Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > The Faraway

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 24-09-2006, 23:50   #1 (permalink)
nostalgic/fabrici şi uzine

nokia2010's Avatar

2 mici schiţe

Am ?nceput să scriu ceva mici schiţe.
2 dintre ele. Aştept opinii.

Vara era pe sf?rşite; Soarele ?şi trimitea către Galaţi ultimele raze ce mai radiau căldură; asfinţitul se cobora deasupra oraşului cu fiecare zi din ce ?n ce mai devreme, prevestind că Timpul parcă nu mai are timp pentru unele din sufletele Oraşului. Raluca şi Ramona au cobor?t pe strada Lor către cheiul Dunării; şi-au sprijinit acele materii numite corpuri de o bară ce străjuia graniţa dintre stradă şi Dunăre, dintre uscat şi apa cea rece şi liniştită, dar ?n ad?ncuri ?nvolburată. Pirveau către soarele ce dispărea ?n Zarea cea infinită; acea ?ndepărtare le făurea ?n suflet un sentiment de libertate, pe care de multă vreme nu-l mai auziseră răzbind ?n sufletul lor. Ramona ?şi dorea să devină, ?n cea clipă, cu ajutorul unei unităţi de măsură numită Secundă şi al Ştiinţei şi Izb?ndei un pilot, pentru a putea răzbi cu viteza sunetului către infinit. Raluca ?şi dorea ca forma ei de fată să devină un contur de pasăre, pentru a putea atinge Libertatea şi Infinitul, şi pentru a putea atinge Inima Dragostei ei. V?ntul ce le răzbea prin firele părului lor părea să le poarte g?ndurile către Dumnezeu, astfel ?nc?t o Minune să se poată ?nt?mpla cu ajutorul Binelui şi al Luminii. Nici un pic din mizeria Lumii nu ?ndrăznea să le atingă, căci ele erau ?nconjurate cu aura Binelui şi aura Iubirii. Acelaşi Timp fără de Timp părea că vrea să le dea toate Orele din Lume. Dar, ?ntr-o Secundă s-a răzg?ndit. Cineva le-a şoptit că a sosit Clipa ?n care trebuiau să-şi ia la revedere de la vise. Era Timpul lumii reale. Ziua de m?ine le aştepta, iar de la ea puteau aştepta doar nişte făr?me de vise frumoase...

A 2-a, pe care am numit-o "Pe vecie departe"

?i era dor de ea foarte mult. ?ntr-o noapte, luminată de un cer plin de stele, un cer cum arareori poţi să vezi deasupra Marelui Oraş s-a transformat ?nt-un porumbel şi a zburat către Oraşul Ei.
S-a oprit pe pervazul ei. Ea a deschis fereastra şi i-a dat ceva să măn?nce, apoi l-a luat ?n palme ca să se poată odihni. Apoi l-a pus ?napoi pe pervaz şi s-a transformat ?ntr-un şoricel. L-a g?dilat cu mustăţile ei şi el s-a jucat cu ciocul ?n blăniţa ei. Apoi şi ea s-a transformat ?ntr-un porumbel şi au zburat am?ndoi deasupra Oraşului Ei. Noaptea părea pururea t?nără. Dar o rafală de v?nt a venit şi i-a sacrificat pe Alatarul lui Pe vecie departe.

nokia2010 is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2006, 00:02   #2 (permalink)
Registered User

valh's Avatar

Nokia ,fara suparare ,eram doar curios ,in primul eseu au reusit sa se sinucida?

valh is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2006, 00:10   #3 (permalink)
Registered User

Wana's Avatar

Diluează-le ... sunt prea concentrate. In prima ai avut nevoie de majuscule pentru a scoate in evidenţă ideile, ceea ce a făcut ca gandurile tale să pară puţin exagerate, puţin false. A doua se vroia să fie despre dragoste, dar nu mi-a transmis nici o senzaţie. Cred că au o valoare preponderent conceptuală şi mai puţin literară. Nu ştiu care a fost intenţia ta ...

Wana is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2006, 00:28   #4 (permalink)

nokia2010's Avatar

Quote:
Originally Posted by valh View Post
Nokia ,fara suparare ,eram doar curios ,in primul eseu au reusit sa se sinucida?
Nu ştiu de unde ai tras tu concluzia că au vrut să se sinucidă...

Pt. Wana: sunt nişte chestii de suflet.

Old 25-09-2006, 00:33   #5 (permalink)
H2H

H2H's Avatar

Quote:
Originally Posted by nokia2010 View Post
[...}şi s-a transformat ?ntr-un şoricel. L-a g?dilat cu mustăţile ei şi el s-a jucat cu ciocul ?n blăniţa ei.[...]
Perversule

H2H is offline    Reply With Quote
Old 27-09-2006, 20:22   #6 (permalink)

nokia2010's Avatar

Mai aştpet ceva păreri.

Old 27-09-2006, 20:29   #7 (permalink)
Armoured

Dragon Warrior's Avatar

Quote:
[...]părea să le poarte g?ndurile către Dumnezeu, astfel ?nc?t o Minune să se poată ?nt?mpla cu ajutorul Binelui şi al Luminii.[...]

Mi-am oprit un impuls de voma aici. Come on...nu citesc scrieri adventiste...

Dragon Warrior is offline    Reply With Quote
Old 27-09-2006, 21:33   #8 (permalink)

nokia2010's Avatar

Nu trebuia să le pun aici. Eram sigur că nu o să inţelegeţi mai mult decat nişte cuvinte...
Dar sper să mă inşel şi cineva să simtă, nu doar să citească...

Old 27-09-2006, 21:37   #9 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

jalnice, banale si lipsite de coerenta...

Laur is offline    Reply With Quote
Old 27-09-2006, 23:29   #10 (permalink)
Banned

MHortulanus's Avatar

Bai, voi chiar nu va dati seama ca Nokia isi cam bate joc de voi ?
Come on... Nokia si scrisul...

MHortulanus is offline    Reply With Quote
Old 27-09-2006, 23:52   #11 (permalink)
Intuitive Investigator

nokia2010, incearca sa fii tu insuti primul tau critic; citeste mult; cristalizeaza-ti ideile, cizeleaza-ti exprimarea si vino in fatza noastra abia cand ai ceva consistent, inchegat, nu doua paragrafe abuziv intitulate "mici schitze" - altfel nu te mira ca esti luat in ras. Si renunta definitiv la abuzul de majuscule, la formulari naive, stangaci-pretentioase de genul:

"Timpul parcă nu mai are timp"
"şi-au sprijinit acele materii numite corpuri de o bară"

Mai bine ai incerca sa povestesti mai simplu si mai firesc - asta atunci cand chiar ai ce spune; daca nu, e de preferat tacerea.
"Purtam masti. Unii dintre noi le purtam din cauza unor frustrari sau complexe, altii pentru a ne apara de imperfectiunile lumii in care traim. Purtam masti pentru a ne ascunde defecte fizice sau, mai ales, pentru a ne masca vulnerabilitati psihice. Suntem slabi si stim asta. Insa suntem slabi doar in anumite puncte. In altele, excelam." (© Andrei Rosca de la bookblog)

Mercutio Benvolio is offline    Reply With Quote
Old 28-09-2006, 04:17   #12 (permalink)
Registered User

Wana's Avatar

Quote:
Nu trebuia să le pun aici. Eram sigur că nu o să inţelegeţi mai mult decat nişte cuvinte...
Dar sper să mă inşel şi cineva să simtă, nu doar să citească...
eu am incercat să-mi exprim o părere critică, iar tu mi-ai răspuns:
Quote:
Pt. Wana: sunt nişte chestii de suflet.
aşa că mai bine citesc ceva decat să mai citesc schiţele tale ...

Wana is offline    Reply With Quote
Old 28-09-2006, 11:30   #13 (permalink)

nokia2010's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mercutio Benvolio View Post
nokia2010, incearca sa fii tu insuti primul tau critic; citeste mult; cristalizeaza-ti ideile, cizeleaza-ti exprimarea si vino in fatza noastra abia cand ai ceva consistent, inchegat, nu doua paragrafe abuziv intitulate "mici schitze" - altfel nu te mira ca esti luat in ras. Si renunta definitiv la abuzul de majuscule, la formulari naive, stangaci-pretentioase de genul:

"Timpul parcă nu mai are timp"
"şi-au sprijinit acele materii numite corpuri de o bară"

Mai bine ai incerca sa povestesti mai simplu si mai firesc - asta atunci cand chiar ai ce spune; daca nu, e de preferat tacerea.
Aşa am să fac.

Wana, o să ţin cont şi de ideile tale (şi a celorlalţi).

Old 28-09-2006, 15:53   #14 (permalink)
Banned

MHortulanus's Avatar

Quote:
Wana, o să ţin cont şi de ideile tale (şi ale celorlalţi).
Si de a mea ?

MHortulanus is offline    Reply With Quote
Old 28-09-2006, 17:22   #15 (permalink)

nokia2010's Avatar

Ce intres am să-mi bat eu joc de voi?

Old 28-09-2006, 18:55   #16 (permalink)
RDI
Registered User

RDI's Avatar

ai probleme serioase!e grav pt tine....recomand un psiholog si o femeie

RDI is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 17:36   #17 (permalink)
Registered User

shortafella's Avatar

lasati ma baiatu in pace. bravo nokia. mie mi-a placut ce ai scris tu acolo. truly deep. tine-o tot asa. eu voi citi cu atentie tot ce vei mai posta pe acest thread.

pt restu: "tu esti femeia visurilooor meleee"

shortafella is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 18:01   #18 (permalink)
Banned

O adevarata opera de arta... un fel de Sandra Brown autohton...

adrian222 is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 18:49   #19 (permalink)
Banned

Fuzzy's Avatar

io ma duc inapoi la neverending story...

jk, no ofs

Fuzzy is offline    Reply With Quote
Old 20-10-2006, 14:16   #20 (permalink)
Nirriti

Ce aveti d-le cu omul ? Si in plus mie imi plac povestile cu animale ...aia cu soricelul chiar mi-a adus aminte de George Orwell . Daca combinai si cu ceva elemente SF nu doar fantastice dupa parerea mea era chiar publicabila .

corl is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > The Faraway

Thread Tools

Posting Rules