![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: Mai profesionalist... | |||
| Se poate! | | 11 | 52.38% |
| Hm, nu cred... | | 10 | 47.62% |
| Voters: 21. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1 (permalink) | ||
| Oki ploki, insa asa nu mere
Lipsa acuta a timpului liber m-a impiedicat oarecum sa imi bag nasul prea adanc in ceea ce se intampla pe aicilea. Am citit insa, plin de interes daca nu tot ceea ce s-a scris macar o parte destul de maricica. Lucrurile sunt relativ bune, lumea mai scrie, se agita, fanioane in fundal, artificii pe la colturi. Din pacate insa, nimic nu depaseste nivelul de scriitura amatoristica nascuta pe genunchi in timpul cursurilor prea plictisitoare. As vrea sa vad si eu ceva mai interesant, o intriga, o actiune, personaje, dialoguri, conflicte, idei decente. Se poate ? | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Nerabdare Ashteptam, noi amatorii, cu multa nerabdare ceva viabil din partea criticilor noshtri... De asemenea, ashteptam shi critici obiective, cu multzumirile de rigoare, pentru imbunatatzirea stilurilor shi conceptziilor.
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Cowboy, nu ai vrea sa spargi tu gheata si sa ne arati cam cum se face chestia asta ? Noi amatorii, mai scapam cate un vers doua pe WC, poate in timp ce ne certam pe mIRC sau dimineata cand stam la stop si asteptam sa se faca verde. Poate voi profesionistii sa ne aratati cum e cu actiunea, intriga & stuff.
| |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Peace Maker, slow it down. We already dont like you, you dont have to try so hard. Cat despre acest post, si mie mi se pare cam ciudat. In situatia actuala nu se scrie in nici un caz 'pentru a posta', mai degraba se scrie si, ca fapt divers, se mai posteaza, sa vada si altii. Deci in primul rand se scrie pentru sine. Dar asta e pentru ca suntem inca la inceput. Asa cum vad eu lucrurile, aflandu-ne in perioada imediat urmatoare disparitiei interesului si entuziasmului, e.. bine. Incet incet cativa o sa puna la suflet aceasta sectiune, si de acolo lucrurile o sa se lumineze un pic. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Cat se poate de sincer, nu m-am simtzit jignita delok, tot ce am vrut sa spun este ca imi doresc ca voi sa fitzi critici obiectivi... sunt deschisa la sugestii... OK?
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Ssssssshhhh...
"o intriga" - decenta se intinde pe cel putin cateva zeci de pagini cu referiri la alte cateva (calculeaza asta in numar de posturi pe forum), probabil nimeni nu vrea sa scrie zilnic ca sa satisfaca nevoile literare ale altora, Faraway fiind in primul rand un mijloc de exprimare nicidecum o campanie pentru publicitate sau chiar o slujba platita. "o actiune" - vezi mai sus, are nevoie de subiecte, de mobile daca vrei, plus ca o actiune cu siguranta cere implicarea mai multor personaje dezvoltate indeajuns de mult incat respectiva actiune sa nu se transforme intr-un "hack'n'slash" sau "God wars". "personaje" - cel putin mie mi-a fost clar de la bun inceput prin parerile exprimate in mod repetat ale moderatorilor Faraway si cititorilor ca nimeni nu e interesat sa citeasca o analiza psihologica indiferent de ambalajul literar, prin urmare mi se pare futil sa se ceara acum asta, desi e posibil ca unii cititori sa se fi maturizat indeajuns ca sa-i simta lipsa. "dialoguri' - care sa fie decente au nevoie de interlocutori. Cu cat interlocutorii sunt mai bine trasati, cu atat dialogul devine mai adanc si mai bogat in substraturi. "conflicte" - decente au nevoie de motive, aspect asupra caruia nu e nevoie sa revin, accentul punandu-se pe cantitatea de informatie necesara pentru a oferi un motiv plauzibil. "idei decente" - o cerere prea subiectiva si deci irelevanta. - (ex)gndac.
__________________ Aware. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||||
| Re: Ssssssshhhh... Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Nu am cerut acest lucru. Am cerut insa ceva mai mult decat ganduri asternute pe hartie, ceva mai mult decat "stari". | |||||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Eu personal am o adevarata problema cind e vorba de citit chestii lungi pe un monitor. Una e sa ai o carte in fata, alta e sa citesti pe un ecran, e cu totul alt feeling. Nu prea am rabdare sa citesc chestii prea lungi (ok, ok dati-ma afara )Dupa cum ai spus si tu, Cowboy, cantitatea nu inseamna calitate. Daca iei inspiratia momentului, acele trairi disparate de care vorbeai, si le intinzi intr-un folieton, obtii o telenovela.
__________________ "All lung fish should face the death penalty for their heretical evolutionist ideas" | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Stiti ce e enervant? Si Vicissitude si Cowboy au dreptate. Doar ca Vicissitude are dreptate in modul acela "evident" cu care ii place sa ne turteasca entuziasmul. Stie el care :P Si nu are dreptate in totalitate. Evident. Iar Cowboy...Cowboy vrea si el ce vreau si eu. Ceva "de citit". Si e greu sa explic ce vreau sa spun prin asta. Dar sper ca cei care au avut un fior nebulos pe sira spinarii cind au citit o carte buna sa inteleaga ce am vrut sa spun. Iar cei care asteapta cu nerabdare sa vada creatiile noastre, ale criticilor, le aduc aminte ca cei mai multi critici de arta nu au pictat, nu au compus si nu au scris niciodata. Eu sper sa nu fac parte din acesta categorie, pentru ca vreau sa scriu. Dar presupunind prin absurd ca nu pot scrie mai bine ca voi, credeti cumva ca asta inseamna ca nu am dreptul sa critic? Va inselati.
__________________ God I hate people. There is not a bus big enough to run over all of the people that I hate - Sebudai. | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Unica diferenta, Jinxie, este metoda prin care o faci tu, si cea preferata de alti useri. Un lucru ma bucura enorm... a inceput macar sa se discute. Tot ceea ce sper este ca, din toate aceste discutii, sa iasa ceva bun.
|
| | #15 (permalink) | ||
| One for the money...
Stiu ca pot avea o maniera iritanta de a critica, la fel de iritant pe cit mi se pare mie modul de a critica al lui Vicissitude. That doesn't stop me from liking him. :P O sa incerc sa fiu mai altfel, desi m-ar ajuta sa stiu care este "modul [de critica] preferat de alti useri"
__________________ God I hate people. There is not a bus big enough to run over all of the people that I hate - Sebudai. | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Idila intr-un balansoar
Arwen, sincer, imi place despre tine. Totdeauna plina de speranta, cu ochii larg deschisi la vreo miscare subtila din degete, gata la orice sugestie cu orice sacrificiu (teoretic) numai sa faca cineva primul pas, sa se scrie ceva, sa mai vina cineva, sa mai vina inca un entuziast cu care sa modeleze planeta in forme imaginar-frumoase si sa-si uneasca zmeii sub clar-albastrul cerului de deasupra si a griului norilor de dedesubt. Nu sunt decat putintel ironic dar chiar imi placi. Daca nu te deranjeaza as avea o propunere: 1) scrie despre un personaj; descrie-i tineretea, parintii, mediul, tot soiul de intamplari mai uschite din viata lui de pana atunci, avand grija in acelasi timp sa-i schitezi prin ce scrii si un profil psihologic (suna mai complicat decat pare); 2) daca consideri ca ai terminat cu punctul 1), ca l-ai adus unde ai vrut, creeaza o intriga, o poveste care crezi ca l-ar tine in viata si urmeaz-o pana la ce punct vrei tu: desfasurarea actiunii, punct culminant, deznodamant...poti sa lasi povestirea neterminata, sau s-o termini dar s-o "publici" pe bucati...numai nu scrie schite sau poezii. Pe mine ma plictisesc si nu cred ca sunt singurul care e impotriva lor. Nota: Ti-as sugera ca personajul sa fie de tip fantasy (Tolkien), un elf, om, dwarf, orc ...ce vrei tu, numai sa fie fantasy.Va salut cu tot cu mine
__________________ Daca s-a strecurat vreo eroare a fost absolut din greseala. (TM) | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Dar am incercat sa fac acest lucru in Sigmund... Inca nu l-am terminat, este un proiect mai lung si va mai dura ceva. Mi-e greu sa scriu des, nu din lipsa de timp, ci din cauza "controalelor" pe care le am la birou, fapt care ma determina sa stau cu labutele pe ALT + F4, de cate ori se deschide usa. Sper sa-l termin anul asta.
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Eu am votat "Hm, nu cred..." desi as fi vrut optiunea "Este imposibil!!!!!" dar bine si asa. Am fost si voi fi skeptic (am scris bine?) referitor la acest faraway. Este improbabil, de fapt IMPOSIBIL ca sa fie macar un singur om care se pricepe foarte bine in de-ale scrierii <- inclusiv eu...de fapt...MAI ALES EU. Problema numarul X (x poate fi un numar Real) este ca D = I x C + R unde R < I. Adica Deimpartitul este egal cu Impartitorul inmultit cu Catul plus Restul si deasemenea Restul trebuie sa fie mai mic decat Impartitorul. Vreti o explicatie? Faraway = Cei priceputi x Scierile bune + Restul de oameni si Restul trebuie sa fie mai mic decat Cei interesati. Pe acest forum Restul de oameni (adica cei saraci cu duhul (ca mine)) este mai mare decat decat Cei priceputi deci Faraway este imposibil ori improbabil. Sa zicem ca aveti 2 oameni priceputi atunci trebuie sa aveti cel mult un singur nepriceput altfel faraway da in balarii. Ghinionul este ca eu sunt nepriceput si ma adaug la nefericirea voastra. Cica "daca vrei, poti" dar mai trebuie sa sii "stii". Triunghiul materializarii. Vreti, nu stiti si nu puteti -> imposibil ca faraway sa se Mode(R)nizeze. In cazul vostru "daca vrei, puti". Astept injuraturi cat mai repede. Al vostru, Philos Hippos
__________________ oukoun epithumei ho mê oiomenos endeês einai hou an mê oiêtai epideisthai. --Socrates | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
>In cazul vostru "daca vrei, puti". thee_avatar, ai grija la limbaj. Apropo, cate posturi literare ai tu pe Faraway?
__________________ Masi, magniloquent warthog E-mail : masi27185@yahoo.com "The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist." __________________ | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
am un thread al meu numit Posvestiri Aberante...2 post-uri si growing...ce imi displace mie este ca oricine ma poate da afara daca nu-i convine... dar ce parere ai? despre: "the greatest trick of religious people was convincing the the world that devil exists by saying that 'the greatest trick the devil ever pulled out was to convince people that he does not exist' "
__________________ oukoun epithumei ho mê oiomenos endeês einai hou an mê oiêtai epideisthai. --Socrates | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|