![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Crivat
Acum e iarna peste noi E frig, e gheata, santem goi... Pana si inim-a-nghetat In trupul asta despuiat. Si nu mai stiu ce sa mai cred, Si nu mai pot sa inteleg. Si nu mai stiu ce sa mai zic: Din noi ramane doar...nimic. Si nu mai stiu cum sa mai cer Ca drept raspuns primesc doar ger.
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Mi-e frica, mi-e frica de tot, Mi-e frica de tot si de toate, Si simt cum cad, cum nu mai pot, Atat cat omeneste se zice ca se poate. As vrea sa fiu, as vrea sa am de-ales, As vrea sa merg, as vrea sa plec departe, Si, cand ma-ntorc, nimic sa nu se fi schimbat, Dar asta, din pacate, nu se poate Tot ce-mi doresc, si nu cred ca e mult, E doar un ceas de "cum as vrea sa fie", Un ceas in care toti sa ne iubim, Si-apoi un ceas sa fie-o vesnicie. Cand stau ades si trista plang, Eu ma gandesc si-n gand te chem pe Tine. De ce nu vii Tu,Doamne, pe Pamant? Si-atunci sa fie "cum as vrea sa fie"-BINE.
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Eu O nevazuta mâna îmi face semn prin noapte Urmez cu pasi molateci ale vântului soapte Privesc fara sa vad, ascult fara s-aud, Pasind în continuare pe-asfaltul rece, ud. Picuri mari de ploaie, pe frunte mi se-aseaza Si chiar de ochii-mi lacrimeaza... Pe fata-mi curg siroaie Doar picaturi de ploaie. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Sunt aici de catva timp: Talpile spalate cu vin imi stau marturie Si palmele uscate, patate de ceara Si ochiul inchis sub moneda de-un leu. Simt prezenta intunericului, Mirosul pamantului ud Mi se taraie prin nari, parsiv, Pana in teasta obosita de atata tacere. Sunt aici de catva timp, Carnea mea recunoaste inca fiorul atingerii, Raceala asternuturilor in noptile fierbinti, Durerea ascutita a taieturii de cutit. Sunt aici de catva timp Si voi mai sta o vreme Cat sa uit toate astea incet Si sa-mi deschei din umar oasele albite.
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Vântul E vântul stârnit din pustiu ca sa zboare. Tacut, printre nori începe sa ninga Strabate în fuga spatii si ogoare Iar când nu mai poate, se-aseaza sa plânga. Atuncea se naste din lacrima-ntinsa. Pe caldul nisip aburind si sarat O fiinta micuta ce trebuie prinsa, Dar n-o omorâti fiindca-i pacat. Acest mormoloc, acest pui de vânt, E însusi vointa întregului Eu Este puterea "maretului sfânt" Care se cheama moneda de-un leu. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Petalele nuferilor s-au desfacut exhibitzionist Doar pentru mine, ultim spectacol al acestei zile. Cireshul ishi scutura cu nerushinare nurii parfumatzi, In urma carora naive fructe carnoase vor sa creasca. Shi apa asta, scranciob cu blande miºcari de mama, Ma leagana in vis ushor de oftat adanc forat. Cate un peste mirat priveshte fatal catre mine, In tzipatul pasarii care spiralat cade în el. Molatic mai rasucesc o mana, doar asha, Sa ma afund frumos, e cald aici, în lacul Din mijlocul campiei, langa muntele inalt, Cuplu de forme în miezul deshertului Lume.
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Alb Desert Imaculat desert de alb banal, Neîntâlnit de nimeni vreodatã, Desert curat, al lumii ideal O foaie albã pe-o întindere de apã. Privit din cer, se pierde în albastru Gândindu-te la el-pe negru se întinde O micã patã albã pe-un rosu astru, Lumina verde a uitãrii îl cuprinde. Enorm desert pe un desert gigant Desert de pace al lumii ce e tristã Desert utopic întins într-un neant Neantul negru al lumii ce existã. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Niciodata Nu Vom Mai Fi
Niciodata nu vom mai fi nici tu a mea, nici eu al tau. Durerea mea, durerea ta, n-o vom putea in veci simti si poate niciodata nu vom stii cum ar fi fost, de ar fi fost sa fim doar noi, si nimeni altii-n jur Nici soarele nu va mai rasari, sa-mi bata-n gene. Dar nici tu, n-ai sa mai poti sa ma-nvelesti c-o patura sau cu saruturi, in dimineti ce nu se vor mai naste PENTRU NOI Si sa mai stii, ca pentru toate cate-au fost mi-am dat obolul, am platit. Am achitat din inima cu varf si indesat. De-ar fi doar lacrima de pe obrazul tau si tot de-ajuns ar fi cat am platit. Caci de pe-ai mei obraji siroaie au cazut si n-am putut iubito, n-am putut sa iau doar una, sa ti-o dau 'napoi, O lacrima, si numai una | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
MEA CULPA Lacrimi,lacrimi,lacrimi, Imi strabat faptura Ma gandesc la tine, Ochii-mi plang intruna, Lacrimi,lacrimi,lacrimi... Ganduri,ganduri,ganduri, Ashtern pe hartie Caci imi este teama, Ce misogamie! Ganduri,ganduri,ganduri... Roua,roua,roua, Cad in apatie- Shi imi cer iertare, Ce mizantropie! Roua,roua,roua... Versuri,versuri,versuri, Ah!Ce ironie- Ma acuz acuma: De scatologie! Versuri,versuri,versuri... Ploua,ploua,ploua, Pe obraz cu lacrimi- Tzi-am ranit fiintza, Shi-am cazut in patimi Ploua,ploua,ploua... Lacrimi,lacrimi,lacrimi, Cad shuvoi,fierbintzi- -Eu,imi cer iertare: Ca te-am scos din mintzi Lacrimi,lacrimi,lacrimi...
|
| | #10 (permalink) | ||
|
IERTARE M-am transformat in scrib Degetele tremurande au scris o poveste Sufletul shi inima l-au transformat in roman. Odata cu acest anotimp din mine a devenit public. Picaturile vietzii, picaturile timpului Picaturile amintirilor, picaturile destinului. Ingenuncheata intre ieri si azi Ingenuncheata intre cuvant shi gand. Am incercat sa zambesc Insa figura apartinea unui clovn Ash fi vrut sa plang Dar ploaia de afara nu ma ajuta. Incerc sa ma ascund cautand o vagauna de shoarece. Ma ascund pentru a rupe tacerea Ma pierd pentru a nu pierde iertarea.
|
| | #11 (permalink) | ||
|
RUGA Iarta-ma ca tzi-am strigat numele ca tzi-am lovit genele cu arshitza privirilor mele ca florile ce tzi le-am prins in suflet s-au ofilit si s-au desprins in cenusha vazduhului Iarta-ma ca mai pot sa cred in aripa gandului ca mai am puterea sa te destainui vantului ca am ales sa nu te daruiesc , dintr-odata ofranda pe altarul timpului... Din cand in cand voi asculta aceeashi cantare cand pashii tai desfacutzi, in ziua dintai sub aripa inimii mele, shi-au gasit alinare...
|
| | #12 (permalink) | ||
|
INCERCARI SHI AGONIE Ma-ncearca shi ganduri desharte, ma-ncearca shi cer shi pamant, ma-ncearca tot ce ma desparte de litere shi de cuvant. Ma-ncearca tot valul nefirii, ma-ncearca azi pasul pe ape, ma-ncearca minutarul prea shtirii ca-i anul de ieri mult departe. Ma-ncearca azi lacrimi prea shterse, ma-ncearca oglinzi pe peretzi, ma-ncearca azi lacrimi,se verse in pashi obositzi de drumetzi. Ma-ncearca secunda ce urmeaza, ma-ncearca ce-a fost,shi-ar trebui sa ma-nchin ca lumea sa creaza ca maine e tot ce va fi. Ma-ncearca nerostiri mult prea blande, ma-ncearca litere pe rand, sunt toate in noapte plapande shi tac shi se rostesc apoi pe rand. Ma-ncearca tot malul ce spune ca pasul tanjeshte o urma, ma-ncearca o sete-ntre dune ce-nsetate-s de tacere-sa spuna ca anu-i prea scurt intre stele, ca versu-i prea lin shi-avantat, ca-i asta-noapte dans de iele, sarut aprins,necuvantat. Ma-ncearca vine de tzarana, ma-ncearca patimi argintii, ma-ncearca versuri ce se-ngana in ieniceri,lanceri,spahii. Imi scutur paru-mi blond de vise, imi scutur genele de ceara, vreau sa apuc pe portzi deschise in pashi grabitzi de primavara. Ma-ncearca azi comori nenumarate, shi tuturor buzele-mi rostesc NU, shi dintre toate cele neaflate mi-aduce zambetul doar una,shi eshti tu. Ma-ncearca shi lacrami navala, condeiul alearga nebun, ma-ncearca multe,fara indoiala, n-am timp destul sa scriu,n-am timp destul sa spun . . .
|
| | #13 (permalink) | ||
| Razboiul
Razboiul - partea I Din mlastina civilizatiei În care toti traim Se înalta înspre ceruri Un dureros suspin. E strigatul de jale Al celor care mor, În sute de razboaie Loviti de soarta lor. În negre, nemiloase chinuri Nevinovati se sting Nemaiavând puterea Sa-si schimbe-al lor destin. Dar surda-i omenirea La vaietul durerii În timp ce cei atinsi Cad prada disperarii. Iar cei ce-n lupta scapa Ca prin minune-n viata, Acum asteapta moartea Cu suflul ei de gheata. Soldati cu inima de OM Ce Diavol va îndeamna, Ca, cu atâta ura Sa presarati doar spaima ? | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Razboiul - partea II Creat de bratul fara vlaga Al deznadejdii si uitarii În veci a vietii noastre plaga Razboiul-patima puterii. Se-ntinde falnic pe Pamânt Cuprinde tot si toti pe rând, Si gându-l schimba-n chin adânc Un les al lesului arzând. Împrastiind priviri feroce, Înconjurat de foc si fum, Ne-nduplecat de-a lumii voce Preface totu-n praf si scrum. Si neatins de legea vietii, Ne-nfricosat de-a sa putere, Razboiul smulge tineretii Iubirea, si îi da durere. Ramân schelete-n tevi de tun, Ramân cadavre si morminte Si aripi frânte-n zbor nebun Si albe, putrezi oseminte. Ramâne-un cer neînstelat, Deschis privirilor ce nu-s, Dar nimeni n-are cum sa-l vada Caci EI s-au dus... Iar moartea nimeni nu le-o alina, Cazuti în colbul greu, pe drum Sunt prada lupilor, la cina Si sobolanilor-dejun. | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Razboiul - partea III Zori de Mai parfumate si racoroase, Câmpii presarate cu flori preafrumoase... Sunt vise redate-n versuri migaloase De-artisti optimisti ce nu stiu sa lase În scrisul lor pur si lucruri scârboase. Razboi prea urât, cu tentacule scoase, Cu oameni-roboti în blindate carcase Soldati înjurând toate gloantele trase, Generali înraiti, cu burtile grase Comanda obuze suierând fioroase. Cu Raul întins în stari monstruoase, Orase reduse la forme hidoase, Când foamea si frigul, cu sabii taioase Secera vieti si misuna-n case Cu camere pline de cranii si oase. Doar gheata acopera lesuri ramase Pe strazi transformate în morgi spatioase. | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Declaratie
Petala unui trandafir apasa Pe parul tau frumos mirositor Un dor nebun shi furios ma lasa In umbra furtunosului amor. In pasul lunii tzin shi eu pasul La umbra unui vis nemuritor Incerc sa-tzi mai aud odata glasul, Ashtept sa te trezeshti, nerabdator. Sa-tzi spun in shoapta mea duioasa Ca te iubesc inflacarat, de mor Si prins in raza-tzi luminoasa Sa te curprind incet, cu dor.
|
| | #17 (permalink) | ||
| Metamorfoza
Metamorfoza Nimic nu ma tine legat de Pamânt, Dispar în Etern. Nimeni nu stie ce-ascunde al meu gând Plec în Infern. Si lumea ce plânge O vad printre nori Si valuri de sânge Si dealuri cu flori. Si case ascunse-ntre straturi de bombe Si hoarde de oameni ce par mii de actori O forta întreaga ce sta sa sucombe, Civilizatie de umbre ce piere în zori. Timpul se scurge, e ultima clipa, Când Gheara îmi strânge gâtul trosnind, Gura-mi se umple de sânge. Mi-e frica ! Dar viata-mi se duce, dispare murind. Acum nu-mi mai pasa, alerg prin lumina Trecutul îl uit, durerea n-o simt, În minte mai am doar bolta senina Si marea albastra si luna de-argint. Dar nu numai eu ma zbat în cosmar, Ci lumea întreaga se afla cu mine Râuri si mari, continente dispar, Sistemul Solar prefacut în ruine. Dar totul se schimba, nimic nu mai simt Crunt pedepsit, încerc sa ma scap. Memoria-mi revine, dar nu mai am timp Sa fug. Redus la un punct, acum tac... Viitor si trecut în minte îmi vin De parca milenii-n secunde s-au scurs Si-o mie de veacuri sunt tot mai putin Clipe si ere-toate s-au dus. Ca într-un joc, redata mi-e vointa Urlu, lovesc, transformat într-o bruta Stiu ca-s tradat, iluzie mi-e fiinta Cedez si ramân într-o tacere absoluta. ....................................... Ce urlet de monstru strapunge tacerea ? Ce strigat de fiara razbate prin noapte ? Din inimi si brate ne smulge puterea Curajul si gândul ni-l duce departe. Asa am ajuns ratacind printre astre Din fostii "stapâni puternici si drepti" Umili sclavi ai soartei. Departe Prin spatii pierdute devenim întelepti. Statui de lut parasite-n noroi, Uitati si pierduti de-un drumet obosit, Papusi defectate, aruncate-n gunoi, Jucarii învechite, cu glas ruginit. Aceasta a ramas din noi, pamântenii Si nimeni nu stie de ce-a fost asa Nici umbra n-avem de mii de milenii, Luminii îi e scârba din ea sa ne dea. Goniti dintre stele, fugim speriati, Cersim adapost si batem la usi Sperând în zadar sa fim ascultati... În veci, de-acum vom fi doar supusi. Marsaluind de mult si fara-ncetare Armata mare a celor ce-au mintit, Neobosita oaste ce-asteapta o scapare, Puterea înca mare a celor ce-au gresit. De mii de ani, civilizatii-ntregi, Popoare adunate din colt de galaxie Duc lupta apriga cu ai minciunii regi Sperând doar adevar în viata lor sa fie. Nimic nu e pierdut, dar lupta continua Puterea ratiunii rezista cu greu, Milenii se scurg, dar lupta continua, Continua-n prezent, continua mereu... | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Poveste
Povesti fara-nceput Si fara urmare, Povesti petrecute La tarmuri de mare. Spre cer se ridica Parfumuri suave Si umbre se joaca Printre epave. Flori de nisip Pe plaja-nfloresc Si pene de pasari Ca frunze la cresc. Pe cer, pescarusii Se zbenguie-n van În apa înoata Pesti albi de portelan. Doi astrii iuti pe cer se plimba Si cauta a se-ntâlni, În raze moi sa se cuprinda La fel ca doua fiinte vii. Si vântul goneste nisipul de aur Nisip prefacut din colti de balaur. | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Viata omoarã
Nimic din ce-a fost nu mai este, Nimic din ce e nu va fi Nimic din lume nu traieste, Tot ce exista va pieri. Nici viata vesnic n-o sa fie Schimbata dupa soarta, Trecând din apa în pustie EA o sa fie moarta. Când peste zeci de mii de veacuri În spatiu, printre galaxii Pluti-va un punct firav de viata Ce moartea o va întâlni. Si cu acest din urma suflet Care s-a stins în infinit S-a întâmplat un lucru straniu: Caci Moartea însasi a murit. Nimeni n-a scris ce s-a-ntâmplat, Nimeni n-a fost de fata. Când Viata nu e-n Univers Nici Moartea n-are viata. Deci viata face sa dispara Dar sigur, e mai bine zis Nu despre Viata :ca omoara ! Ci Moartea :ca s-a sinucis...
__________________ Gândim! ...dar Gândul de noi e departe... Departe... uitat...incepe sa plânga. Last edited by NOMANIC; 10-06-2002 at 10:22.. | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Utopie
Nimeni nu mai vaneaza ingeri pentru-a le smulge penele din aripi spunand: ma iubeshte,nu ma iubeshte... Doar in visul meu culegem sunete dintre nori, le amestecam shi construim viori, ne jucam printre coardele lor imense, ne luam la-ntrecere cu orbii pe care-i intalnim. Ciudat...ghicitorii in pietre ne canta muzica norocului.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|