![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: O sa cumparati original HOMM5 ? | |||
| Da, indiferent de cum va fi d.p.d.v. al calitatii in final | | 9 | 13.24% |
| Da, daca va fi un joc de nota 8+ | | 21 | 30.88% |
| Nu | | 16 | 23.53% |
| Nu, daca va fi mediocru | | 10 | 14.71% |
| Nu, o sa il joc spart oricum va fi si am semnat si petitia | | 14 | 20.59% |
| Multiple Choice Poll. Voters: 68. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #22 (permalink) | ||
| Quote:
De ce am facut acest topic? Ca sa inteleg mai bine de ce ma dau cu capu' de pereti in casa cand ma gandesc ca trebuie sa imi iau console acum ca sa ma pot juca ceva decent. Cumva plangeti sau ati fost indignati ca toti cei care faceau jocuri de calitate care s-au nascut pe PC au plecat spre console? Pai de asta, ca spre deosebire de ce a spus un zanatec mai sus ca unele companii au miliarde de dolari eu va spun ca acele miliarde de dolari nu mai vin din jocurile vandute pe PC. Acum, mi-am zis, ca daca tot au plecat mai toti spre console macar vreo cateva titluri consacrate sa fie facute in continuare pentru PC si nu scose pentru consola in primul rand si portate ca un cacat pe PC. Nu trebuie sa dau exemple, le stiti si voi. Acum sa va vad in urmatorii 5-10 ani cand datorita PS3/Xbox360/NR si cele de dupa o sa ne mai jucam pe PC doar Supaplex 22. Cine a avut destui bani sa cumpere un joc pe care il iubim cu totii si nu a facut-o sa se duca acum sa cumpere console si televizoare high definition, ca pe PC nu le-a placut. Deh, trebuie reinventata roata de vreo 30 de ori pe spinarea noastra. Ce vreau eu? Simplu, ce vrem toti de aici. Sa ne mai bucuram de jocuri aparute in seria HOMM (pe langa alte cateva ca au mai ramas si poti sa le numeri pe degetele de la o mana). Sunt chiar curios, stie cineva cum sunt platiti developerii? Sunt platiti inainte cu o suma si au un deadline sa faca un joc sau li se da un avans si pe urma in functie de cate copii se vand sunt platiti? Sau alta metoda? Stiu ca romania nu reprezinta nici un fel de procent din vanzarea unui joc pe plan mondial, dar totusi nu pot ramane indiferent, defectu' meu.
__________________ "Anything above the neck is useless" | |||
|
| | #23 (permalink) | ||
|
Spuneam intr-un alt topic ca a cumpara un joc original de pc, inseamna sa ajuti industria de jocuri pc sa supravietuiasca in fata consolelor. Raspunsurile au fost foarte colorate si dezamagitoare. Ma joc cu mare placere pe consola dar atunci cand intru in Wow de exemplu, realizez ca si pc-ul este o platforma ideala pentru gaming. Din pacate nu pentru mult timp.
| |||
|
| | #24 (permalink) | ||
| Quote:
am zis ca o parte a pirateriei este datorata puterii mici de cumparare si ca poate peste ceva timp o sa se schimbe treaba asta si lumea o sa-si permita mai multe ... mentalitatea celeilalte parti o dezaprob, cei care si-ar permite dar ... nu mai intru in detalii ca nu merita | |||
|
| | #25 (permalink) | ||
| Quote:
stai linistit! PC gaming will go on!
__________________ ©MYSTIK 2005-2008 | |||
|
| | #26 (permalink) | ||
| "Wear Yourself"(tm) Join Date: Nov 2002 Location: Buc Harest |
Cei care fumeaza cheltuie (conform declaratiei unui prieten, eu nu fumez) in jur de 1 mil pe luna pentru acest viciu. Intr-un an eu astept in general cam 2-3 jocuri (sa zicem un RPG, un shooter si unul de rezerva). Sunt fan RTS dar astea apar de la blizzard o data la 3-4 ani. Stiu exact cand apare fiecare, am destul timp sa strang banii necesari. Daca doua jocuri pe care mi le doresc se lanseaza in acelasi timp e necesar sa aleg unul. Vedeti de ce e asa importanta data de lansare? Multiplayer = gameplay. Single = story. Babulu mentiona suportul multiplayer pentru a cumpara un joc. Sunt de acord cu el. Nu prae ma intereseaza jocurile care nu ofera multiplayer interesant, 40 de ore de single player sunt o incalzire si greul abia apoi incepe. Sa cheltui 50 de dolari pentru DOAR 40 de ore de joc inseamna ca iti cumperi unul-doua jocuri pe luna si atunci DA, efortul e considerabil. Multiplayerul e viitorul pentru mine. Pentru cei care nu il ofera nu sunt un client valabil. Cand vreau povesti imi cumpar carti, ma duc la film. Console vs PC Cred ca va avea loc o impartire a genurilor. Jocurile de pe console trebuie sa satisfaca un standard de calitate (un prim pas e kitul de dezvoltare care costa 10k de dolari, developerul terbuie sa prezinte un demo jucabil, sa satisfaca un checklist si sa prezinte credibilitate printr-un history remarcabil). Nu oricine poate face jocuri pentru console si fiecare joc e aprobat de producatorul consolei. Only good games there... Jocurile de PC sunt nevoite sa ridice standardul de calitate si unii oameni din industrie (sunt articole pe net) prevestesc ca o noua era a inovatiei va aparea pe PC. In ultimii ani a fost o cursa pentru cea mai buna grafica in defavoarea gameplay-ului. In urmatorii ani grafica va fi departajata de stil iar jocurile de gameplay mai mult ca oricand. Microsoft lanseaza DirectX 10 care promite standardizarea placilor video din punctul de vedere a facilitatilor (features) pe care le ofera. Adica o placa video compatibila dx10 suporta GARANTAT toate efectele din dx10, la o viteza mai buna sau pai putin buna. Insa se comporta conform specificatiilor. Sumele bagate in hardware testing si implementare de tehnici alternative acolo unde originalele nu erau suportate sunt foarte mari in acest moment (doar firmele cu adevarat mari isi permit sa testeze toate placile de pe piata). MS prevesteste ca aceasta schimbare inseamna sume minime pentru aceste teste si, ca un efect secundar benefic, intrarea pe piata a firmelor cu putere financiara mai mica dar cu posibile idei bune. Plata developerilor: Cei mai multi publisheri au propriile case de dezvoltare care fac jocuri la comanda iar banii vin de la "tatic". Cu cat publisherul baga mai multi bani in joc fata de developer cu atat acesta din urma devine mai mult un angajat si mai putin un partener (si ii revine mai putin din vanzarea jocului). Exista si developeri independenti care au propriile resurse financiare si care poate dezvolta un joc de la a la z cu finantare interna. Acela poate impune foarte multe conditii (evident, doar si-a riscat banii lui) mai ales cand participa in finantarea marketingului (care atinge sume deloc de neglijat) - facut de publisher. Pentru developerii mici se dezvolta servicii de publicare online (Steam) astfel incat daca faci un joc bun si esti la inceput fara bani ai o cale sa il faci sa ajunga in calculatoarele jucatorilor si sa scoti si destui de multi bani de pe urma lui (din cate imi aduc aminte procentul retinut de publisherul online este mic comparat cu celalalt caz). Pot sa trag concluzia ca piata de PC se va adapta si se va dezvolta in continuare. Exista portite suficiente. Si, datorita conditiilor mediului, va exista si talent.
__________________ No matter the color or roses they all have thorns. | ||
|
| | #27 (permalink) | ||
|
Sunt de acord cu tine Zergul. Merci ca mi-ai dat ceva informatii in legatura cu ce am intrebat. Stiu si eu ca PC-ul nu va disparea din punct de vedere al gaming-ului dar e destul de trist ca inainte nu aveai timp sa joci tot ce aparea si cam aproape totul se merita sa joci iar acum exista niste gap-uri imense din perspectiva mea cu bune perioade de timp in care stai si te uiti la monitorul gol. M-am saturat deja de cate ori am terminat jocuri anterioare. Spre exemplu de la inceputul anului nu am jucat notabil decat SW:Empire at war si LOTR:BFME2, ambele demo-uri. In rest, noroc pentru mine ca mai sunt jocuri online, ca altii nu isi permit sau nu vor sa plateasca lunar ca sa se joace. Cum a spus si Zergul: la HOMM5 nu o sa fie doar single-ul, MP e ceea ce conteaza si/sau hartile random hotseat. Daca nu o sa aiba harti random deja jucatul pe net o sa fie important, cel putin pentru minemai ales ca mai are si ladder. Numai cand am vazut online pagina cu account-ul tau si statisticile care vor sa le bage si am innebunit. Chiar si copie dupa Battle.net si nu ma deranjeaza. Bineinteles ca iti trebuie originalul ca sa joci in felul asta. Anyways, sunt nerabdator in privinta anului in curs din puct de vedere al unui gamer. Cumpararea PS3 este inevitabila pentru mine dar si pe PC am mari sperante o data cu aceste noi procesoare dual-core (cand or sa iasa jocuri care o sa foloseasca mai mult de 1 thread/core nu stiu), placi video in paralel, procesoare dedicate (AGEIA PhysX) si poate de la anu' incolo noile jocuri cu DirectX 10. Sper doar sa nu se stinga si seria asta (HOMM ca doar aici suntem nu) o data cu 5-ul. /pray @ HOMM's Gods.
__________________ "Anything above the neck is useless" | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
|
pai am mai intrat pe forumu de beta da nu am mai avut ce sa mai zic, si de cand a inceput open-beta a inceput isteria si m'am dat la o parte... plus ca am avut si sesiune + servici = no free time... ps: vezi ca o sa se ia moderatorii/adminii de tine ca ai link in semnatura... nu e voie | |||
|
| | #33 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2004 |
MA cu salariul de aici nu se poate si asta e clar , adica da , daca esti vreun fiu de avocat ceva , sau esti vreun director pe undeva , merge , dar asa cu 250$pe luna e greu tare sa te rupi sa dai 40$pe un joc . insa , am votat cu prima optiune , deoarece or sa fie niscai schimbari in viata mea , foarte probabil ma mut prin Danemarca din vara asta , si cu salariul de acolo se poate lejer plati 40$ pe un joc , adica acolo costa vreo 60$ autobuzul pe o luna , cum am zis , o sa-l cumpar , sper sa nu ma dezamageasca totusi cum a facut-o HoMM4 (jucat piratat of course) | ||
|
| | #34 (permalink) | ||
|
Mai intai il joc putin pe naspa, si daca-mi place il cumpar. Dar in nici-un caz nu dau bani doar pe nume. Jocul trebuie sa fie foarte bun ca sa-l cumpar. La fel am facut si cu CivIV care merita fiecare banut.
__________________ It's always funny until someone gets hurt. Then it's just hilarious. | |||
|
| | #38 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2004 Location: curand peste hotare daca o mai tine tara asta tot asha |
da o sa l cumpar daca nu-l abandonez in primele...sa zic...20 de ore de joc...chiar asa am inceput sa fac...vad jocul...(demo...) daca ma tine mai mult de 15-20 de ore. atunci da merita sa dau banul pentru munca oamenilor...altfel...uninstall. forgotten be thy name cre ca am exagerat cu 15-20 de ore...daca stau si ma gandesc la jocuri gen lord of the rings sau starwars battlefront sau alte panarame de astea...more like 1-2 ore max. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|