![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| FM 2005 in gazeta
Romania in Football Manager 2005 Atentie, provoacã dependentã ! Sever Marian www.gsp.ro si duminica in ziar (pe hirtie ) dar nu stiu sigur, 40% sanseatasez varianta necorectata Acum doi ani am rãmas cu un gust amar la aflarea vestii cã Romania a fost scoasã pe ultima sutã de metri din lista ligilor din Championship Manager 4. Dupã incã o versiune - CM 03/04 - care n-a avut Diviziile A si B iatã cã momentul mult asteptat a sosit: in Football Manager 2005 putem antrena Steaua, Universitatea Craiova, FC Sibiu, Precizia Sãcele sau orice altã echipã. Dacã va considerati un bun tactician sau vreti sã intelegi explicatiile oferite la tabla ‘Recursului Etapei’ de Andrei Vochin … dacã vreti sã vedeti cit de realizabil este visul lui Gigi Becali de a ajunge cu Steaua in fazele superioare ale Cupei UEFA … dacã nu mai vreti ca Dinamo sa vindã asa multi jucãtori … dacã il vreti pe Ghioane la ‘nationalã’ … dacã sinteti curios sã vedeti cine va iesi campioanã si care vor fi echipele ce vor retrograda … atunci trebuie sa jucati Football Manager 2005. Lista imbunãtãtirilor din FM 2005 este lungã, amintim doar citeva: cu un singur click puteti vedea toate golurile etapei, diferiti agenti va prezintã evoluatia unor jucatori pe video incercind sa vã convingã sa ii transferati, au fost introduse coeficientele UEFA, echipamentele de joc ale echipelor, contractele terminate de comun acord. Massmedia a devenit deosebit de activã. Cind un antrenor pleacã de la un club presa anuntã posibilii candidati. Daca vã aflati printre acestia puteti comenta pe marginea acestui subiect. Derbyurile vor avea mici conferinte de presã, inainte si dupã meci. Bombardat cu intrebari, veti alege din mai multe raspunsuri posibile, iar optiunea dumneavoastrã va afecta direct jucãtorii. O declaratie de genul “Nu avem nici o sansã cu Dinamo in meciul de duminicã” va clãtina serios increderea jucãtorilor. Bineinteles, totul este in englezã; existã insã un editor cu care se pot introduce comentarii in limba romanã. Va recomandãm celebra scuzã “Si-au dorit mai mult victoria”. Hall of fame Performantele dumneavoastra la o echipã romaneasca vã vor face sã urcati intr-un top “all-time” al antrenorilor romani. In fruntea acestui top se afla Stefan Kovacs, Mircea Lucescu sau Emerich Ienei. Interviu Victoras Iacob (Otelul Galati) Marian Cãpãtînã - De cât timp joci "manager"? Victoras Iacob - Cam de patru ani, am început cu varianta Championship Manager 1999-2000. M-a captivat imediat si am continuat cu toate versiunile urmãtoare. Bineînteles cã abia astept sã-mi cumpãr Fotbal Manager 2005, urmasul Championship-ului, imediat ce va ajunge pe piata româneascã. Îl joc pentru cã este bine realizat si mai ales pentru cã are o legatura deosebita cu fotbalul real. - Cu ce echipã joci în general si ce tacticã folosesti? - Joc cu Barcelona si folosesc un sistem 4-3-3 modificat, cu un mijlocas ofensiv în spatele celor douã vârfuri. - Vrei sã devii antrenor în realitate? - Este o posibilitate, dar încã nu m-am gândit la acest aspect. - Ce pãrere ai despre ratingurile tale din FM 2005? Pe o scalã de la 1 la 20, finalizare 16, sut de la distantã 11, loviturã de cap 19, tehnicã 5, acceleratie 7. - Cu primele trei sunt de acord, sunt apropiate de realitate, poate lovitura de cap e foarte putin prea mare. Dar 5 la tehnicã înseamnã sa dai doar pe lângã minge, iar 7 la acceleratie sã stai pe loc când alergi si nu e chiar cazul meu. - Dacã antrenezi altã echipã decât Otelul te vei cumpãra? - Garantat. ---- Football Manager are fani si printre jucatorii Sportului Studentesc. Ionut Mazilu si Costin Lazãr sint pasionati de joc incã de acum doi ani. Ultimul isi aminteste cã dupã ce si-a cumparat un computer in rate a pierdut noapte de noapte pe parcursul unei sãptãmini. Tot de la Sportul, Marian Dedu este interesat sã afle dacã in joc prinde echipa, dar aproape toti fotbalistii antrenati de Dan Petrescu abia asteapta sa joace FM 2005 si sa vadã pe ce loc va termina Sportul. Nu e CM 5! Football Manager 2005 este realizat de englezii de la Sports Interactive, creatorii seriei Championship Manager – pina la CM 03/04 inclusiv. Din acest an jocul lor se numeste FM 2005. O alta firma, Eidos, va produce la inceputul anului viitor Championship Manager 5, avind drept asupra numelui. Aceasta este singura legatura cu celebra serie, CM5 fiind practic un joc luat de la zero. Fara Romania. Comunitatea romaneascã Exista doua siteuri pe internet unde se intilnesc fani ai FM-ului. Primul este http://www.fmromania.com si este realizat de cei care s-au ocupta de baza de date din joc. Aici gasiti o revista dedicata Football Managerului iar saptamina viitoare va fi disponibil un update pentru joc care va adauga massmedia din Romania, casele de pariuri dar si poze ale jucatorilor. Al doilea site al fanilor este http://fmro.*********.ro. Cum se vinde Jocul e distribuit in Romania de TNT Games si va costa 1.450.000 lei in magazinele de profil. Pentru ca primul lot de cd-uri este limitat, puteti comanda jocul la adresa de email info@tntgames.ro.
__________________ "Have you ever asked yourself what’s so real about reality TV? Seriously, what does eating bull testicles or drinking sour goat milk have to do with reality?” - Jerry Seinfeld, November 2005 Last edited by Capcaunu; 13-11-2004 at 11:21.. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|