt chiar asa de rele.
__________________ Cuvintele doar distrag atentia... | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
pai - daca te uiti si la primele posturi o sa vezi de cand e inceput - unii din participanti au mai renuntat - daca nu suntem destui nu merge povestea - am mai incercat sa recrutam dar trebuie sa fie o participare cat de cat sustinuta - oricum - tu citeste intai si mai vorbim.
__________________ Cuvintele doar distrag atentia... | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|