Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Strategii > Heroes of Might and Magic

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 21-07-2002, 08:23   #1 (permalink)
Newbie Extraordinaire

RaDuke's Avatar

Exclamation Necrolog Seria HOMM

Am fost un jucator indarjit al seriei Heroes. "Indarjirea" mea a culminat cu Heroes 3 pe care l-am jucat (ca main game) un an jumate, intensiv.
Ca orice maniac, am asteptat aparitia lui IV, adoptand "strategia" de a nu ma interesa despre nimic pana in momentul in care apare pentru ca surpriza sa fie mai mare.
Dupa aparitie insa situatia a decurs altfel decat ma asteptam.
Foarte optimist, am fost foarte sceptic cu privire la cei care la prima impresie au zis ca e nasol (grafica oarecum nou-ciudata era primul motiv invocat de acestia, lipsa upgrade-urilor la trupe fiind alt motiv). Probabil din inertia creata de sutele de ore de jucat H3, am ignorat rapid astfel de reprosuri, zicandu-mi ca nu grafica conteaza. Incetul cu incetul, am inceput sa ma obisnuiesc cu ea, in momentul actual chiar considerand-o (subiectiv) placuta; am gandit ca upgrade-urile probabil au fost scoase din motive bine intemeiate.
Problema cu jocul insa, la mine, a aparut mai tarziu, dupa cateva saptamani de joc intensiv (hot-seat-uri dupa hot-seat-uri).
-----------------------------
Principalele reprosuri pe care le aduceam lui H3 erau legate de balans: cele 6 castele de la h3 nu erau deloc echilibrate, iar harta introducea prea mult element aleator in joc. Nici dupa aparitia add-on-urilor si a patch-urilor situatia nu s-a imbunatatit (mi s-a parut bizar, dar am trecut cu vederea atunci).
Iata ca si H4 a venit cu aceleasi neajunsuri, din pacate, in opinia mea chiar augmentate. Fara a fi un uber-expert imi pot da seama ca pe o harta relativ echilibrata unele rase au avantaj, ceea ce este complet anormal; daca, de exemplu, la H3, artifactele de nivel mic erau relativ echilibrate, la H4 exista multe care pot influenta fundamental desfasurarea jocului.
Pe de alta parte, referitor la gameplay au fost eliminate o gramada de chestii care faceau parte dintre punctele forte la h3: micromanagementul resurselor, odata cu eliminarea ciclului saptamanal de generare a creaturilor, precum si a upgrade-urilor acestora a fost si el trecut in prioritatile secundare, sistemul de vraji, cel putin mie, mi se pare mult mai involuat fata de cel de la H3 (clasarea in elemente si proficienta intr-o astfel de scoala + wisdom mi se pare mult mai misto decat pur si simplu specializarea stricta pe o scoala).
De asemenea, am constatat un lucru care deranjeaza destul de mult: decursul prea aleator al bataliilor. Sa ma explic. La foarte multele jocuri pe cale le-am dat am repetat anumite batalii pentru a invata mai mult, sau pentru a explora noi strategii. Concluzia a fost destul de respingatoare: multe batalii cu trupe si eroi echilibrate (se intampla rar, adevarat) aveau un rezultate diferite in functie de niste factori incontrolabili (cine da primul/ultimul in functie de cum vrea calculatorul, forma terenului, etc.). Iara diferentele de trupe ramase in joc de fiecare data variau nepermis spre ambele parti (fata de o batalie din h3 de exemplu, unde cand se intalneau trupe echilibrate batalia se dadea la mustata si de regula o mica greseala strategica hotara rezultatul).
-----------------------------
Dar cel mai important lucru, pe care multi refuza sa-l sesizeze este ca H4 practic nu aduce nimic NOU... O grafica controversata insa in nici un caz inovatoare, un gameplay in multe locuri inferior celui din H3, cateva chestii noi (si nu prea - multe dintre noile "features" au fost vazute de mult pe la alte jocuri concurente - Age of Wonders imi vine acum in cap), o lipsa de balans foarte enervanta, iar despre multiplayer ce sa mai zic...

In timp ce piata ofera jocuri ca War3, DAoC in curand AC2 etc., H4 va decade rapid si va ramane jucat de o nisa foarte restransa de jucatori. Nu blamati comparatia cu genuri diferite. Ideea e ca tendinta este ca jocurile incep sa ocupe din ce in ce mai mult timp, tind catre exclusivitate, iar competia se face inter-genuri.
Salvarea poate veni doar de la un modul de multiplayer senzational, inovator, insa dupa cum stau lucrurile (am cunostinte ca NWC au conceidat 3/4 din angajati) aceasta salvare este minim probabila. Inertia singura nu este suficienta...

RaDuke is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2002, 12:05   #2 (permalink)
Condamnat la viata

unq_flipmo's Avatar

Re: Necrolog Seria HOMM

Felicitari. In 90% asta gandesc si eu. 10% reprezinta:
Quote:
Originally posted by RaDuke
multe batalii cu trupe si eroi echilibrate (se intampla rar, adevarat) aveau un rezultate diferite in functie de niste factori incontrolabili (cine da primul/ultimul in functie de cum vrea calculatorul
Asta te asigur ca nu e random, poate doar in cazul in care ambele variabile (ma refer la morala si speed/initiativa) sunt EGALE si nici asa sigur. Si iar nu sunt de acord de la "Dar cel mai important lucru..." incolo. Eu zic ca o sa aiba un succes mai "nebun" ca H3, chiar daca primul patch de MP va fi tot o bashina cum am eu impresia.

unq_flipmo is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2002, 21:08   #3 (permalink)
k'davr

k'tav's Avatar

eu nu sunt de acord decat vreo 1%. ce face ca h4 sa fie mai nasol decat h3 sunt bugurile, in rest e mult mai bun. argumentele date de tine sunt dupa parerea mea lucruri bune...

k'tav is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2002, 22:40   #4 (permalink)
Banned

th3_xenocid's Avatar

heroes IV

totzi speram (cel putzin eu) ka heroes 4 sa fie mai mult o urmare a jocului precedent (heroes 3) din pakte m-am inselat (cel putzi eu) in aceasta privintza ,asa ka pana la urma ce s-a intamplat ku heroes 4 kare pe multzi dintre noi ne-a dezamagit
tzeapa baieti ata ete

th3_xenocid is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2002, 16:41   #5 (permalink)
hunting for wabbits

Elmer_Fudd's Avatar

Heroes IV RIP

My men, jocu asta stinks .
Am fost fan al seriei dar IV le-a pus capac. Probbail ca 3do s-a gandit mai mult la ratziuni financiare cand a lansat jocu, numa ca pe termen lung oamenii a (<50) produs mult damage.... eu unu o sa ma gandesc de doua ori inainte sa cumpar un produs al seriei HOMM (daca va ma aparea asa ceva)...

A se vedea diferenta (izbitoare) fata de alte continuari (wc3 rulz )

Am zis.

Elmer_Fudd is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2002, 23:19   #6 (permalink)
humper

OCHI's Avatar

Sa nu dramatizam totusi, nu e chiar asa de prost heroes4 comparat cu alte jocuri. Totusi a obtinut note decente in majoritatea review-urilor.

OCHI is offline    Reply With Quote
Old 07-08-2002, 11:14   #7 (permalink)
hunting for wabbits

Elmer_Fudd's Avatar

Reviews mean nothing to me

Intr-un final pasionant nu nota din reviews conteaza (paaaaarerea mea). Important este ce vad: nici eu, nici majoritatea prietenilor mei (daca nu cumva toti) nu mai joaca h4.....
Va garantez ca nu s-a intamplat la fel cu h3..

Elmer_Fudd is offline    Reply With Quote
Old 11-08-2002, 15:13   #8 (permalink)
Condamnat la viata

unq_flipmo's Avatar

Re: Reviews mean nothing to me

Quote:
Originally posted by Elmer_Fudd
nici eu, nici majoritatea prietenilor mei (daca nu cumva toti) nu mai joaca h4.....
Probabil momentan nu mai joaca , dar in caz ca in "prietenii tai" ma incluzi si pe mine, eu iti zic ca o sa joc cand o sa apara patchu'. Cu toate ca presimt ca nu o sa fie jucabil, buguri cu carul care o sa-l faca nejucabil. In cazul asta o sa astept pana mai remediaza din ele...

unq_flipmo is offline    Reply With Quote
Old 12-08-2002, 00:49   #9 (permalink)

savu_superstar's Avatar

Marea greseala a celor de la 3DO este faptul ca multiplayerul nu a aparut nici macar acum la cateva luni dupa aparitia jocului. Daca va apare sunt convins ca nr. celor ca joaca momentan h4 va creste simtitor!

savu_superstar is offline    Reply With Quote
Old 24-08-2002, 02:40   #10 (permalink)
Registered User

nu am stat sa il analizez prea bine dar tot H3 mi se pare mai reusit ...

Lord_C is offline    Reply With Quote
Old 24-08-2002, 22:32   #11 (permalink)
Gigi lu' Migi

KaryllCH's Avatar

uite cam cum privin noi, astia de la CH, seria homm, sau cel putin viitorul ei :

[23:02] btw, do you really think that we'll ever see h5 ?
[23:02] *Angelspit* Yes, we will, but not in 2003.
[23:03] *Angelspit* But hearing those news was nice; it gives us a purpose to continue our work.
[23:03] *KaryllCH* yes
[23:03] *KaryllCH* but i really doubt that 3do will have the power to make h5
[23:03] *KaryllCH* i mean, they can;t even make their own froums work right !
[23:04] *Angelspit* Another company would certainly pick up the license, if it was available.
[23:04] *KaryllCH* well, yes
[23:04] *KaryllCH* in this case
[23:04] *Angelspit* Microsoft, for instance.
[23:04] *KaryllCH* Bleak !
[23:04] *Angelspit* If Heroes IV was a MS game, we would be PlanetHoMM right now...

So, se pare ca h5, din punctu nostru de vedere, nu va avea drept creator pe 3do, ceea ce , sa fim sinceri, este o varianta plauzibila decat cea ca 3do va crea h5

KaryllCH is offline    Reply With Quote
Old 26-08-2002, 03:11   #12 (permalink)
Registered User

pai shi daca e la fel de "reusit" ca shi h4 atunci mai bine sa nu se mai chinuie dejeaba indiferent ca este 3do sau cine o fi .....

Lord_C is offline    Reply With Quote
Old 13-09-2002, 02:12   #13 (permalink)
Registered User

HOrzamonk's Avatar

Sincer sa fiu, mie mia placut H4 cel mai mult din toata seria, poate si pentru ca sunt un anti conservationist, si -mi place noul, iar ce e vechi ii rezerv un loc in inima, iar atunci cand dau de un CD imi curg-o lacramioara, dar la lupta mi s-a parut superior.
Pacat de partea cu constructiile, ca pierzi din unitati, si diferenta dintrre cele doua optiuni e destul de mare.
Campania mi-a placut, chiar apetisanta, dar mult prea putine scenarii custom pentru multiplayer, pe fiecare numar de jucatori.

MAI DATII O SANSA!!!!!!

HOrzamonk is offline    Reply With Quote
Old 03-08-2003, 23:01   #14 (permalink)
Registered User

HOrzamonk care campanie ti s-a parut ‘apetisanta’?

Persephone is offline    Reply With Quote
Old 18-08-2003, 10:55   #15 (permalink)
Registered User

Gauss[ro]'s Avatar

Parerea mea :

Pentru Multiplayer e mai frumos Heroes 3 dar pt Single mi se pare mult mai frumos Heroes 4 si addon-urile...
Baresi ... te provoc la un H3 la prosop

Gauss[ro] is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Strategii > Heroes of Might and Magic

Thread Tools

Posting Rules