![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Am ajuns, dear sirs & ladies, in punctul in care trebuie sa avem toti o idee despre ceea ce reprezinta sectiunea The Faraway. Inainte de a reformula anumite reguli care trebuie respectate cu strictete, atat in privinta calitatii, cat si in cea a metodelor de a ne exprima dezacordul vis-a-vis de stilul sau continutul ideatic sugerat de anumiti useri, se resimte o nevoie acuta de pareri. Asa ca va rog frumos sa raspundeti la o intrebare: Ce reprezinta sectiunea The Faraway in opinia voastra? Avem la dispozitie 2 saptamani mari si late sa ne exprimam parerile referitoare la acest subiect. In functie de parerile noastre, ale tuturor, se va afisa un regulament din care va iesi foarte clar in evidenta conceptul de "faraway", ce avem voie sa facem si ce nu, ce ni se va intampla daca gresim, cum vom putea riposta in cazul in care ne convine ceva sau nu. Asa ca... shoot!!!
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king Last edited by Arwen[R@mGirls]; 15-07-2002 at 05:34.. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Aici vad si eu ce poa' sa iasa din mintzile voastre sucite.
__________________ The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Atelier literar
Cum conceptul si'a gasit adepti inca de la inceputurile Faraway, am sa continui sa'l folosesc. Faraway reprezinta pentru mine o vasta panza alba, pe care imi pot experimenta ideile literare. Faptul ca tind sa abordez teme mitice e o preferinta personala la care nu as renunta usor. In aceeasi masura, nu sunt deranjat de teme punk, cyber, SF, etc.
__________________ Aware. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Hmmm, Arwen, probabil ca stii ce a insemanat Faraway la inceputuri, ei bine eu asa l-as vrea.. dar in acelasi timp nu ma deranjeaza nici forma actuala cu toate ca e cam anarhie acum... fiecare da cu ce-l doare. Pe undeva e bine, asa cum spunea si Vicissitude, e un loc unde se pot experimenta ideile literare. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Sincer ? Acum nu mai inseamna nimic. Muncesc la un post, il pun, se mai posteaza dupa el de patru ori, mai pun doua si vine cineva si mi le sterge pe toate trei la cererea unui user. Nu conteaza ca threadul nu apartinea userului respectiv, ca altcineva nu a fost intrebat, ca..... Nu conteaza. Au fost sterse si gata. Ce parere sa mai am ? Nici una si nici nu voi mai avea. Si inca ceva: daca posturile devin proprietatea forumului, atunci nimeni nu mai are dreptul sa ceara nimic dupa ce a postat. Sunt putini cei care posteaza pe FARAWAY si de aceea ei trebuie incurajati, nu indepartati. O regula stricta impotriva stergerii posturilor si cea a punerii lor nu ar strica. Dominus, tot aud chestia asta cu CE ERA INAINTE. Ok, Poti sa dezvolti un pic ? Asta ar insemna sa ne spui cam ceea ce ai vrea tu sa fie(daca vrei sa dezvolti). Ce s-a intamplat de fapt de nu mai este asa cum era ? Si nu, Arwen nu are de unde sa stie cum era mai demult forumul, asa ca hai, spune-i tu, sau oricare e in stare sa spuna sus si tare ceva. Intotdeauna a fost la fel. Certuri intre useri, scandal, injuraturi samd. Daca imi aduc bine aminte, unii chiar vroiau sa se bata. Mie personal imi lipseste veselia din threadul ala cu vestul salbatic. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Mmmmm..
Esuez in a'mi aminti despre injuraturi si batai, insa ma simt dator cu niste explicatii, fiind un fost moderator. Faraway a inceput ca o "lume" fantasy, in care fiecare scriitor ave un personaj sau mai multe. Fiecare scria doar din perspectiva propriului personaj, fiind clar faptul ca ceilalti nu au acest drept. Totodata, primul venit era primul servit, daca cineva si'a ales personajul X primul, scriitorii M, O si F nu mai aveau nici un drept asupra lui. La inceputul Faraway exista chiar si un regulament, modificat in cateva instante dar care nu a dus la nici un rezultat masurabil. Tin sa precizez ca acest post este off topic, si exista doar pentru iluminarea userului Praetorian. Recomand celor ce vor posta sa se rezume la a raspunde intrebarii initiale, acesta fiind scopul threadului.
__________________ Aware. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
"Intotdeauna a fost la fel. Certuri intre useri, scandal, injuraturi samd. Daca imi aduc bine aminte, unii chiar vroiau sa se bata." Praetorian (aka Peace Maker), in toata istoria farawayului nu a existat nici macar o cearta, pana cand sa apari tu. In momentul in care ti-au fost sterse posturile, te-am asigurat ca a fost o neintelegere si te-am invitat, eu precum si vicissitude, sa ti le postezi la loc. Faptul ca nu ai vrut si ai adoptat prea productiva strategie a botosului nu m-a deranjat cu nimic, a fost alegerea ta. Faptul ca te folosesti de acest prilej ca sa arunci acum acuzatii si injruii mult prea plicticoase userilor si moderatorilor de pe aceasta sectiune, care daca nu altceva se poate numi cu siguranta cea mai civilizata si cooperanta din tot forumul, ma deranjeaza la culme. Vrei sa-ti spun ceva sus si tare despre cum era faraway inainte? Inainte oamenii postau pentru ca vroiau si le facea placere, nu pentru a se certa ca niste prosti imaturi. Oamenii erau invitati aici si odata acceptata invitatia nu faceau tot ce le statea cu putinta ca sa ii calce pe altii pe coada. Cu exceptia ta, nu s-a schimbat nimic de-atunci. Grow up. Daca tot nu vei avea nici o parere, nu te va deranja un ban simbolic de o saptamana de la mine. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
2. A fost, nu tot timpu', nu va mai fi. 3. Si mie - daca vreti sa va apucati sa scrieti ceva in genu' ala, ar tre' sa remarcati si tehnica folosita, nu numa' povestioarele in sine - ma feresc sa spun mai multe, s-a discutat la intalnirile forumologice, insa degeaba, Arwen tot cum a putut ea a facut... Ureche 2©
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Personal nu am agreeat niciodata stilul de scris "in echipa", stiluri diferite care se intrepatrund, personaje ucise de invidia celorlalti autori, nu de personajele acestora, metamorfoza asa zis "subtila" a personajelor controlate de ei nu aduce la suprafata nici pe departe o traire "fantastica" ci banala realitate din sufletele tormentate ale acestora, frustrarile de zi cu zi. Iar Arwen nu a facut decat sa se conformeze acestor cerinte deplasate, desi sufletul ei striga poezie. consider ca Assassin o acuza pe nedrept. Sunt de acord si cu revoltarea lui Praetorian cu privire la posturile sterse. Nu gasesc normal ca acesta sa fie neviot sa le reposteze daca a fost victima unei simple greseli, pentru simplul fapt pt ca nu cred ca a fost "o simpla gresala" ![]() KDP, nu a existat nici o cearta pentru ca acum frustrarile userilor s-au disimulat in scrierile lor, insa dupa cum spuneam nu gasesc benefica nici acesta orientare. Prefer unicitatea operei fiecaruia, consider ca poezia e cea mai potrivita mai ales pentru un forum...consider ca se poate realiza un dialog subtil si prin acesta daca doriti neaparat asa ceva, chiar mult mai sugestiv decat prin proza.
__________________ Gândim! ...dar Gândul de noi e departe... Departe... uitat...incepe sa plânga. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Nomanic, te asigur ca nu exista nici o conspiratie impotriva lui Praetorian. Nu a planuit nimeni in secret sa ii stearga pretioasele posturi. Nu am spus ca nu avea dreptul sa fie suparat, dar in momentul in care eu am vorbit cu el mi-a spus clar ca el nu vrea nimic mai departe, si-a retras posturile si atat, dar ca eu ar trebui sa vorbesc cu Arwen. Ceea ce am si facut. Ceea ce ne-a adus la acest topic, in vederea unui regulament care sa previna asa ceva pe viitor. Mai civilizat de-atat nu cred ca se putea proceda. Pentru ca acum sa ma faca, practic, si pe mine albie de porci odata cu toate antipatiile lui, sa se dea lovit si ranit. Pe mine atitudinea asta ma seaca la culme. Ce trebuie sa mai ai tu in vedere este faptul ca, totusi, aceasta nu este o sectiune pur literara. Nu s-a nascut din ideea de a creea un loc dedicat operelor literare, si versiunea actuala este, de fapt, o deviere temporara, care are in vizor un viitor mai asemanator cu prima versiune decat cu cea de-acum. Aceea strict fantasy, cu un aer subtire de rpg si multa munca in echipa. Sunt si eu de acord cu tine, o groaza de oameni prefera sa scrie de unii singuri, si ii invit sa o faca in continuare pe aceasta sectiune. De ce acceptam proza si nu poezia? A fost discutat destul de pe larg si cu Assassin. Ceea ce cautam noi sa facem acum este sa adunam un pumn de oameni care sa poata sa scrie relativ usor proza. Pentru ca ei sa poate, intr-un viitor apropiat, sa lucreze in echipa si sa faca ceea ce se vroia initial a fi faraway. Daca unul sau doi membri doresc neaparat sa scrie o poezie, nu ii plezneste nimeni; totusi fenomenul trebuie tinut sub control, pentru ca in ceea la ce vrem noi eventual sa se ajunga proza este punctul forte. De aceea sectiunea se numeste, la urma urmei, The Faraway, si nu... Coltul Literar, sa spunem. Este totusi binevenita si parerea ta despre rolul acestei sectiuni, fiind unul din mai nou-venitii. Poate in viitor o sa se faca o separare a sectiunii intr-un Faraway clasic si un colt dedicat literaturii de orice fel, fara alt scop sau tel maret. Pana atunci, ne descurcam cum putem. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
Scopul acestui thread nu este o cearta... Consider ca suntem indeajuns de maturi incat sa putem asculta intr-o maniera civilizata opinia celuilalt si, daca nu suntem de acord cu ea, sa argumentam propriul punct de vedere. In loc sa ne plangem mai bine am ajunge la un consens. In loc sa incercam sa ne demonstram abilitatile de lideri, mai bine am face (ma refer la cei care doresc asta, bineinteles) tot ce ne sta in putinta ca sectiunea The Faraway sa ajunga la acel nivel calitativ pe care ni-l dorim. In speranta unei comunicari ideale, a dvs. Arwen.
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
OK, azi mi-a expirat ban-ul. Se pare ca am suparat ceva lume cu postul ala al meu, drept pentru care imi cer in mod public scuze. Si moderatorilor, pe care dupa cum spunea KDP i-am facut ALBIE DE PORCI si userilor care s-au simtit lezati, caci se pare ca sunt si din acestia. In rest numai de bine. Sper sa mearga Faraway ca pe roate si sa nu mai fie nevoie de alte certuri si ban-uri. Acesta este ultimul meu post pe Faraway. Am zis !!! | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Daca vom continua asa nu vom ajunge nicaieri. Am ramas totusi cu o dilema: citind threadurile vechi, am inceput sa ma intreb (retoric, bineinteles) de ce suntem unii dintre noi atat de pasionati de a ne contra unii pe altii. Apoi, privind anumite posturi, efectiv am ramas fara cuvinte. Nu aici trebuia sa se ajunga. Eu una voi continua sa scriu. Ma voi abtine, incepand din momentul de fata sa imi mai exprim vreo parere fara sa fiu intrebata. Sprijin proiectul, dar nu-mi place ce iese in ciuda eforturilor pe care le depun moderatorii si anumiti useri. Am o propunere:.... (nu stiu cat de buna este... ) Assassin... vrei sa moderezi tu?
__________________ From the ashes a fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken' The crownless again shall be king | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
un morman de oameni care se cred artisti... niciodata nu mi-a placut converatia inutil complexa..."si el mergea intr-un desantec lin al vantului ce sora fiindui il indemnea familiar sa-si revada castelul regelui sau"...cu ale cuvinte "se intorcea acasa"...nu amalgamul de cuvinte face arta ci acuratetzea imaginilor...un analfabet poate fi un artist la fel de bun ca si un om ce stie 100 de limbi perfect... diferenta dintre "arta" abstracta de azi si arta exacta din trecut...este adevarat ca si abstractul poate crea imagini prin jocuri de compozitie si culori...dar in general totul se reduce la claritatea imaginii (suna ca o reclama pt TV)...adica cand citeste cineva sa intzeleaga exact ce a vrut autorul sa spuna...asa apar si comentariile textelor...pentru ca sunt asa de clare incat poti face analize si comentarii referitoare la scriere... si nu in ultimul rand a scrie este o arta...un stil de viata...nu doar un instrument ca sa-ti redai ideile...omul care scrie sa fie auzit se foloseste de arta...omul care scrie sa scrie este artistul adevarat... faraway e cam aberant...e FAR AWAY...pe dinafara...
__________________ oukoun epithumei ho mê oiomenos endeês einai hou an mê oiêtai epideisthai. --Socrates | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Avatarule, ceea ce spui tu, este in mare masura adevarat. Problema este alta - cei ce fac cacofonii si nu stiu sa scrie corect, nu sunt indreptatiti s-o faca pe criticii. Cei care scriu aici, in nici un caz nu aveau nevoie de parerea ta, cu atat mai mult cu cat este spusa in felul asta, adica mai pe intelesul tau, fara punct, fara virgula, cacofonic, fara nici un Dumnezeu. Este un sir de cuvinte de ocara, fara inceput si fara sfarsit. In cel mai bun caz, dupa ce scrii mai mult de 3 cuvinte una dupa alta, angajeaza-ti un corector, ca ai mare nevoie.
| |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Good point, Praetorian! Dar eu nu am de gand sa critic bietul lautar ce si-a pierdut naiul... Eu nu vreau sa-i spun decat atat... In mare parte, aici, unde "toata lumea este pe dinafara" (nu este doar parerea ta, Avatarule, ci si a altor useri) nu avem nevoie de critici, ci de oameni fara inhibitii, oameni capabili sa creeze un univers fantastic, un univers fantasy, oameni care sa iubeasca aceasta lume. Oricine este binevenit sa scrie. Ai priceput, Avatar?
|
| | #20 (permalink) | ||
|
prefer sa fiu un artist adevarat care vorbeste prost decat un artist fals care vorbeste corect... nimeni nu se crede artist? te rog frumos...se simte de la o posta acea "suprematie" pretoriana a faraway-ului...plus ca arwen scrie naspa desi se chinuie...apreciez ca se chinuie dar si ca se crede scriitoare extraordinara (raspunsul ei trebuie sa fie "eu nu m-am crezut niciodata si nici nu am sa ma cred artista, vreau doar sa fac ce-mi place...blablabla")...
__________________ oukoun epithumei ho mê oiomenos endeês einai hou an mê oiêtai epideisthai. --Socrates | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|